Direktlänk till inlägg 14 oktober 2013
Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g färska fina räkor
3 dl matolja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
5 cm pepparrot
1 dl hackad dill
0,5 citron, skalet
0,5 citron, klyftor
80 g löjrom
salt och peppar
4 skivor vitt bröd
1. Skala alla räckorna och blanda med hackad dill, riven pepparrot och rivet citronskal.
2. Gör sedan majonnäsen: börja med två äggulor i en bunke, tillsätt senap, salt och vinäger.
3. Vispa ihop och tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning. När majonäsen tjocknat, kan du tillsätta oljan i högre tempo. Vispa i olja tills majonäsen tjocknat, så tjock att när du drar vispen genom ska spåren stanna kvar och inte flyta ihop.
4. Blanda sedan i majonäsen i räkorna, blanda lite i taget så att räkorna inte badar i majonnäs.
5. Stek brödet i rikligt med smör på båda sidor så att det blir en fin yta.
6. Servera sedan skagenröran direkt på nystekt bröd och avsluta med en klick löjrom, riven pepparrot och en klyfta citron på varje toast.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.