TJ

Direktlänk till inlägg 30 november 2016

Fascinerande att åldras ...

Av tj - 30 november 2016 01:18

 

Ja, så sitter jag då äntligen här drygt tre dygn senare och ska alltså sammanfatta tiden sedan sist. Det har varit en turbulent tid det kan jag försäkra er om, präglat av hårt arbete, julpyntning, studier och det faktum att jag i söndags fyllde 22 år. Just nu är jag väldigt upprörd och stressad. Det tar på krafterna att ha mycket arbete runt omkring en och det stör mig att jag inte ens kunnat sätta mig ner och författa ett inlägg till bloggen. Det kommer hela tiden nya uppgifter som ska lämnas in, böcker eller artiklar som ska läsas, opponera på andras bidrag, och då pratar vi bara om studierna.


Sedan har jag ju ett hem att sköta. Det blir hela tiden en förskjutning av saker som ska göras. Det gäller att prioritera. Jag försöker tänka att studierna inte är livsviktiga, att det inte gör någonting om det blir lite halvdant någon gång. Det underlättar för mig och jag känner mig inte lika pressad. Jag har nog helt enkelt drabbats av prestationsångest. Det jag skriver och det jag gör är väldigt viktigt för mig att det blir bra. Jag är inte känd för att göra saker halvdana, i synnerhet inte mina texter. Utan de ska vara av så god kvalitet som möjligt. Därför tar det lite tid att skriva, men i slutändan tror jag folk uppskattar genomarbetade texter som har något att berätta. Nu har inlägget hittills handlat om studierna och den prestationsångest jag har inför dessa så vi kan kanske lämna det för ett tag.

 

Jag fyllde som sagt 22 år i söndags. Åldern reflekterade jag visserligen inte över förrän en avlägsen släkting gratulerade mig och betonade min ålder. Nu är ju 22 inte gammalt. Det är väl knappast någon i min ålder som hänger upp sig på åldern. Sådan noja kanske hör ålderdomen till, men inte hos oss unga vuxna. De senaste åren har jag inte reflekterat över min ålder utan bara blivit ett år äldre. Att jag å andra sidan blir äldre bejakar jag. Det är något fascinerande över att åldras. En bär med sig så mycket genom livet, människor man möter, saker man upplever och allt annat man lär sig.


Bara genom universitetsstudierna har jag blivit en annan människa, fått en helt ny inställning till akademien och utbildningssystemet. När jag började trodde jag aldrig att utbildning skulle bli så viktigt för mig, men det har det onekligen blivit. När jag ser tillbaka är det en fantastisk utveckling jag gjort. Jag har kämpat mig igenom de flesta årskurser. I början var det mycket roligare innan allvaret smög sig på. Då gick det utför. Sedan har det varit en lång uppförsbacke. I dag är jag tillfreds med den studieform jag är i även om den stundom gör att jag får prestationsångest. Det är inte alltid lätt att vara duktig. Alla har vi dåliga dagar. Det får även jag inse och jag måste påminna mig om att det inte gör något. Jag får ha en svacka emellanåt. Med tanke på den tid jag ändå lägger ner så vore det egendomligt om jag inte fick respons på mitt arbete. Nåväl, nog om det.

 

Jag fyllde alltså 22 år i söndags vilket gör att jag är lika gammal som mina föräldrar var när de fick mig. Det ger perspektiv vill jag påstå. Tanken på ett barn nu är för mig ytterst besvärande. Jag är fullt upptagen av mitt eget att jag nog inte klarar av att ta hand om ett barn. Det får definitivt vänta. Men det faktum att jag nu är i den åldern då mina föräldrar fick mig får mig att beundra dem ännu mer. Att de bara orkade! Det sägs ju att varje ålder har sin tid och det här kommande året kommer nog onekligen ägnas åt reflektion över mina föräldrar, deras val, värderingar och så vidare. Det är väldigt fascinerande hur jag genom mitt åldrande inte bara lär känna mig själv utan också mina närmaste, då i synnerhet mina föräldrar.


Vad hände egentligen i söndags då? Jo, jag ägnade större delen av dagen åt studier, julpyntning och annat arbete. Först under eftermiddagen tog mig tid att njuta av dagen med adventsfika, följt av tacos på kvällen och tv-tittande. Mina presenter har varit ugnsformar, biobesök, pengar, servis, godis och jag vet inte allt! Resten av kvällen satt jag med min källkritiksundervisning som skulle lämnas in vid midnatt, men som lämnades in först två timmar senare. Kl. 2 var jag alltså färdig med mitt arbete och kunde med glädje luta mig tillbaka. Men då upptäckte jag hur hungrig jag var varför jag åt lite nattmat medan jag loggade in på Facebook och svarade på alla gratulationsmeddelanden som kommit in under dagen. En riktig nattvak kan en säga för jag blev helt klar kl. 4 med att besvara alla. Då var det ju nästan morgon så jag funderade på att strunta i att lägga mig, men jag lade mig i alla fall.

 

Jag hade faktiskt tänkt blogga under den där natten men då hade det tagit ännu längre tid innan läggdags. Och det var ju synd för dagen efter började allt om igen. Nya uppgifter och nya utmaningar. Den dagen ägnade jag åt att kommentera andras lektionsplaneringar och hann med flera stycken. Jag var även på biblioteket för att hämta ut en reserverad bok. Därefter påbörjade jag veckans grupparbete som handlar om distansundervisning. Har bara kommit halvvägs än så länge. I dag har jag skrivit om det digitala bibliotekets möjligheter för distansstudenter, men av någon anledning har det gått trögt. Får inte till arbetet som jag vill och det stör mig. Jaja, det är som det är!


Nu vet ni lite mer i alla fall om vad som hände. Jag måste fortsätta nu … Ha det bra!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - Måndag 7 jan 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - Söndag 6 jan 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 25 december 2018 15:49

  Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se