TJ

Alla inlägg under januari 2012

Av tj - 19 januari 2012 22:36

Hej  Idag är det ingen fart på skrivandet utan allt kommer imorgon på fredagsspecialen för er som vi veta hur de blev på utedagen idag.. och svaret på gåtorna som ni fick förra veckan      


MVH /T

ANNONS
Av tj - 18 januari 2012 19:27

Hej på er allesammans !! 


Glöm inte bort nu att rösta i omröstningen eftersom det är ni som bestämmer valet sen  8 har redan lagt sina röster så glöm inte bort att göra samma sak nu  


Ha en fortsatt snöig kväll  MVH /T     

ANNONS
Av tj - 18 januari 2012 17:55

  Halloj 


2011

Nu är det drygt ett år sedan Jesper började överföra alla sina släktingar till ansedlar. Sortering i fotogalleriet har lett till att det nu finns 4 mappar. En för varje släkt. 5 släktträd finns nu att tillgå. Gravstensinventeringen under 2011 resulterade i att det nu finns 128 bilder fördelade på 25 kyrkogårdar.


Ansedel

En ansedel är ett personblad som oftast omfattar en sida men även ibland två. Det är ett formulär där man samlar alla uppgifter om en person som man fått fram. Under vintern och våren 2011 överfördes alla personer som var med i den första versionen till varsin ansedel. Under året har sortering skett alfabetiskt och nu ligger alla avlidna släktingar i en mapp och de som fortfarande lever i en annan. Totalt över 500 ansedlar.   


Vilka är med i Jespers register?

De som tillhör släkten. Man kan säga att man delar upp släkten i tre stora grupper:

Direkta släktingar

Familjemedlemmar som är släkt i rakt nedstigande led. Dvs föräldrar och senare deras föräldrar och så vidare fram till släktens anfader och anmoder.

Indirekta släktingar

Familjemedlemmar som är exempelvis ett syskon till en direkt släkting. Kusiner och sysslingar och andra som på något sätt är släkt där ens anfader eller anmoder är samma.

Ingifta eller inbundna släktingar

Personer som gift sig eller lever tillsammans med någon ovanstående släkting. De räknas ju därför till familjen och ska bokföras. Även om man inte längre lever tillsammans men t.ex har barn gemensamt ska personen egentligen vara med i registret. Dessa personer kommer ta tid att föra in då de ovanstående anses viktigare.


Folkbokföring med datum

Från och med den 1 november 2011 skulle alla fortfarande levande släktingar ha den nuvarande folkbokföringsorten där man bor inskrivet. Bokförs gör också inskrivningsdatumet då uppgiften fördes in. Den faktiska inflyttningsdagen kan tyvärr inte anges då den uppgiften kräver en massa förfrågningar till skattekontoren runt om i landet. Efterforskning bakåt för att få fram tidigare bostadsorter kan inte heller göras. Även där uppgiften är känd väljer man att visa respekt och hänsyn till resten.


Registrerad Flyttning

Från och med januari 2012 kommer nu en ny rubrik in i personens ansedel. Har man möjligen flyttat efter 1/11 2011 ska den gamla orten skrivas in här under. Detta gäller endast om man byter postort och alltså inte om man bara flyttar till en annan adress inom samma ort.     


Nu fortsätter arkivet att växa med hjälp av fotografier, porträtt och gravstenar. De senaste veckorna har insamling av dödsannonser även börjat. 


   /J 

Av tj - 18 januari 2012 17:45


Denna dagens låt är lite knasig men haha den är bra och man fastnar efter någon lyssnings omgång   


MVH /TJ   

Av tj - 18 januari 2012 17:06


MVH /T
 

Av tj - 16 januari 2012 15:00

Hej på er allesammans. Ju nu börjar en ny vecka ingen och vi är nu inne på vårat nya schema  


Vi har en hel del sovmorgons dagar och det är så skönt att börja lite senare. Idag har vi väl inte gjort så mycket direkt.. Vi har planerat lite inför vårat stora arbete som vi ska hålla på med ett tag.


Nu under kvällen så ska jag iväg och träna trombon igen och sen ta det lugnt och kanske se på tv lite    


Men jag längtar ju mest efter torsdagen denna veckan, då vi ska ha en hel-ute-dag   Då ska vi åka lite pulka, hoppas jag, bara det ligger lite snö också... Sen ska vi ju grilla och allt sånt så långtar klart      MVH /T 

Av tj - 15 januari 2012 19:01Nu finns äntligen avsnitt 13 ute av Js Hörna   


/J
 

Av tj - 15 januari 2012 18:12Hej på er allesammans!!


Nu ikväll har vi varit hos några kompis och fikat och sett deras nya katt som heter Zezar. Han är jättesöt som ni ser på bilden   Sen har jag sett på tv och spelat dator.


Det känns som denna helg har gått som vinden... Pofff så var den borta  Denna veckan kommer i alla fall bli väldigt lugn förutom torsdagen som vi kommer att vara på tomt a backen. Då ska vi göra massa aktiviteter och grilla         
Goa bakelser hos kompisarna!!
 


Ha de gött !!! MVH /T

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se