TJ

Direktlänk till inlägg 25 december 2018

Jul i vårt hus

Av tj - 25 december 2018 15:49

 

Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat, sett film och samtalat om diverse spörsmål. Trevligt har det i alla fall varit. I övrigt har studierna tagit en intensiv period för att sedan ebba ut i ett lugnt och harmoniskt läsande. Nu är det bara en bok som ska läsas över julhelgerna för att sedan redovisas i mitten av januari.


Jag måste säga att jag är så nöjd över min prestation det här året. Ja, inte vad gäller bloggen kanske … där hade man kunnat jobba mer i och för sig, men med studierna. Har redan skrivit två uppsatser, varav den ena blivit publicerad. Det är nu min förhoppning att den andra blir det också framöver, speciellt eftersom den redan använts som studiematerial i skolan enligt vad jag fått veta. Under höstens metod- och teorikurser har jag också fått vässa mina akademiska färdigheter och pröva olika resonemang. I Lund har jag också fått lära mig en hel del om sexualiteten vilket öppnat upp nya spännande dimensioner för mig. Alltsammans tar jag med mig in i skrivandet och den kunskapsproduktion som jag ämnar att bära med mig i det fortsatta livet vad som än händer.

 

Förutom att jag blivit klokare har jag även fått ägna hösten åt politik. Tack vare att jag tackade ja till att bli värvad av SSU utanför sossarnas valstuga i augusti har hösten blivit något helt annat än vad jag först räknade med. Nu ska jag till och med in i kommunhuset som förtroendevald. Det är inte undra på att man känner sig lite förvirrad över hur fort allt kan gå. I somras var jag en kritisk opponent och samhällsmedborgare. I dag har jag blivit något ödmjukare när jag nu ska bli kommunpolitiker. Det kan vara farligt för en sådan som mig att ägna alltför mycket tid åt det politiska, då jag hellre ser till de brister som finns i samhället på egen hand och ämnar skriva om det. Men jag väljer att se den här möjligheten som en stor och fruktbar erfarenhet. Det kan inte skada att få en direkt insyn i hur det politiska landskapet ligger.


Avslutningsvis tänkte jag då skriva något om gårdagens julafton. Det blev en lugn och stilla sådan tillsammans med mamma och mormors ex. För första gången valde nämligen övriga familjemedlemmar att fira med sina respektive på annat håll. Man kan se den här julaftonen som en symbol för livets föränderlighet. Även om det till en början kändes konstigt att fira utan de andra fann jag mig snabbt i den nya konstellationen. Det går nämligen inte att påstå att vi borde ha löst situationen på något annat sätt, utan vi måste tvärtom bejaka allas fria vilja. Julen blev ju på det här sättet väldigt stillsam och vi kunde förenas kring den gemenskap vi själva byggde upp. Jag är även nöjd med alla julklappar jag fått, däribland ett par VR-glasögon som T gav mig.

 

Sist men inte minst vill jag då önska alla våra läsare en riktigt god jul och god fortsättning. Må vi nu leva riktigt gott!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - Måndag 7 jan 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - Söndag 6 jan 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 24 december 2018 12:01


Dagarna innan jul är alltid fyllda med julklappar som ska köpas och allt resande hit och dit! Nu är det äntligen jul, i år med faktiskt. Så nu önskar jag er alla en riktigt god jul och hoppas att ni får ett bra julfirande tillsammans med nära oc...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se