Direktlänk till inlägg 16 juni 2010
Antal portioner: 12
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
1 dl socker
2 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
100g mörk blockchoklad
Till servering:
vispad grädde
frukt
1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt socker och vatten och arbeta hastigt ihop degen. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten. Fäst en aluminiumfolieremsa runt kanterna och nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ formen kallt 15 min innan du förgräddar pajskalet i ca 10 min. Ta bort folieremsan och låt pajskalet svalna. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
2. Fyllning: Grovhacka chokladen. Vispa samman ägg och socker och rör ner sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet och häll sedan ner chokladhacket. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 min. Servera kakan men lättvispad grädde och lite skivad frukt.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.