TJ

Alla inlägg under december 2014

Av tj - 15 december 2014 13:03

En liten sammanfattning av helgen:

 

För det första så ringde inte väckarklockan, utan det var mamma som stack in huvudet och sa: ”Skulle inte du i väg snart?”

För ett ögonblick var allt förstört. Min morgon blev inte alls som jag hade planerat. Jag tog mig ur sängen och var som en förtretad kräfta, i stället för den mysiga kramgoa killen som det var tänkt att jag skulle vara. Det här var något helt annat!

När jag skulle tvätta håret upptäckte jag att trädgårdsmöblerna stod i badkaret, eftersom Alexander kanske hade tagit chansen att ta dem om han fått möjlighet föregående kväll. Febrilt kastade jag vatten över huvudet, slängde på mig en skjorta och tryckte ner en banan i strupen innan jag for ut genom ytterdörren.

Inte blev det bättre på stationen då bussen lyste med sin frånvaro. Jag övervägde att ringa och skälla ut länstrafiken då bussen lyckligtvis dök upp. Vilken tur för kundservice!

Till Moheda kom jag och väl där hade ilskan sånär som på utplånats. Kräftan hade blivit en lärka.

 

Sedan blev det frukost hos pappa och preparering av en apelsin med nejlikor. Det är ju verkligen inget roligt arbete, men jag erbjöd mig att göra det och den blev perfekt… efter ett par justeringar!

Därefter bar det av till Ryssby hotell för julbord tillsammans med farmor och fasters familj. Vi valde den första sittningen så där var bara ett par stycken familjer till. Under första rundan plockade jag till mig sill, sylta, rödbetssallad och ål! Det var en delikatess som jag inte hade räknat med och den smakade helt okej, hade kunnat vara lite mer dyngsmak bara.

   

Andra rundan blev det desto mer spännande eftersom jag skulle testa Dopp i grytan. För er som inte vet vad det är så är det skinkspad (efter att ha kokat skinkan) som man sedan smaksätter med kryddor och annat. Det är bröd man ska doppa i grytan och i Ryssby valdes vörtbröd. Jag kan faktiskt inte beskriva smaken i detalj, men efter ett par tuggor orkade jag inte mer. Första tuggan var en uppiggande upplevelse, men ju mer jag åt av det desto vedervärdigare blev det.

Inte blev det bättre av torra köttbullar och det andra som smakade exakt likadant som det har gjort i alla år. Första tuggorna är gudomliga, men sen går det utför. Det är precis om ni tänker att alla jular ni har upplevt läggs på varandra, så kändes det i strupen.

   

Tacka vet jag efterrätten med ostkaka och Ris á la Malta. Till det drack jag glögg. Utsikten bestod förresten utav tavlor från förra sekelskiftet runt om i Ryssby. Någon var säkert också ifrån slutet av 1800-talet. Det var spännande att fantisera hur det kunde ha sett ut på Mårarp Hansagård där farfars mor växte upp.

   

När alla var mätta och belåtna lämnade vi Ryssby och åkte till skogskyrkogården i Alvesta för att tända ett ljus innan vi lämnade av farmor. Sedan framskred lördagen med bakning och tv-tittande.

För att sammanfatta gårdagen lite kort så sorterade jag mina serietidningar i årgångsordning. Detta för att underlätta arbetet vid katalogiseringen som kommer ske under våren. Under tiden bakade pappas hustru mandelmusslor som inte ville släppa formen efteråt. Nu var det hennes tur att bli en kräfta även om det gick över avsevärt snabbt.

Hemma med halmen igen kl. 18.30 och då bänkade jag mig framför musikhjälpen. De släpptes ju ut kl. 22 och det fick man ju inte missa. Över 30 miljoner skrapade vi alla tillsammans ihop. Ett kanonjobb och jag är stolt över att ha varit med och bidra för att stoppa spridningen av HIV!

Nu sätter vi punkt för det här inlägget!

 

 

ANNONS
Av tj - 14 december 2014 23:19

Tjenare på er!! Sista veckan innan det äntligen är jullov om inte våra fantastiskt snälla lärare väljer att ge oss läxor över lovet som vanligt... Ibland är det faktiskt konstigt att vi kallar våra lov för just lov eftersom vi har alltid får arbeten att göra så att vi inte plötsligt råkar få lite tid över till att faktiskt vila ut. 


Så är det men jag vet ju inte ännu så ska väl inte säga något... Denna veckan har i alla fall min uppmärksamhet eftersom det är julshowen på torsdag vilket kommer bli så himla kul!!  


De skulle bara veta vad vi har planerat för dem alla, vårt jobb denna veckan blir att jaga folk som skall vara med på showen eftersom de ska bli lite filmade innan. En ny sak som vi startat i år så vi får väl se om andra klasser följer vårt exempel. Det blir i all fall väldigt roligt!!!

Ha det så gött på er och sov gott! För min del måste ju den lyxen vänta lite....

 

MVH/T

ANNONS
Av tj - 13 december 2014 00:31

Nu ska jag gå och lägga mig! Det räcker med att vara uppe en natt. Nu utmanar jag T att göra samma sak, haha  

 

Det har ju dessutom blivit lucia nu. En del av er kanske är mitt uppe i era lussevakor, aja... Hur som helst så vill jag bara säga god natt! Stormen Alexander verkar ha lugnat ner sig lite nu.

 

Sov gott. Puss och kram!

 

 

Av tj - 12 december 2014 22:31

Denna gång är det den gamla versionen eftersom jag är i Värnamo just nu så nästa gång blir det den nuvarande intro-filmen! 


MVH/T

Av tj - 12 december 2014 17:31

 

   

Av tj - 12 december 2014 11:32

 

Jag orkade ta mig igenom hela natten, hehe! Lite av som hände kan ni se nedan. Det var ganska obekvämt att sitta i soffan framåtlutad och skriva, så det blev inte så mycket med det som jag hade hoppats.

Sex muggar kaffe har jag druckit på löpande band. Kl. 7.30 gick jag och lade mig för att vila. Inte för att jag var så värst trött, utan för att jag förmodligen skulle bli det under dagen. Jag hade dessutom en konstig känsla i magen som man brukar ha när man är uppe under fel tid på dygnet. Trots att man äter så är det som att gå på tom mage vilket är lite obehagligt.

I dag ska jag baka lussekatter!   


Det här var en rolig upplevelse som jag förmodligen inte kommer göra igen.


Hoppas ni får en fortsatt bra dag!


 

Av tj - 12 december 2014 09:45

 

Klicka på bilden för bättre kvalité


 

;)

Av tj - 12 december 2014 05:24

  


 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se