Direktlänk till inlägg 17 mars 2010
Våfflor
3 dl vetemjöl
2.5 dl mineralvatten
2.5 dl vispgrädde (+ 1 ½ dl till servering)
25 g smör
Chokladpiffad hallonsylt
1 l hallon (frysta går bra)
0.5 kg syltsocker
100 g mörk choklad
1. Våfflorna
Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
2. Vispa grädden tjock och smält smöret.
3. Blanda först ner det smälta smöret i mjölsmeten, sen grädden.
4. Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen.
5. Lägg i ¾ -1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna tills de har en fin färg.
6. Låt våfflorna svalna på galler så behåller de frasigheten.
7. Sylten
Lägg i bären samt sockret i en kastrull.
8. Koka upp under omrörning, låt koka i ca 15 minuter.
9. Hacka chokladen och låt den smälta i sylten.
10. Låt sylten svalna, då stelnar den.
11. Servera med vispad grädde.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.