TJ

Alla inlägg under februari 2017

Av tj - 21 februari 2017 11:00

Tjenare på er!!
Idag har vi haft wii på jobbet då det är sportlov. Skridskor och bad står också på schemant men det är inte förrens lite senare i veckan. 


Igår startade vi också lugnt med wii och då var det wii-turnering och ett diplom till vinnaren. 

Vi körde wiiparty som består av en hel del olika spel samt en del längre spel som kan ta alltfrån en 30 min till 60 min. 


Imorgon ska vi nog se film också, har ingen ide om vad det blir för film men det blir nog kul!  

De har också börjar att måla om korridorernra och jag måste säga, förväntan är stor på lite ny färg.


Japp nu börjar jobbet så ha en bra dag!!!  


 

ANNONS
Av tj - 20 februari 2017 23:23

         

Ny vecka innebär väl nya möjligheter! Ja, det vill jag tro. Det som väntar den här veckan är ett nytt seminarium och den här gången handlar det om genusfrågor under 1900-talet, väldigt spännande tycker jag. Jag kommer också jobba en hel del med min forskningsöversikt till bibliotekskursen. Hittade en intressant artikel från Tyskland som jag kanske kan använda, men jag måste beställa den. Hoppas den kommer fram i tid!

      

Jahopp … annars lär det väl inte hända så värst mycket mer den här veckan. Förra veckan var det ju ganska lugnt så då blir det desto intensivare den här veckan. Ska försöka ta mig ut och jogga lite emellanåt nu när snön och isen försvunnit. Var ute en snabb runda i går, men det var så lerigt i spåret att det nästan stänkte upp i ansiktet på mig när jag dundrade fram. Ingen rolig upplevelse, haha! Men det är bättre än inget tycker jag.


Yes, nu ska jag fortsätta läsa. Önskar er en bra vecka! Hej hej!

 

 

ANNONS
Av tj - 19 februari 2017 23:20

Jag tror nyheten har nått alla i dag. Owe Thörnqvist lyckades ta sig till final. Kan bara säga att jag tycker det är ytterst häftigt att en 87-åring gör debut i Melodifestivalen och lyckas. Respekt!


Ja, kvällen tillsammans med Emma blev verkligen lyckad. Först bio på Funkibator med en superbra film V for Vendetta, en film som alla borde se. Handlar i korthet om en revolutionär anarkist som vill ta störta en fascistisk makt som tagit över ledningen i Storbritanninen, och stå upp för folket. En dyspotisk thriller som verkligen funkar enligt min mening. Därefter blev det mellofest ute på Teleborg!


Till final:

   


Till andra chansen:

   


 

Av tj - 18 februari 2017 18:15

Då var vi framme vid den tredje deltävlingen och besöker Växjö! Det är ju bara ett stenkast från min lägenhet. Ett sådant här tillfälle hade självklart varit optimalt att vara på plats med tanke på vårt engagemang, men dessvärre hejar vi på bakom kulisserna någonstans på Teleborg. Inför själva tävlingen finns det ingen klar favorit. Det har dessutom varit svårt att ge poäng. En kan konstatera att vi tycker olika. Medan jag hyllar ett bidrag sänker T det. I och för sig är det ganska vanligt, men detta året har jag sänkt många medan T höjt här och var. Även om Owe Thörnqvist hamnar längst ner i listan är han ändå kvällens stora stjärna. Det ska bli roligt att se honom.


I kväll tävlar:


             


 

Av tj - 18 februari 2017 00:42

 

Ja, då var det äntligen helg! Det har varit en härlig pluggvecka med mycket sol och sprudlande entusiasm inför kommande arbeten. Det är något visst med vädret ändå, och hur mycket lättare och fortare saker och ting blir gjorda. I dag har jag försökt besvara en fråga i ett diskussionsforum som jag dessvärre inte lyckats med. Tänker för mycket på annat kanske. I övrigt har jag läst diverse olika texter till kommande examination och letat doktorsavhandlingar till min forskningsöversikt. Det ska nog egentligen vara artiklar, men jag börjar med avhandlingar och letar sedan vidare. Blir antagligen bäst så!


Men kvällen har inte ägnats åt studier även om det varit fördelaktigt. I stället har det blivit tvmys och lite avslappning med Youtube-klipp. I morgon träffar jag T och Emma igen och tanken är att vi ska till Funkibator först och se en film, därefter hem till Emma för att se Mello. Naturligtvis hade det varit roligt att se tävlingen live eftersom de är i Växjö, men dessvärre har det inte gått att ordna. Budgeten håller inte för ett sådant äventyr. Jag är nämligen inte så intresserad av genrep utan ska jag vara på plats vill jag vara det på riktigt (vilket kostar lite grann). Genrep har jag redan varit på (även om man med fördel hade kunnat göra om den upplevelsen). Å andra sidan fanns det billiga biljetter till salu på nätet att få tag i men många av de där annonserna såg skumma ut, och mycket riktigt talade de om bedrägeri på nyheterna. Jag såg igenom nästan varje annons. Nyhetssändningen var bara en bekräftelse på det jag redan anade. Skamlig sysselsättning! Hur som helst sörjer jag inte detta, utan ser fram emot en rolig kväll med två underbara människor. Det kommer säkert bli grymt alltsammans.Som avslutning på fredagen passar det bra med en sketch och lite skönlitterär läsning! OBS! Glöm inte bort tävlingen som just nu pågår på bloggen. Tanken är att ni ska baka något på ett par ingredienser och visa upp det. Det behöver inte vara avancerat, men det är ju å andra sidan roligt om man är kreativ. Ni kommer säkert på något. Ha det bra så länge!

 

 

Av tj - 17 februari 2017 20:45

Detta blev inte någon ny vinjettvideo denna gång då datorn,, när jag var klar.... Krånglade och sa helt plötlsigt att de olika filmerna inte gick att spela....


 J**** grafikkort! 

 

Av tj - 17 februari 2017 18:23

Tjenare på er!

Med nytt intro kommer fredagsspecialen in senare ikväll.
Där får ni höra om allt som jag ska göra, redan har gjort vid det laget;)

Hoppas ni alla får en goo fredagskväll med vad nu ni än gör:)!

Glöm inte att delta i vår röstning ni som följer oss på Facebook när tredje deltävlingen drar igång av melodifestivalen imorgon kl 20 i Växjö.

Ha det gott! Hörs sen!

T/out!

Av tj - 16 februari 2017 01:17

 

Vilken solig dag vi haft i dag! Det känns verkligen som våren är på väg (även om vi lär få vänta ett tag till). Men jag är ändå nöjd och tacksam över den lilla vinter vi trots allt fick. Sorgligt att sportlovet inte hann passera bara. I Kallinge finner vi dock ett vinterlandskap att ge barnen, som nästan chockade mig och Emma. Det var länge sedan jag upplevde en sådan vinter och ungarna är säkert glada över sin vinter. I Växjö börjar snön försvinna så smått och lär göra det fortare än kvickt om dagens temperaturer håller i sig. Kanske ska jag ge mig ut med jämna mellanrum och försöka hitta ett vårtecken. Det är ju väldigt härligt när det börjar spira här och var. Förmodligen det bästa med våren, eller hur?


Annars då? Jo, den vänliga veckan framskrider med studier inför nästa veckas seminarium vilket kommer behandla kvinnofrågor, men vid närmare eftertanke kan en med fördel säga genusfrågor i stället. Hittills har jag fokuserat kurserna i Idéhistoria framför biblioteksforskningen, men tänkte ta tag i den i morgon. En av professorerna vid Linnéuniversitetet kommer hålla en föreläsning i morgon som jag tänker delta vid. Därefter dyker jag ner i mitt material. Det lutar mot att jag kommer fokusera bibliotekariens yrkesroll, dennes historia och slutligen utveckling. Ser att det finns väldigt lite forskat på det området vilket är förvånande. Så jag gör gärna ett försök att komplettera och fylla en plats i den akademiska världen. Känner också i dessa tider att bibliotekarier kan behöva veta vart de kommer ifrån och deras potential och utvecklingsmöjligheter.

 

Yes, det var lite färsk information om vad som pågår och vad mina studier kretsar kring. Det finns säkert någon som finner ett intresse! Hur firar jag annars den vänliga veckan? Ska jag vara ärlig är jag inte extra snäll och trevlig. Jag försöker alltid vara snäll och trevlig, det ligger numera djupt rotat i mig att respektera andra människor och uppskatta deras verksamheter. Självklart finns det en mängd saker jag ogillar vilket bidragit till att jag ibland skäms för mänskligheten överlag. Men då jag aktivt söker efter människans goda egenskaper och uppmuntrar henne att leva efter dessa upplever jag det lättare att handskas med människor. Naturligtvis kan jag ägna veckan åt att berömma henne om ni så vill, men det gör jag ju jämt och ständigt när hon är i behov av det. Så jag blir tyvärr inte extra omtänksam den här veckan. Jag söker aktivt vara det året runt i stället …

 

   

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se