TJ

Alla inlägg under maj 2010

Av tj - 25 maj 2010 20:36

Hej    


Ungefär 20 min kvar till allt börjar. Jag ska gå över till T och titta på eurovision. Det är första semifinalen. Som ni ser så menar jag allvar. Idag hade vi mycket riktigt hemkunskap fast inne, haha.

  

Ha en riktigt trevlig kväll, Anna tävlar för Sverige på torsdag.


                /  J

Av tj - 25 maj 2010 12:04

Hej på er!


Nu så har vi gjort båda nationella proven i matte. Det känns riktigt bra att det är över. Senare idag så ska vi ha picknik ute på elevens tid. Hoppas vädret håller för det.


    Ha det så länge     /  J

Av tj - 24 maj 2010 13:30

Efter att larmet gått på kontoret måste Mr.Smith ta brottet i egna händer. Det är dags att undersöka banken. Del 2 av 8.


   

Av tj - 23 maj 2010 22:00


           

Av tj - 22 maj 2010 17:56

Hej hej. Idag har det varit en mycket varm dag, nästan lite för varm. Jag har varit ute och cyklat i två timmar. På den banan runt växjö som är utsatt. Men annars så har jag inte gjort så mycket. Det är inte mycket som man orkar när det är sådan värme. Rsten av kvällen blir väl som dagen.    Det var unf igår. Vi hade jätte roligt, det var provsmakning av olika sotters godis och starka kryddor mm. Det blev väl från 6 till 10.30 så en stund blev det ju allt. Men nu ska jag ut i värmen igen hejdå /T

Av tj - 20 maj 2010 16:00


    

Av tj - 19 maj 2010 22:11

Hallå. Idag efter skolan så spelade j och jag in en film med många bra bilder och bra klipp. Problemet var att man inte hörde ett ljud. Det var därför att vi hoppade på studsmattan och det knakar ju och sånt. Så den iden gick inte denna gång. Men vi hoppade ju i alla fall 2 timmar eller så. Skolan var ju kort idag. Halv 1 var det slut för idag.         Det är inte många som slutar så tidigt på en onsdag. Nu är jag nästan klar med telefonhyllan. En gång till och den är klar.


Jag har märkt att det var många som gillade första delen i serien. Kul nästa måndag då den andra delen kommer. Undrar vad som händer då   

Imorgon så är det torsdag. En spännande dag. Vi vet inte ännu men imorgon så vet vi vem vi ska ha som vikarie. Våran vanliga lärare har två veckor ledigt. Så undrar undrar undrar.   Ha det bra, hejdå. /T


         

Av tj - 19 maj 2010 12:15

    Fiskgratäng

600 g fiskfilé
2 msk finhackad gul lök
3 msk riven ost
Sås:
4 dl fiskbuljong
1/2 dl vitt vin
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl grädde*
2 msk pressad citronsaft
salt och malen vitpeppar
Pommes duchesse:
1 kg potatis
2 äggulor
2 msk neutral olja
salt och malen vitpeppar
1 krm riven muskonöt
Garnerning:
dill


1. Pommes duchesse: Skala och koka potatisen mjuk, häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa den genom en potatispress. Tillsätt äggulorna och matfett under vispning med en ballongvisp så att massan blandas väl. Krydda med salt, peppar och riven muskot.

2. Smörj en kastrull och lägg i den finhackade löken. Vik eller rulla fisken med skinnsidan inåt och placera fisken i kastrullen, krydda med salt och peppar. Tillsätt fiskbuljong och vitt vin, lägg på ett lock och sjud fisken sakta i 10 - 12 minuter. Ta upp fisken och sila av buljongen.

3. Sås: Smält smör och blanda i mjöl. Tillsätt buljong och grädde och koka varsamt i 15 - 20 minuter. Krydda mot såsen med salt, peppar och lite citronsaft mot slutet.

4. Sätt ugnen på 275°. Smörj en ugnssäker form och spritsa duchessen längs en del av kanten på formen. Lägg på fisken i mitten av formen och häll över såsen, strö över osten och gratinera i ugnen tills gratängen fått en gyllenbrun färg. Det tar ca 15 minuter. Garnera med dillkvist.

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 




 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skapa flashcards