TJ

Alla inlägg under juli 2011

Av tj - 10 juli 2011 21:33

Hej på er  


Igår var jag, morbror och hans sambo vid Älmhults minneslund. Där ligger min farmors föräldrar och deras son (farmors bror). Eftersom jag släktforskar och håller på att slå i gamla böcker för att hitta de gamla släkltingarna vill man liksom göra något för dem. Att besöka deras gravsten är därför ett ganska bra sätt att komma släktingen nära och samtidigt göra ett avslut för sorgen.

     

Jag har tråkigt nog inte sörjt dessa tre personer riktigt som jag egentligen borde. Kanske beror det på allt som hänt mig under de senaste åren. Jag tackar min snälla morbror och hans sambo för att jag fick göra ett avslut med dessa tre.


Vila i frid     /J 

ANNONS
Av tj - 10 juli 2011 11:36

Hej på er allesammans !


Hoppas att ni har en lika bra förmiddag som vi här hemma  

Idag så har vi planer på att åka ner till Växjö-sjön och sen ska vi också städa lite dagen innan vi ska till Öland ju   


Kom igen och rösta i vår röstning, vi vill ha så många röster som bara möjligt så att vi kan få en värdig vinnare i TJ's musiktävling !! 


Förresten så kommer Harry Potter del 2 att ha premiär när vi är på Öland, men kommer inte att få se den då, för mamma vill också se den typ...  


Men kul kommer det bli i alla fall, massa bad och, hoppas jag mini-golf  


Ha en bra dag allesammans   

Slänger in en dagens låt också !! 
/T

ANNONS
Av tj - 10 juli 2011 10:38

Folkräkningen 1910

Folkräkningsdatabasen har nu uppdaterats med 287 010 poster fördelade i 157 församlingar i 6 län. Vilket innebär att ytterligare fyra län är kompletta för år 1910. Uppsala, Södermanlands, Hallands och Västernorrlands län är de nya kompletta länen. Övriga län som uppdaterats är Kopparbergs och Östergötlands län.

1930

Det pågår också stora diskussioner om hur man ska gå vidare med folkräkningen för år 1930. Idag är hela den databasen indexerad vilket betyder att man inte behöver bläddra igenom hela böcker utan kan söka sig in i boken till rätt sida på ett par minuter. Planer att ge ut materialet på cd diskuteras men att man då bara ger ut länsvis.

 

Vad är det här egentligen?

En folkräkning är den officiella räkning av ett lands eller orts befolkning, som enstaka gånger förekommit sedan äldsta tider. Regelbundet hölls "census" i det gamla Rom, men den omfattade inte hela befolkningen. I nyare tid har regelbundet återkommande folkräkningar införts, först i Sverige år 1749, till en början varje år, sedan vart tredje, därefter vart femte och slutligen fr. o. m. 1860 vart tionde år. 

 


I Sverige sker folkräkningen utifrån avskrifter ur församlingsböckerna, vilket i huvudsak ger tillförlitligare uppgifter, utom vad avser t. ex. yrke, där församlingsböckerna inte alltid är uppdaterade. På kontinenten hänförs en person vid folkräkningstillfället till den ort man råkar vistas på och inte till bostadsorten i första hand. I Sverige hänförs de räknade personerna till den ort man vid räkningstillfället är folkbokförd på. Numera sker folkräkningar genom s. k. folk- och bostadsräkningar.

 

De svenska folkräkningarna från år 1860 är av en annan karaktär än de tidigare. De är inte längre statistiska sammanställningar över befolkningen fördelade på kön, civilstånd, ålders- och yrkesgrupper m.m utan listor på samtliga individer skrivna i respektive församling. Här finns personerna samlade i sin hemby, kärnfamiljen samlad i hushållet med eventuellt tjänstefolk eller en föräldrageneration, med uppgift om namn, födelseår och födelseförsamling, yrke, civilstånd, kön och ytterligare ett antal uppgifter. Likt en modern telefonkatalog finns här Sveriges befolkning förtecknad - inte i alfabetisk ordning - utan efter geografisk hemvist.


/J    


Paj

Av tj - 9 juli 2011 20:44

Hej på er allihopa !!!


Idag har vi firat lite här hemma, min tjej och jag. Det är så att idag är det 2 månader som vi har varit ihop, så idag har vi bakat paj, ätit pizza och godis      

Ha en fortsatt trevlig dag  


/T 

Av tj - 9 juli 2011 20:14

Tja!


Idag har jag träffat morbror i Älmhult. Vi pratade om hur vi ska göra i sommar. Det är nu planerat att vi ses under vecka 29 igen. 


Under eftermiddagen har familjen spelat ett älskat svenskt spel som kallas Jenga. Spelet bygger på att man ska bygga ett torn genom att ta bort klossar utan att riva det.   Det roliga är att spelet har flyttat ut så man kan vara utomhus. Finns på harald nyborg om man vill köpa för endast 249 kr.


          / J    

Av tj - 9 juli 2011 14:27

För er som inte har lyssnat på låtarna i TJ's-musiktävling hittar det i meny-avdelningen i fliken kategori TJ's-musiktävling   


Hej!
Vi välkomnar er till TJ-bloggen. Ni kommer följa våran vardag i både text, film och bild. Hoppas på ett härligt 2011!!

 

 
Av tj - 9 juli 2011 14:23

Hellu    


Ja nu har vi precis gjort klar vattenkriget som min tjej och jag har haft !


Man kan väl säga att båda vann. Först så hade vi vatten-pistoler men.... sen bytte vi till hinkar och tusan vad det blev blött, hahaha  


Vi har också sett 5 igelkottar, så vi har nog en liten egen igelkotts-familj i trädgården.


Nu ska vi till teven och spela Mario och sen ska vi nog få något i oss, spagetti blir det nog idag  


Hej hej så länge !! /TM   

Av tj - 7 juli 2011 18:17

 


Fick en fråga idag, frågan var om jag kunde lägga ut en bild på min tjej och mig, så nu finns det en  


/T 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se