TJ

Alla inlägg under januari 2016

Av tj - 20 januari 2016 13:21

Tjenare på er!
Har varit en skön dag på jobbet. Började halv åtta och slutade kl 11, himla skönt och imorgon är jag ledig och då kommer faktiskt J på besök. Det blir lite tid för städning senare, så ser det snyggt och rent ut när han kommer.

Sen vet jag inte vad vi ska göra, men blir väl något, haha!

/T out!

Av tj - 19 januari 2016 23:17

 

Jag borde varit mer uppmärksam föregående natt! Innan jag lade mig blickade jag ut över balkongen för att se om det möjligtvis kommit någon mer snö sedan förra veckan. Det enda jag kunde urskilja var lite meningslöst puder. Men det var och blev desto mer när jag klev upp i morse. Har aldrig sett maken till så mycket snö på så kort tid. Visserligen har det förmodligen hållit på hela natten utan min vetskap. Det stör mig att snöflingorna väljer att falla titt som tätt när de lyste med sin frånvaro i fjol. Jag kan nästan föreställa mig deras glädjefyllda visa när de tar mark: "Vi har fallit nu, vi har fallit nu! Fallerallera..." Bara för att reta mig liksom.

   

I vilket fall som helst fick jag sopa ordentligt i trappan och på balkongen. Skottat hade redan någon annan tagit sig för. Det blev därför en ganska kortvarig uteaktivitet...

 

 

Av tj - 19 januari 2016 11:51

T har som bekant flyttat från Växjö. I denna exklusiva intervju berättar han om hur det känns och vilka slags förväntningar som han har på det nya samhället

 

 

Av tj - 17 januari 2016 17:30

 

Den här helgen har T varit på besök. Vi har spelat spel och pratat om hans nya liv i Blekinge. Nu märks det verkligen att han inte bor i Växjö längre. Framför allt när hans pojkrum förvandlats till ett gästrum. En film kommer snart inom kort där vi intervjuar varandra, en aning oseriöst kanske, men ändå!

   

I övrigt har jag mest tagit det lugnt den här helgen och ägnat mig åt mina böcker. Som nämnt tidigare känns det lite konstigt att bibliotekarieutbildningen redan är slut (i princip) och livet går vidare i andra städer, däribland Lund. Att helt kunna få ägna sig åt litteraturen är ju för en sådan som jag en dröm. I två månader kommer lånekontot på biblioteket krylla av olika sorters barnböcker eftersom det är barnlitteratur som jag ska analysera under den första kursen.

 

 

Hoppas ni får en grym vecka allihop!

 

 

Av tj - 16 januari 2016 23:41

Tjenare!

Idag under dagen träffade jag äntligen J liten stund. Vi försökte oss på en intervju med mig som gick helt åt skogen Hahaha!

Imorgon ska vi försöka oss på det igen.
Ikväll var jag på funkibator och vi spelad pingis, datorspel, sällskapsspel och åkte mycket på brädan såklart.

Bilden under inläggen är från kvällen.
Nu blir det att lägga sig och försöka sova lite.
Ha det så bra med er, imorgon har jag nog internet så då kör jag igång med fredagsspecialen igen och alla andra filmuppdateringar!

/T out!

Av tj - 14 januari 2016 23:51

 

I dag har bibliotekarieutbildningen gått mot sitt slut. Ja, egentligen är det en hel termin kvar tills jag kan ta min examen och titulera mig som biblioteks- och informationsvetare. Men vad som nu väntar är två terminer med valbara kurser, det ger mig tillfälle att specialisera och fördjupa mig i sådant som är av intresse. Det känns ganska vemodigt att lämna de andra kursdeltagarna bakom mig. Visserligen vet jag att de flesta av oss kommer ses igen, och att många kommer få värdefulla kunskaper som även jag kan inspireras av.


Tre terminer går verkligen fort när man har roligt. Jag har knappt hunnit reflektera över dem förrän nu. Det är väl ganska vanligt att man tänker över sådant som plötsligt tar slut. Personligen tycker jag det är sorgligt eftersom vi kommit varandra så nära den senaste terminen. Från början var det en hel del grupperingar, men allteftersom har vi alla blivit en klass vilket jag är mycket glad över.


Sista uppgiften gjordes klar i dag. Jag ska visserligen inte skicka in den förrän i morgon för jag vill gärna vänta ifall den behöver extra bearbetning. Det är faktiskt ganska lyxigt att bli färdig med en uppgift så snabbt. Tillsammans med min gruppkamrat kände vi en enorm lättnad när de sista meningarna skrevs in i rapporten. Även om januaris arbete med statistik och artikelutvärdering varit intressant, uppskattar jag att få vända blad. Det tror jag framför allt min gruppkamrat tycker.

 

Jag hoppas jag inte pressat oss själva för hårt i det här arbetet. I dag bad hon uttryckligen om ursäkt för att jag tvangs jobba med henne. Det gjorde ganska ont i mig när hon yttrade en sådan sak, och jag förklarade att hon inte alls behövde be om ursäkt för någonting. Tvärtom, anser jag att hon balanserade upp vårt arbete så det inte blev en livsviktig rapport. Ni vet, en sådan där som gäller livet bokstavligt talat och som kan innebära att författaren dör om läsaren förnimmer att det råder osäkerhet kring vissa påståenden.


Vårt arbete har framskridit väl och jag är mer än nöjd över vår insats. Det var med ren eufori som jag klev ut i mitt kalla vinterlandskap. Tog till och med beslutet att strunta i bussen och gick hem i stället. Det var mycket trevligare att promenera trots det hala vägunderlaget, men man kommer ju i alla fall fram och det är det bästa med att gå.


Nu ska jag strax knyta mig och förbereda inför en långhelg med diverse aktiviteter. Kanske hinner jag ta en sväng till biografen och se en film. Ja, allt är möjligt innan nästa kurs börjar… God natt! 

 

 

Av tj - 14 januari 2016 12:32

Tjenare på er!
Ledig dag, lite tågresa är aldrig fel.
Nu har snart hela första "riktiga" veckan gått. Den har varit bra tycker jag. Fått lära känna de flesta barnen men det tack vare den första veckan som var lov, då det inte var så många barn på jobbet.

Det är kul att vara igång, alltid ny erfarenhet. Hur länge jag än blir kvar så är det ny erfarenhet och man gör någon nytta.

Det jag kan tycka är att vårt yrke, förskolelärare, barnskötare, fritidspedagog och fritidsledare är mycket underbetalda.
Vi som tar hand om människor och de som sitter på kontor och jobbar, den skillnaden är enorm. Men hur som helst, jobbet går bra än så länge, haha!

/T out!

Av tj - 13 januari 2016 21:54

Varje vecka svarar jag på era frågor. Har du inte ställt en fråga än är du välkommen att antingen kommentera, mejla eller vara aktiv på sociala medier för att konstruera nya frågor. I dagens avsnitt får vi veta OM bloggen kommer lägga ned eller inte!


 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 




 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards