TJ

Direktlänk till inlägg 25 mars 2016

Långfredag

Av tj - 25 mars 2016 19:44

Jag glömde önska glad påsk i går, men ni förstod säkert att det var meningen. Nu har vi anlänt till landet med allt vad det innebär. Alla familjemedlemmar har lämnat sina arbeten och studier för att umgås tillsammans. Det verkar riktigt som om alla vill göra det bästa av den här helgen. Dock utsattes stämningen redan för hårda prövningar i affären under förmiddagen. Medan mamma förespråkade prinsesstårta som eftermiddagsfika ville jag ha våfflor. Vi får ju inte glömma bort att det i dag är den officiella våffeldagen och enligt min mening ska rätt vara rätt. Men min mor är både stark och resolut, vilket ledde till att vi ska äta prinsesstårta i morgon i stället. Det är helt okej för min del.

 

Jag vill därför påstå att det kommer bli en bra påskhelg med många trevliga diskussioner. Det var ju ett tag sedan vi träffades nu, så det finns säkerligen mycket att prata om. Hittills har vi avhandlat månadens sjukdomar och vidare påfrestningar, inkl. en del trevliga saker. Vad sjukdomar anbelangar tycker jag vi ska tänka lite extra på T den här påsken. Det måtte vara förskräckligt att få magbesvär en sådan här högtid. Speciellt eftersom vi alla förväntas äta så mycket. Jag själv har haft sådana problem med min dyspepsi de senaste veckorna, men nu verkar jag och magen komma överens vilket gläder mig något oerhört. Förhoppningsvis ordnar det till sig för T också.


Just nu läser jag sagor av bröderna Grimm och Hans Christian Andersen då nästa veckas tema är klassiska sagor. Det är en ynnest att få läsa sagor vid min ålder då jag än inte har några egna barn. Men å andra sidan är Andersen och Grimm folksagor, vars budskap och historier även tilltalar vuxna. Det har jag framför allt märkt angående bilderboken som inte alltid vänder sig till barn, utan innehåller ibland djupgående budskap av psykologisk karaktär som är svårbegripligt för barn.

 

Ju mer du läser, desto mer kan du ta till dig. Den litterära terrängen har en tendens att utföra hänvisningar inom sin egen terräng. Det får man aldrig glömma bort och med denna vetskap kan vi vidare påstå att du blir beläst bara genom att läsa ett fåtal böcker. Men som alltid är det nyttigt med kunskap i vårt snabbt växande informationsflöde. Hur ska vi bara kunna orientera oss i ett sådant flöde? Det är en fråga jag gärna forskar vidare på.


Snart börjar Let’s Dance och därefter David Hellenius nya serie Finaste familjen. Hoppas ni får en underbar påsk med era nära och kära. En extra stor kram till T sänder jag över. Tack för mig!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - Måndag 7 jan 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - Söndag 6 jan 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 25 december 2018 15:49

  Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se