TJ

Alla inlägg under februari 2018

Av tj - 17 februari 2018 15:15

 

Festivalfesten fortsätter och vi är redan halvvägs i startfältet, det går ju fort när man har roligt. En kan här konstatera att tävlingen tagit sig bra med en hel del godbitar (även om vi också sett en hel del annat också). Förväntningarna inför Malmö är såklart höga eftersom staden ofta levererar, vanligen i artistväg men också publikmässigt. Skulle det gå sådär i kväll kan vi åtminstone trygga oss med att vi har en go och härlig publik. Nåväl, låt oss introducera och diskutera kvällens bidrag.


En av kvällens höjdpunkter är Mendez comeback i Melodifestivalen. Det känns visserligen inte länge sedan han 2002 gav oss sin Adrenaline eller 2003 sin Carnaval. Jag har personligen laddat upp med att lyssna igenom dessa låtar som numera tillhör nostalgin och klassikerna i arkivet, åtminstone Adrenaline som jag tror fler av er kommer ihåg. Årets bidrag Everyday är en mycket bra låt som tillhör den genre och musikstil som jag börjat få upp ögonen (öronen) för. Låten för oss ut i världen samtidigt som den förankras i sitt särskilda sammanhang, nämligen den svenska festivalen. Låten är med andra ord internationell, enligt mig, och jag tror den kan gå långt om svenska folket vill satsa på Mendez.


En annan kär comeback är Jessica Andersson som dyker upp med jämna mellanrum, och tar sig ofta vidare till final men det var ett tag sedan hon vann nu. 2003 närmare bestämt tillsammans med Magnus Bäcklund i gruppen Fame med Give me your love. Bidraget Party Voice är väldigt långt ifrån Give me your love, även om låten ger oss en hel del moderna popvibbar och en erinring om att schlagern börjar tonas ner. Hittills har Andersson årets bästa bidrag enligt mig och T. Här tycks vi vara eniga till skillnad från i övrigt. I kväll ser vi också Kalle Moraeus ställa upp igen och jag hoppas innerligt Min dröm tar steget längre än bidraget Underbart från 2010. Då lyftes inte taket något vidare.


I övrigt har vi då debutanterna! Direkt från Idol ser vi vinnaren Martin Almgren som ställer upp med en countrylåt, och det vill jag säga gör han alldeles rätt i. Även om det inte alltid är roligt att titta på hans scenframträdanden älskar jag hans röst. Jag väntar spänt på att få se vad A Bitter Lullaby bjuder oss på. Resten av startfältet är mer eller mindre okänt för mig, vilket å andra sidan är spännande och nervkittlande. Barbi Escobar har hållit på med musik länge, men mig veterligen har hon inte släppt något. Moncho kommer från hiphopkretsar och debuterade som soloartist 2015 efter att tidigare tillhört gruppen ”LöstFolk”. Dotter (eg. Johanna) är både sångerska och låtskrivare. I fjol var hon till exempel med och skrev Mariettes låt A Million Years. Hennes eget bidrag Cry är jag måttligt imponerad av, men vi hoppas på det bästa.

 

               

ANNONS
Av tj - 17 februari 2018 12:45 


Det börjar dra ihop sig till deltävling nr 3 som kommer hållas i Malmö denna kväll.

Favorit till att komma vidare direkt till final är, "Dotter" som är absolut ingenting för mig. När jag lyssnade på hennes repetition så minns jag att hon fick låga poäng från mig.


Allt återstår att se men för mig är hon absolut ingen favorit än så länge.:) lite senare idag så kommer länken till vårt formulär ut för denna deltävling med så missa inte det :)!!


 

ANNONS
Av tj - 16 februari 2018 23:47

Tjenare,,,, godkväll!:)


Idag har vi haft film och gympasal med våra fritidsbarn. 

Tror att filmen var hitta Doris och sen i gympasalen så var det 2 olika TL lekar innan vi avslutade med plintfängelse.


Under denna helg kommer vi ha ett läger samt att vi kommer få reda på de nya finalisterna i Melodifestivalen.


Nu måste jag sova, god natt !:)    

Av tj - 16 februari 2018 10:00


 

Lilla Al-Fadji förgyller verkligen vardagen ibland!

 

 

TL

Av tj - 14 februari 2018 22:31

Godkväll!
Under dagen idag har vi varit på trivselledrutbildning i Ronneby sporthall.
Där var också Fredriksbersskolan och Skogdgårdsskolan med oss.

Barnen fick testa på 10 nya olika lekar som de sen kan ha med sig tillbaka till barnaktiviteter till respektive skola.

Det var många bra lekar, lekar som jag tror att våra barn på Esp kan tycka mycket om.


Idag är det ju också Alla hjärtans dag och det har jag firat tillsammans med Sandra å familj nu på kvällen.
Hoppas ni alla andra också haft en bra alla hjärtans dag och det vore ju kul å få höra lite vad ni gjort.

Ha nu en skön kväll och sov gott!

Av tj - 13 februari 2018 23:39

 

Jaha, då var vänliga veckan här igen och det har blivit dags att bli snäll, gullig, rolig och trevlig. Kopplat till det jag just nu läst om broderskärlek och Platons och Aristoteles’ etik så kan en ju verkligen säga att det verkar vara inne att vara som en gentleman och visa alla runt omkring oss kärlek och omtanke. Jag ställer dock frågan varför vi ska göra detta under en vecka? Att vara en snäll, gullig, rolig och trevlig typ borde väl till exempel vara ett ideal att eftersträva året runt, eller? Kanske ligger det något i förslaget att motarbeta det vänliga en stund och låta oss vara arga en dag i stället så kan vi vara hövliga resten av året. Det skulle passa mig utmärkt.

 

Just nu filar jag på en liten historia som skulle kunna ta upp det här temat, men jag vet inte om jag orkar sitta och skriva på den nu. Det jag borde prioritera den här veckan är filosofin. Nåväl, snart dags att lägga sig.

 

Hoppas ni alla har en bra och trevlig vecka, och tar hand om varandra. Men i ärlighetens namn förutsätter jag att ni alltid jobbar med detta!

 

 

Av tj - 12 februari 2018 20:03

 

             


 

Av tj - 12 februari 2018 13:14

 


 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se