Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 msk olivolja
1 paket bacon (140 g)
1 liter ljus svamp, exempelvis taggsvamp, kantarell och fårticka
2 tsk tomatpuré
½ tsk paprikapulver
½ tsk färskstött kummin
3 hackade vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 liter hönsbuljong
svartpeppar ur kvarn
kajennpeppar efter smak
saften från ½ citron
eventuellt salt
eventuellt vatten
1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Bryn baconbitarna och ta sedan upp dem och ställ åt sidan.
2. Hacka svampen och fräs den i bottenfettet på låg värme i 10 minuter. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa i någon minut.
3. Tillsätt kummin och vitlök och låt fräsa i ytterligare 1 minut. Häll i grädden och låt koka upp innan även buljongen hälls i. Låt sjuda i 20 minuter.
4. Krydda med svartpeppar, kajennpeppar, citronsaft och eventuellt salt. Mixa soppan, men sila den inte. Den ska vara lite grynig i konsistensen.
5. Koka upp och smaka av. Tillsätt möjligen lite vatten och koka upp igen. Servera med bröd och ost, gärna en god lagrad hårdost.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.