TJ

Direktlänk till inlägg 13 februari 2016

Melodifestivalen - 2. Malmö - Hur gick det?

Av tj - 13 februari 2016 21:45

 

Efter en spännande deltävling med många favoriter röstades slutligen David Lindgren och Wiktoria Johansson fram till final. Vad Wiktoria anbelangar meddelar Nils Dahlman att han blev oerhört chockad över resultatet. Han menar likt J att platsen var reserverad till Isa Tengblad. Men kvällens tävling påvisar huruvida de olika röstningarna kan förändra odds och vadslagningar.

 

Både TJ och Dahlman gläds med David Lindgren som gick direkt till final med sitt avancerade och påkostade nummer till bidraget We Are Your Tomorrow. Lindgren har kämpat tappert genom Melodifestivalens historia och går i varje bidrag in med inställningen att få gå hem med sångfågeln i händerna. Årets bidrag ser ut att kunna bli en stor hit, inte bara inrikes utan ävenledes underhålla andra européer. Frågar ni T skulle han basunera ut vinnaren redan nu, utan att ens veta vilka dyrgripar som väntar i Norrköping och Gävle.

 

Kvällens skräll torde vara debutanten från Brämhult som charmade oss med sin färgglada dräkt och sin melodi som var speciellt skriven till hennes mor. Wiktoria Johansson kan enligt Dahlman vara ett nytt stjärnskott som inte enbart lyssnar till artistens egna förhoppningar, utan likaledes tittar på huruvida hon tar för sig på scenen. För att kunna bli en representant för Sverige måste artisten kunna ta över en arena med hela sitt väsen.

 

Någon som nästintill klarade detta höga krav var den forna idoldeltagaren Molly Pettersson Hammar med sitt något enformiga, men klubbvänliga bidrag Hunger som tog sig till andra chansen. J påstår att hon kan bli vår nästa stjärna och Dahlman är villig att hålla med om det, då hon sjunger med stor passion och har en kraftig röst som når ut till alla hem. Han påpekar dock att såväl genre som sångröst kan även innebära att några inte gillar det. De kan bli illa berörda menar Dahlman vilket å andra sidan påvisar att ingen lämnas oberörd.

 

Isa Tengblad gör Pettersson Hammar sällskap i Halmstad. Hennes omdöme är nästan densamma som Mollys frånsett att Dahlman ser ESC potential i Isas bidrag I Will Wait. Att hon dessutom framförde låten med effektfulla skuggor imponerar på både juryn och Dahlman. Medan T gärna ser en manlig representant föredrar Dahlman och J en kvinnlig. De resonerar att Isa och således även Molly har det som en del artister måste jobba i flera år för att få. Nämligen Det! Det som gör att man vet att det hela känns rätt.


Beträffande finlandssvensken Krista Siegfrids som slutar på femte plats vill Dahlman buga och tacka för hennes medverkan. Enligt honom var hennes medverkan i tävlingen en flirt med Finland och ett sätt att mäta huruvida populärt ett sådant bidrag blir. Kvällens röstresultat uppvisar att Krista har stora chanser i Sverige och att flera nordiska artister kan ställa upp igen.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - 7 januari 2019 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - 6 januari 2019 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 25 december 2018 15:49

  Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 




 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards