Direktlänk till inlägg 3 juni 2013
1-1,5 kg benfri kalvbog eller högrev, skuret i grytbitar
2 morötter
8-10 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
10 vitpepparkorn
3-4 lagerblad
2 knippen dill
smör till fräsning
Dillsås
buljongen från koket
3 dl vispgrädde
ev.maizena till redning
2 msk socker
1 msk ättika 12 %
vitpeppar
Tillbehör
kokt potatis, pressad
grönsallad med raspad färsk pepparot och lite olivolja
1. Sautera grytbitarna med lök ,vitlök och morötter , tillsätt kryddorna , dillstjälkar (spara resten till såsen) och vatten så det täcker köttet och låt sjuda på svag värme i 1- 1 ½ timme.
2. .Sila av buljongen och koka ihop med övriga i ingredienser till såsen, smaksätt med ättika , socker och salt/peppar.
3. Till sist, hacka ner färsk dill och blanda ner i såsen .
4. Servera dillköttet med kokt pressad potatis och en grönsallad.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.