TJ

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2018

Det politiska vägvalet ... eller dags att bekänna färg!

Av tj - 24 augusti 2018 17:18

Älskade vänner, bröder och systrar!


Vi närmar oss ett val och det är dags att bekänna färg. Den 9 september avgör vi tillsammans Sveriges framtid. Ska vi satsa på en politik där vi anpassar oss efter kapitalistiska vinstintressen, som utvecklar en närmast liberalt narcissistisk livshållning och ett välfärdssystem som bygger på vilket slags kapital du har, inte vem du är och vad du faktiskt kan uträtta? Ska vi till och med gå så långt att vi börjar tänka nationalistiskt och ifrågasätta huruvida den med annan kulturell och/eller etnisk bakgrund verkligen hör hemma i det svenska samhället? Mitt svar på den frågan är nej!


Vi bör i stället satsa på en politik som står upp för människovärdet och allas lika värde, där ord som solidaritet, medmänsklighet, jämlikhet och social rättvisa vägleder oss på en väg som ser till alla medborgares behov och intressen. För att det ska kunna möjliggöras behövs ett starkt stöd där vi alla bidrar gemensamt med det vi kan. Den nuvarande regeringen har gjort ett hästjobb och styrt i ett parlamentariskt läge som inneburit långa förhandlingar och många kompromisser. Även om mycket har ordnat upp sig efter alliansregeringens politik finns det fortfarande mycket kvar att göra, varför ett starkare stöd är nödvändigt!


Jag håller med Ebba Busch Thor när hon säger att vi måste kunna lita på Sverige. Men till skillnad från henne vill jag se ett mer demokratiskt jämlikt och solidariskt välfärdssamhälle där vi ser, respekterar och tar hand om varandra. Hur bra välfärd vi är berättigade ska inte bygga på hur mycket pengar vi har i våra plånböcker eller var i landet vi bor. Jag motsätter därför tanken på en välfärd som med borgerlighetens intressen anpassar sig efter marknaden, och vars politik gynnar de redan välställda.


Människan är för mig ingen produkt i en byteshandel som man kan sälja hur som helst, utan är tvärtom en fantastisk varelse, var och en unik i sitt slag, som har rätt till utveckling och självförverkligande. Jag har ibland blivit förlöjligad för min optimistiska människosyn, men jag kämpar gärna i motvind i det sammanhanget. För jag tror verkligen på människan! Jag lägger ingen värdering i vem du blir kär i, vilken hudfärg du har, vart du bor, din religiösa övertygelse eller hur mycket pengar du har. Människovärdet kommer nämligen inifrån och den med ett rent och ädelt hjärta har alltid en plats i mitt hjärta. Den medmänskliga relationen oss emellan ska präglas av ömsesidig respekt för våra olikheter, men också för våra likheter. Jag tror på ett samhälle där alla är med och bidrar efter bästa förmåga, och där var och en kommer till sin fulla rätt.


Ett samhälle kan inte styras av några enskilda individer, utan det är vi alla tillsammans som formar den politiska agendan. Så visst måste vi kunna lita på Sverige, för det är ju vi alla som är Sverige! Men förutsättningen för en sådan tillit löses inte med högerpolitik, utan med en rödgrön regering och socialdemokratisk politik. Det är nämligen tillsammans vi bygger ett starkare, tryggare, medmänskligare och jämlikare samhälle! Solidaritet och gemenskap är slagorden!


Den 9 september gör vi skillnad tillsammans!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - Måndag 7 jan 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - Söndag 6 jan 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 25 december 2018 15:49

  Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se