TJ

Alla inlägg under februari 2018

Av tj - 23 februari 2018 14:14

Tjenare allesammans och jag säger välkommen till helgen :D
Denna helgen är det också den sista deltävlingen i Melodifestivalen och både jag och J har gett våra omdömen... det känns verkligen inte som att det finns så många låtar som man känner direkt att de kommer vinna.

Jag har en eller två st som jag tror skulle ge oss en bra plats i Eurovision 2018.

Vi får se om det blir någon av dem. Men de är de som förtjänar att vinna så det borde dem göra.

Nu ska jag åka och klippa mig så vi hörs sen:D

ANNONS
Av tj - 23 februari 2018 00:32

Hej hopp allihop!


Vad hittar ni på? Har alla haft sportlov redan? Följer ni möjligen OS någonting? Ja, det är lite frågor som jag sitter här och funderar på. Själv har ju inte längre sportlov längre så jag har lite dålig koll på när det är, men så mycket vet jag ju att det är olika för olika delar av landet. Men det är sportlovstider i alla fall. Jag tänker på er varje dag och hoppas ni har det grymt kul i backarna. Det som gläder mig är dagens möjlighet att de flesta barn kan hyra såväl kläder som utrustning om de vill åka skidor och liknande. Det har kanske funnits ganska länge, men jag har aldrig reflekterat över det förrän de senaste åren. Att köpa dyra skidset är inget man gör om man inte menar allvar, och de flesta åker inte mer än någon gång om året. Så den här möjligheten gläder mig oerhört mycket.


Ni som inte längre går i skolan eller övergått till högre utbildning får dock nöja er med att snön ligger vackert utanför fönstret och jobba på i er egen takt (om det nu är snö på alla ställen vill säga). Själv njuter jag emellanåt. Snö får ju en att fyllas med ljus och lite energi. Det är mycket bättre än dystra regniga och ruggiga dagar. Den här veckan har jag jobbat på med min uppsats och skrivit på det gemensamma grupparbetet i romantiken. Mormor har även varit på besök och hållit oss sällskap. Det har varit väldigt trevligt.


Nåväl, nu ska jag snart knyta mig. Vi får höras … ha det bra!

 

 

ANNONS
Av tj - 20 februari 2018 20:13

Tjenare och godkväll!

Idag har vi haft full rulle på jobbet!
Gympasal, grillning, dator, Wii, musiktävling.. Ja allt ihop på en och samma gång :D

Det är riktigt kul samtidigt som det tar på krafterna såklart:)

Imorgon ska vi ha simning och jag har övertalats till att bada.... Vi får väl se hur det går..

Vill verkligen komma igång med löpningen igen men det svåra är just att börja.... När man sprungit första gången då är det ganska lätt att springa flera gånger och få in en rytm.... Jag kommer dit men jag får lägga av med alla ursäkter som jag kommer på ;)

Ha en bra kväll!

Av tj - 19 februari 2018 11:28

Tjenare på er!
Helgen har varit hektisk. Det har varit läger och ett roligt sådant med.

Trotts alla saker vi gjort som var roliga så blev jag väldigt förkyld och febrig men idag är jag bara trött efter lägret:D

Vi har kört massa olika lekar och dessutom ätit en del godis och sett Melodifestivalen.

Nu i veckan så är det sportlov och jag ska planera ett musikquiz, en kahoot och sen har vi simhall och lite annat roligt.

Vi får se vad veckan lägger upp på matbordet till oss och jag får se till att njuta av denna vecka när det nu är lite mindre barn på fritids med:)

Ha en bra dag så hörs vi sen!

Av tj - 19 februari 2018 00:15

Vilken bra bio jag precis varit på! Emma och hennes nya kille är väl kanske måttligt nöjda och imponerade, men jag tyckte verkligen om Black Panther! Berättelsen har ett särskilt djup som jag tilltalas av och som sätter de färgade i fokus och deras kamp för att bli fullt accepterade. Det är lite så jag väljer att se Black Panther, även om historien självklart rymmer så mycket annat. Framför allt tycker jag det är häftigt att det görs en sådan här film med färgade människor, det är definitivt på tiden och nu har vi fått en ny superhjälte att följa i Marvelproduktionerna. Wihuu! 5/5 TJ-ringar!

 


 

 

Av tj - 18 februari 2018 11:30

 

Det var några dagar sedan jag skrev nu (förutom uppdateringarna om Melodifestivalen). Veckan har gått i vänskapens och kärlekens tecken, även jag föll för trycket utifrån. Fast jag hade uppgifter i filosofi att skriva tog jag ett kort avbrott och begav mig upp till Göteborg för att lära känna en kille som jag chattat och pratat med en tid lite bättre. Man kommer ju till en punkt när man faktiskt vill träffas IRL också. Nu var det bara tal om ett dygn, men det räckte för att jag skulle få en grov bild och lite pusselbitar föll på plats. Vi var bland annat på Naturhistoriska museet och fick följa livets uppkomst och utveckling. Det var ett spännande och roligt inslag i vardagen. I övrigt tog vi det mest lugnt hemma hos honom, spelade lite tv-spel och sådär.


Med nya krafter upptog jag sedan mina studier och ägnade veckoslutet åt att skriva klart två filosofiuppgifter. I dag väntar andra aktiviteter, bland annat ska jag promenera med en kär vän och i kväll blir det bio med Emma och hennes nya kille.

 

 

Av tj - 17 februari 2018 22:00

Då var även den tredje deltävlingen avklarad och en kan som svar på det J skrev säga att Malmö levererade, både publikmässigt och artistmässigt. Jag finner nämligen de två finalisterna Martin Almgren och Jessica Andersson solklara kandidater om sångfågeln och uppdraget att representera Sverige i Lissabon senare i år. Vad gäller Almgren föll jag ganska snabbt för hans ställningstagande för de mest utsatta i samhället, och riktade särskild uppmärksamhet till ungdomen själv. Det är i svåra, dystra och rentav hopplösa tider som bidraget A Bitter Lullaby kan bli en räddning, en låt som på ett förträffligt sätt söker ringa in och definiera det ungdomarna vill säga. Att det dessutom är country finner jag extra tillfredsställande. Vi behöver verkligen fler låtar i den här genren och gärna de som också vill lyfta sådana här typer av teman.

 

Anderssons finalplats var i sin tur ganska väntad. Hela hon och hennes artisteri är väl som gjort för en guldbiljett till final, eller hur? Det hade snarare varit överraskande om Kalle Moraeus hade slagit henne, ja snäppet på komiskt faktiskt. Hennes bidrag Party Voice har av grabbarna T och J fått flest poäng hittills, och jag ska väl inte vara omöjlig att hålla med dem, samtidigt som jag är lite tveksam till om jag vill höja henne till en sådan placering. Visst tilltalas även jag av det dansvänliga, popvänliga och schlagerrelaterade i numret, men jag tycker å andra sidan låten påminner om något jag hört förut. Det blir lite som att minnas en svunnen tid, den schlager som nästan inte får utrymme i tävlingen längre. Jag ser hellre mixen av blandade stilar och upptäckter inom olika genrer som historiskt inte fått utrymme tidigare. Rimmar inte detta dåligt med argumentet att Andersson är en solklar kandidat om sångfågeln? Jovisst, det kan tyckas, men vad jag menar är inte att Party Voice skulle vara ett dåligt bidrag, tvärtom! Hennes låt passar definitivt i Melodifestivalen, men om jag ställer henne mot de andra finalisterna som vi hitintills har att göra med finner jag dessa något intressantare, särskilt vad gäller ESC-sammanhang. Men Andersson är en självklar representant för sin genre och det gläder mig att hon gick vidare.

 

Till andra chansen skickar svenska folket Moncho och Mendez. Vad finns då att säga om dessa herrar? Ja, till en början skulle jag vilja påstå att deras bidrag var lite av en besvikelse. Det kan å andra sidan bero på att jag hade vissa förväntningar, vilket är lite ovanligt då jag strävar efter att inte spekulera för mycket i förväg. Vad beträffar Moncho hade jag gärna önskat lite mer höfter från hans sida eftersom låten Cuba Libre i stora delar handlar om dans. Nu var det i stället dansarna runt omkring honom som skötte grovjobbet. Men överlag är Cuba Libre ett svängigt bidrag. Vi får se om han hinner öva lite innan tävlingen når Kristianstad. Mendez’ bidrag Everyday är ett minst sagt lika svängigt bidrag även om det på sina ställen blir lite fattigt. Bidraget i sig är helt förträffligt och jag förstår att J älskar det och T står ut med det, men själv backar jag en aning. Jag tror de flesta av oss förknippar Mendez med hans tidigare produktioner och förväntar oss något liknande. Everyday är en uppgradering och utveckling av hans artisteri, på samma gång som det är en anpassning till den nuvarande tävlingen. Jag slås också av att Mendez åldrats sedan jag senast såg honom. Själva åldrandet är i sig naturligt, men jag fann det anmärkningsvärt att jag började tänka på det under tiden Mendez körde Everyday på scenen. Det om något vittnar väl om att Mendez har utvecklats. Jag tror jag får ge låten lite tid innan jag kan bedöma den rätt.

   

De bidrag vi lämnar bakom oss var mycket riktigt de undermåliga, även om alla tre hade starka budskap. Särskilt Barbi Escobar som hyllade sin avlidne far och intog bekämpningsställning mot den jäkla cancern som ställer till det för var och en av oss. Bidraget Stark hade en kraftfull text, men jag fann det något beklämmande att hon inte rörde sig så mycket när de andra dansarna flaxade omkring. Det skar sig lite faktiskt. En annan märklig figur var Dotter, vars bidrag Cry jag hade svårt att ta till mig. Min första tanke blev att luska ut vad jag egentligen betraktade och vad hon hade i Melodifestivalen att göra. När jag sedan kom underfund med detta insåg jag det mäktiga i hennes framträdande. Hon är en stark personlighet och det gläder mig att Christer Björkman ville ha in henne. Att hon inte gick vidare tror jag beror på att låten inte är direkt. Den är för komplicerad i det här formatet.


Sist men inte minst ska jag skänka en tanke åt vår alldeles egna Kalle Moraeus & Orsa spelmän. Ja, det finns inte mycket att säga. Det är folkligt, lättsamt och gemytligt. Jag blir både glad och ledsen på samma gång. Glad för att Min dröm ger en tillbakablick på fornstora dagar med traditionell folkdans, och ledsen för att bidraget inte lyfte taket. Det saknades något … Min dröm passade nästan inte in!

     

Jag kan därför avslutningsvis säga att jag är mycket nöjd över vilka bidrag som svenska folket skickat vidare. Tror vi kommer ha en ganska bra final att vänta.

 

Tack för mig!

Nils Dahlman

Av tj - 17 februari 2018 18:56

Tjenare på er!!

Här kommer nu enkät-länken för kvällens tävling! Väldigt enkel och den tar inte så lång tid att fylla i:)

Ha kul allesammans !

https://goo.gl/forms/BkULAho3NaPKD0cF3

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se