TJ

Alla inlägg under augusti 2016

Av tj - 5 augusti 2016 22:32

 

Det har varit hemskt mycket efterforskningar den här veckan! I dag var jag till och med tvungen att ta mig ner till biblioteket för att inhämta lite extra information (som annars kostar en del pengar att fixa fram själv). Men det gjorde mig ingenting. Jag kom hem med ryggsäcken fylld av ny spännande litteratur och var aningen klokare. För att rensa hjärnan tog jag mig ut i spåret. Forskning i all ära, men det är viktigt att tänka på annat också. Speciellt när det är fint väder. För skojs skull tog jag den längre rundan vilket var en rolig utmaning.


Nu tänkte jag läsa lite i mina nya böcker innan OS-invigningen börjar. Om det blir någon sömn i natt är svårt att säga. Klockan åtta går dessutom bussen till Kallinge, men jag kanske kan ta en powernap på bussen.


Vi hörs!

 

 

ANNONS
Av tj - 3 augusti 2016 22:45

Hej hopp!

 

 


Nog lyser vi med frånvaro alltid! I går föll det mig aldrig in att skriva ett par rader till er och i dag har jag haft miljontals saker att göra känns det som. Samtidigt är det skönt att arbeta och vara kreativ.

Under förmiddagen tog jag mig en joggingtur och tränade direkt efteråt. Jag måste bli bättre på att prioritera min hälsa och nyttiga metoder för att uppnå en sund kropp. Juli var en usel månad på den fronten. Augusti har inte heller börjat så bra. Det är alldeles för mycket godsaker vilket oroar mig. Men nu tänker jag sätta stopp! Nu blir det inget mer den här veckan.

Eftermiddagen har gått åt till pappersarbete såsom efterforskningar och annat bredvid skrivandet. Mormor och hennes sambo tittade också in för en kopp kaffe. Ja, det har varit en mycket trevlig dag. Hoppas morgondagen blir lika givande.


God natt!

 

 

ANNONS
Av tj - 3 augusti 2016 08:45

Tjenare på er allesammans!

Ja har lyst med min frånvaro här nu alldeles för länge! Det har varit mycket som hänt och det är roliga saker, ni får nog veta tids nog.

Igår hade vi rundpingis tillsammans med ungdomarna, vi fick veta att det kan regna och lite trött har man varit!

I måndags gick vi en runda på brunnsbadet i det soliga vädret och haft det gott på jobbet.

Det var en liten uppdatering, jag hoppas att jag kan komma igång med filmerna snart igen och jag måste ju passa på å säga att J gör riktigt bra filmer till er så länge!

Ha det gött.
/T out!

Av tj - 1 augusti 2016 22:00

 

Tänk dig att allt förändras och du tvingas leva rullstolsbunden i resten av livet. Du tappar hoppet när du varje dag vaknar upp till en obeskrivlig smärta och är beroende av andras hjälp. Detta blir verklighet för den framgångsrike aktiemäklaren Will Traynor när han blir påkörd av en motorcykel. Men tillvaron underlättas när den färgstarke Louisa Clark börjar som personlig assistent hos honom och försöker visa honom att livet fortfarande är värt att leva. Livet efter dig är en kärlekshistoria som garanterat kommer få dig att gråta, skratta och bli arg samtidigt.


Jag gillade verkligen historien även om den stundtals var ganska förutsägbar. Det är nästan som en saga där Sam Claffins roll som Traynor är den illa tilltygade prinsen och Emilia Clarkes roll som Clark är den fattiga pigan som kommer till undsättning och blir förälskad i prinsen. Jojo Moyers berättelse har många liknelser med sagan. Men det är en modern skildring av olika samhällsklasser och hur kärleken blir ett sätt att bygga broar mellan dimensionerna, även om det är häpnadsväckande hur Louisa får jobbet från första början.


Jag måste berömma Claffin och Clarke för deras insatser. Det är deras kemi som gör filmen sevärd enligt mig. Jag föll för karaktären Louisa Clark som ska föreställa en borttappad småstadstjej med sprudlande optimism. Historien fokuserar visserligen detta personlighetsdrag så pass mycket att det ibland blir lite överdrivet.


Will Traynor framkallar tillika en del frustration med sin dödslängtan och uppgivenhet. Å andra sidan är Traynors inställning till livet förståelig med tanke på de plågsamma smärtor han utstår varje dag. Men lösningen på hans problem har fått kritikerna att tända till. De menar att Livet efter dig riskerar att sända ut ett budskap där livet som handikappad inte är värt att leva, men argumentet är inte särskilt starkt eftersom Moyers gång på gång skildrar hur ont Traynor har och hur ömtålig han är för sjukdomar att en förstår berättelsens bitterhet.


Jag håller inte med recensenterna som påstår att filmen inte är sevärd. Förvisso haglar klyschorna och en kan ifrågasätta hur Lou blev den utvalda att hjälpa Will. Men personligen charmar det mig att en personlighet som Louisa Clark får en chans trots att hon inte har någon erfarenhet över huvudet taget. Det inger något slags hopp om ni förstår vad jag menar, även om naivitet och ignorans får katastrofala följder för morgondagens samhälle om fler följer i Clarks fotspår.


Vi bör betrakta berättelsen om Louisa och Will som en kärlekshistoria där den fattige vinner den rikes hjärta även om det ser ytterst mörkt ut i början. Men det är samtidigt en berättelse om att släppa taget om den funna kärleken. Oavsett om det här klassas som chick lit berör det mig och för mig är känslor betygsgrundande. En film som inte berör är ingen bra film! Jag är övertygad om att Livet efter dig kan beröra er också ;) Fyra TJ-ringar!

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se