Direktlänk till inlägg 23 september 2013
Ingredienser
600 g högrev
0.5 st rotselleri
2 st lökar, gula
10 g senapsfrön, gula
1 knippe morötter
1 knippe gulbetor
200 g champinjoner
3 st lagerblad, färska
3 st tomater
2 l kalvfond
50 cl öl, porter
600 g mandelpotatis
1 msk socker
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
1. Skär ner köttet i kuber på 2 gånger 2 cm.
2. Hetta upp en gjutjärnsgryta och stek köttet med salt och peppar i smör.
3. Strimla löken och stek tillsammans med köttet.
4. Skär rotsellerin i centimeterstora kuber och kasta ner i grytan.
5. Tvätta och dela champinjonerna på mitten och stek tillsammans med resten.
6. Skala morötterna och gulbetorna, skär grönsakerna i lika stora bitar och lägg ner i grytan.
7. Slå på öl och kalvfond, tillsätt lagerblad, senapsfrön, socker och salt efter smak.
8. Dela ner tomaterna i i bitar och lägg i grytan.
9. Koka grytan i minst 2 timmar på medelvärme, glöm inte bort att skumma bort det som bildas på ytan med jämna mellanrum.
10. När grytan börjar bli klar är det dags att skala och koka mandelpotatisen.
11. Smaka av med salt och peppar när grytan kokat färdigt.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.