TJ

Alla inlägg under juli 2018

Av tj - 16 juli 2018 11:45

 

 

Vilken grym helg det har varit, även om det fortfarande är extremt varmt. Det känns som att det bara stiger och stiger. I går kunde jag knappt jobba vid datorn. 29 grader är inte optimalt. Det är ju lite synd när man börjar känna sig lite produktiv, men vad kan man göra åt det?


Helgens höjdpunkt var Malins 30-årsfest. Tack vare vädret kunde vi vara ute i den stora trädgården. Jag hade ingen aning om att hennes föräldrahem hade så stor markyta. Jag förstår nu varför hon hellre ville fira hos sina föräldrar än i sin egen lägenhet. Alltsammans var jätteroligt. Det var spännande att få träffa lite nytt folk. Synd att många inte kunde komma bara, men är det semestertider så är det. Då blev det å andra sidan mer uppmärksamhet till de som var där.


 


I övrigt har det varit ganska lugnt faktiskt. Jag är glad att jag tog mig ut i spåret i lördags innan festen. Det måste bli lite mer av sån vara tycker jag. Nåväl, nu ska jag packa inför resan till Götet i morgon. Vi hörs!

 

 

ANNONS
Av tj - 16 juli 2018 09:22

Tjenare allesammans!!

Nu är jag tillbaka från resan i Tallinn, Estland och jag har verkligen haft en bra vecka där.

Det kommer såklart ut en film, kanske imorgon eller på onsdag.

Vi gick bland annat och bowlade och såg på 3D bio medans vi var där.

Sen missade väl ingen att finalen i VM gick igår och det blev tillslut efter en spännande match Frankrike som blev segrarna och ett stort grattis till Kroatien som blev en värdig tvåa!

ANNONS
Av tj - 13 juli 2018 19:30 

Av tj - 12 juli 2018 10:57

   

Aj aj! Nu är de brittiska spelarna också ute … Kroatien verkligen plogar allt i sin väg. Även om det klart är roligt att ett så litet land går långt sörjer jag att England åkte ut. Över huvud taget så har alla, i mitt tycke, bra lag bara rykt och i skrivande stund känns det mesta hopplöst. Tänk att ett spel kan väcka så mycket känslor och att jag också drabbas. Fotboll har väl aldrig rört mig i ryggen innan liksom. Men när såväl de svenska, ryska och brittiska grabbarna förlorar lider jag med dessa människor. Funderar på att dra mig tillbaka faktiskt när det gäller fotboll. Nu när England lämnar är allt förstört. Nåja, nu ska jag inte vara sån, men det går nog inte att ta miste på min besvikelse. Bättre lycka nästa gång helt enkelt …

 

 

Av tj - 11 juli 2018 12:15

 

Ledigheten fortsätter. Vad T har för sig nuförtiden är inte det lättaste att veta, men jag anar att han har det riktigt gott där han är. Själv är jag precis hemkommen från en övernattning hos en kär vän. I går var vi på bio och såg den nya Jurassic World: Fallen Kingdom. Precis som förra gången var det en engagerad publik i salongen. Barnen gjorde sitt med sina kommentarer, jag och mitt sällskap grät till några scener, och en i salongen levde in i filmen så pass att han sökte föra en dialog med skådespelarna och utrymde till och med lokalen när dinosaurerna sprang från vulkanutbrottet. Även om filmen berörde oss båda två känslomässigt med associationen till djurhandel och misshandel av djur fick vi god behållning av filmen. Den goda middagen efteråt gjorde kvällen helt och hållet perfekt.


Nu väntar lite städning och förhoppningsvis hinner jag skriva lite senare i kväll. Vi hörs!

 

 

Av tj - 8 juli 2018 19:08

Vilken enastående värme vi har just nu! Samtidigt som det är härligt och uppskattat är det också skrämmande med tanke på klimatet. I dagsläget råder det till och med vattningsförbud på sina ställen. Jag själv jobbar vanligen i runt 28-29 grader, för jag har ännu ingen fungerande fläkt, och måste vänta till sent inpå kvällen och natten innan det ens är lönt att öppna fönstret. Men nog om det. I värmen kan man ju göra massa roliga och kreativa saker också.


Under veckan har jag träffat lite vänner. I onsdags gick jag en lång promenad med en, och i torsdags firade jag och Emma hennes semester med att laga en god måltid tillsammans och titta på film. I fredags satt jag på ett konditori i några timmar med en kär vän. Däremellan har det såklart varit mycket politik i samband med Almedalsveckan. Det vore kanske på sin plats att sammanfatta intrycket av veckan men jag låter nog det vara för närvarande till ett enskilt inlägg.

 

I helgen blev det buskis på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och ett övernattningsbesök hos fadern min. Det är ju nästan skrämmande hur lite vi träffas numera, men det har av någon anledning blivit så. Men desto trevligare blir det när vi väl ses. En hel del blev ju sagt medan vi satt barnvakt åt hans frus barnbarn.


Det har varit många fina dagar det senaste. Lite synd att Sverige förlorade mot England bara, men det var kanske väntat. Men vi kommer igen, det är jag säker på. Och nu hänger allt på England enligt mig. Det bjuder jag på …

 

 

Av tj - 7 juli 2018 16:57

Hej allesammans !
Hoppas det är bra med er och hoppas att ni har en bra sommar!
Jag har nu äntligen semester och sen kommer jag ta tillvara på så mycket jag kan.

Jag har varit väldigt frånvarande från bloggen och jag vet om det. Det är tråkigt MEN bloggen prioriteras ner när annat kommer emellan.

Nu när jag har semester ska jag ta tillvara på tiden och att använda den till att bloggen också.
Jag ska snart göra en resa utomlands och precis som förra året ska ni självklart få se vad vi hittar på då.;)

Idag har jag varit på Tosia med tjejen och kollat på alla marknadsstånd och köpt lite olika saker till längre fram med.:D

Av tj - 3 juli 2018 19:45

 

WIHUU! Sverige är i kvartsfinal! Som många vet hör det inte till vanligheterna att jag kollar på fotboll eller ens bryr mig om hur bollen rullar på planen, men Sveriges matcher i VM har onekligen intresserat och engagerat mig. Och nu lyckades vi alltså göra ett mål och vann mot Schweiz. Det gläder mig att det svenska laget levererar trots att Zlatan inte är med. Jag tycker det har varit tråkigt att spelet ska hänga på en person. Det svenska landslaget visar upp sig från sin bästa sida även om det klart finns utrymme för förbättringar. Det slår mig till exempel att flera av herrarna beter sig som divor (för att låna ett utryck från en av mina kära vänner). Dra folk i byxorna och hålla fast folk, puttas och allt annat som de gör för att få fatt i bollen. Ofta ser grabbarna också så ynkliga ut när de faller till marken. Fast det klart, vad hade fotbollen varit om vi inte fått se allt det här?


Nu hoppas jag vi möter England. Det får vi veta om bara en liten stund. Allt gott! Grattis Sverige!

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se