Direktlänk till inlägg 1 september 2010
1 st vitkålshuvud
300 g blandfärs
1.5 dl mjölk
2 st ägg
1.5 dl kokt rundkornigt ris
1 st gul lök
salt
vitpeppar
0.5 dl sirap
Rårörda lingon:
frysta lingon
socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp vatten och salt i en väl tilltagen kastull. Stick en kniv i roten på kålhuvudet och sänk ned i kokande vatten så att det går enkelt att lyfta upp huvudet då och då.
3. Lossa bladen efter hand de är färdiga och lägg dem på en plåt så att de torkar.
4. Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg.
5. Blanda färsen med ägg, mjölk och den stekta löken och fördela färsen och fördela i kålbladen. Tänk på att färsen ska vara ganska lös. Rulla ihop till paket och lägg tätt i en form,
6. Häll över sirap och några klickar smör. Sätt in i ugn på 175 grader i cirka 30 minuter.
7. Rårörda lingon: Rör lingonen med sockret tills sockret löser sig.
8. Servera kåldolmarna med rårörda lingon och steksky.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.