Direktlänk till inlägg 9 maj 2012
2-3 liter färska späda nässlor
1 knippa finklippt gräslök
2 msk smält smör
0.5 dl maizenaredning (ljus)
2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 dl creme fraiche
salt
vitpeppar
muskotnöt, malen eller hel riven
4 st hårdkokta ägg till servering
1. Rensa nässlorna och förväll dem i 6 minuter i ca 5 dl vatten.
2. Sila av kokvattnet i en stor kastrull och koka upp buljongtärningarna tillsammans med det smälta smöret.
3. Koka i 2-3 minuter och se till att buljongen löser sig ordentligt.
4. Finhacka nässlorna om det behövs och lägg dem i soppan.
5. Tillsätt maizenaredningen och creme fraichen. Koka ett par minuter till, så att soppan tjocknar lite av redningen.
6. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
7. Servera med ägghalvor och gräslök.
/J
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.