TJ

Alla inlägg under februari 2015

Av tj - 7 februari 2015 12:11

 

I kväll går första deltävlingen av stapeln i Göteborg. Som bekant utvärderar grabbarna alla bidrag och ger dem poäng. I år har ett nytt betygsystem tagits i bruk. Nedan kan ni se hur det går till när vi poängsätter bidragen. Första deltävlingens resultat redovisas i kväll.   


Förväntningar: Baserat på artiklar och uppdateringar erhåller artisten ett poängintervall mellan 1 – 5. Detta för att mäta hur stora förväntningar juryn har på artisten. Poängen sätts innan juryn har lyssnat på bidragen och kan således inte ändras. Grabbarna kan endast ge två bidrag 5 poäng vardera. Således innebär det att de endast kan ha höga förväntningar på två artister/bidrag.

Show: Baserat på smygtitten erhåller bidraget ett poängintervall mellan 1 – 5. Desto mer som händer på scenen ju högre poäng tilldelas.

Budskap: Baserat på låten erhåller bidraget ett poängintervall mellan 1 – 5. Artisten/artisterna måste också förmedla budskapet på ett sådant sätt att juryn förstår bidragets mening. Egendomliga sånginsatser riskerar att budskapet förvrängs och kan därmed få lägre poäng. Det innebär att ett bidrag kan få låga poäng trots en sprakande show.

Helhet: Slutligen erhåller bidraget ett poängintervall mellan 1 – 5 baserat på ovanstående kategorier. Här kan invändningar göras om låten inte passar artisten etc. Poängen slås ihop och får ett genomsnittligt värde.

Betyg: När poängen är satta erhåller varje bidrag ett betyg. Man måste ha ett visst antal poäng för att bli godkänd eller favoritplacerad. Favoritplacerade alternativt godkända bidrag utvärderas sedan av juryn. Resterande bidrag blir underkända eller tillgodoräknade.

 

 

ANNONS
Av tj - 6 februari 2015 22:34

I dag har jag haft min första salstenta. På något vis känns det bättre än hemtentor eftersom man bara behöver ha ångest i ett antal timmar i stället för en vecka. Det var en spännande upplevelse att få visa legitimation och ställa ifrån sig alla saker. Det var dessutom andra studenter där vilket gjorde det hela mer spännande. Tentan gick ut på att placera in två lärare i ett pedagogiskt perspektiv, Tore och Sigurd. Ni må tro jag småskrattade lite när jag läste om Tores pedagogik. En annan rolig sak med tentor är ju allt godis man får! Jag skulle kunna tänka mig att göra omtenta bara för den sakens skull. Fast det kanske inte är att sträva efter...

 

Lägenheten är färdig nu... eller ja, tapetseringen åtminstone. Nu väntas ju städning och tillbakaställning också, hehe. Det ordnar sig i sinom tid. God natt!

 

ANNONS
Av tj - 5 februari 2015 20:04

I brist på titel!

 

Nu känner jag mig redo inför tentan i morgon. Har pluggat på biblioteket i nästan åtta timmar i dag. Nu jäklar om det går åt pipan...


   

Den här lägenheten kom man hem till   

 

 

Av tj - 4 februari 2015 16:34

Tjenare på er allesammans!

Straxt är det mat och sen tåget hem igen innan vi imorgon ska begrava min Mormor... Känns konstigt när de som man känt hela livet lämnar en så det blir väl inte den roligaste dagen.... 


Det som väntar efter denna begravning är i alla fall Melodifestivalen med J som kanske kan få upp humöret igen.

      Idag har vi fått veta att vi ska läsa igenom allas examensarbeten för att vara "Beredda" tyckte våra lärare... Tänkte först att de inte var riktigt kloka men efter ett tag visste jag det med säkerhet..... 

Visst jag förstår att man ska ha lite vetskap men när vi ska läsa igenom noggrant ett arbete som vi ska opponera mot så ska vi väl få slippa alla andra 235235235235 sidor......


Ibland är det verkligen att de sabbar humöret och imorgon så läggs de ihop till minus  

Det som är positivt är att vi faktiskt kommer att få lite lov som omväxling för det brukar vi inte annars utan läxor och annat. 


Ha det gött så länge!!!!

 

 

Av tj - 3 februari 2015 22:03

 

Så där! Nu är allt i ordning inför morgondagen. Då ska större delen av lägenheten omtapetseras!   

 

 

Av tj - 2 februari 2015 22:08

Hej på er!


Har helgen varit bra? Min har varit helt okej. Framför allt är det skönt att lägga ifrån sig skolarbetet och bara ägna sig åt sånt som gör en glad. Den här helgen var ju extra speciell eftersom jag skulle medverka på ett dop i Grimslövs kyrka. Min kusin har nämligen fått en son. Men det fanns ett problem med inbjudningen och det var kyrkan. Det finns nämligen ingen kyrka i Grimslöv! Pojken tillhör dessutom Västra Torsås församling så dopet tordes hållas där. Men det var också fel… för det var i Skatelöv som dopet ägde rum. Det blev en blandning av en traditionell och skojfrisk ceremoni. Huvudpersonen själv var nästintill rosenrasande efter att ha vaknat upp ur drömmarnas land och lät sedan stämbanden ljuda över katedralen.

 

Därefter serverades smörgåstårta och korv med bröd i församlingshemmet. Till efterrätt två tårtor och muffins. Kanske lite ointressant för er läsare… Det sista som hände var fotografering och där var pojken oerhört lugn. När detta skrivs har jag precis registrerat honom i den numera gigantiska folkbokföringen. Bokföringen fyller fem år och uppskattningsvis finns över 900 personer registrerade där den äldsta medlemmen är född 1652 och där den yngsta bara är någon månad gammal.


Nu har en ny vecka dragit igång och jag tänker hårdplugga inför tentamen på fredag. Ledsen för att jag inte skriver så ofta längre. Lovar att jag ska bättra mig.

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se