Alla inlägg under juni 2013
Hej på er!!
Nu är min första dag slut på jobbet! Notis, ta med frukt imorgon för att man blir ganska hungrig
Men gud det var roligt! Vi är ett filmteam som jobbar med ljud redigering och filer då. Denna veckan så har vi tre små filmer som helst ska bli klara. Två hej-filmer till folk från Belgien och en av dem till en annan från Belgien och till sist en film om hur det är att jobba som sommarjobbare.
Sen får vi se vad de andra två veckorna bär med sig!
Ha en fortsatt bra dag nu allesammans!!
Margareta är lämnad i sina egna tankar med sitt fotoalbum. En sida som visar hennes skolklass får minnena att färdas till dagen då hon började skolan. Året var 1917 och vi träffar på sex flickor och sex pojkar på sina sätt speglar Margaretas bakgrund.
Någon från andra sidan kommer på besök hos Margareta på sjukhuset. Vem är det?
Till en ugnsplåt
Pizzadeg:
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
75 gram margarin
2,5 dl mjölk
Värm margarinet och mjölken till degen tillsammans tills margarinet smält.
Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver och häll sedan ner degvätskan.
Rör ihop till en deg (den ska vara ganska kletig) som sedan kavlas ut på ett bakplåtspapper med hjälp av mjölad kavel.
Tomatsås:
1 burk passerade tomater
1 vitlöksklyfta
basilika
oregano
salt och peppar
Pressa vitlöksklyftan och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut tomatsåsen på pizzadegen.
Fyllning:
500 gram nötfärs
1-2 vitlöksklyftor
1 påse tacokryddmix
2 stora tomater
1 stor gullök
250 gram färska champinjoner
ev en liten burk jalapenos
Stek färsen tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt kryddmixen och ca 1 dl vatten och koka tills vattnet reducerats bort.
Bred ut färsen ovanpå tomatsåsen på pizzan.
Skriva tomaterna, löken och champinjonerna och lägg ut dem på tacofärsen. Lägg även på jalapenos om du vill ha en liten extra kick på pizzan.
Topping:
2,5 dl burk creme fraiche
1 dl majonäs
2 dl riven mozzarella
salt och peppar
Blanda samman creme fraiche, majonäs och riven ost till en röra. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut oströran över pizzan.
Grädda i ugnen på 250 grader i 10-15 minuter.
Har ni aldrig provat pizza med tacosmak innan så tycker jag det är dags nu, och snåla inte på toppingen för det är helt klart den som ger pizzan det där lilla extra. Fyllningen kan man ju variera som man vill. Varför inte ha paprika, majs eller kanske några krossade nachocips på?
Servera den gärna med en traditionell pizzasallad eller grönsallad. Eller prova servera den med en härligt krämig guacamole eller syrlig salsa, precis som vilken annan tacos som helst.
Hej allihopa!!
Hoppas ni är redo för en liten tävling!
Vad heter de ? Det är alltså namnen jag söker Hoppas att så många av er som möjligt kommenterar in svaren!!
Lycka till!
TJA!!!!
Tips på TV!!
På tv ikväll så kika på dessa bilder så kanske du hitta något som ser intressant ut
Hej på er!
Satt precis med frukosten och tittade lite på tv. Jag har gått i flera veckor och längtat omedvetet efter en äggmacka. Och nu fick jag äntligen äta den. Aromat och salt finns det på också.
Jag vill inte gå ut just nu.
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.