TJ

Direktlänk till inlägg 30 mars 2016

Två intensiva dagar i Lund

Av tj - 30 mars 2016 21:30

 

Två spännande och intensiva dagar i Lund har hittills framskridit och jag skriver med blandade känslor. Framför allt med glädje över den nya kunskap som jag nu håller på att anamma, men jag känner också viss slitning inför två parallella forskningsområden.


Sociala medier i ett historiskt perspektiv omfattar drygt trehundra år med forskning och redogörelser sammanfattad i tung litteratur. Eftersom fältet är nytt för mig har jag en del att göra innan jag känner att jorden jag står på är säker och tillförlitlig. Jag är också den enda i den nya sammansättningen som tillhör det biblioteksorienterade informationsfältet, varför min intelligens är både spännande och främmande. Jag umgås numera med medie- & kommunikationsvetare som sitter inne på stora värdefulla kunskaper även inom mitt framtida forskningsområde. Meningen med min specialisering är att jag främst vill studera likheter mellan dessa två forskningsfält och därigenom dra parallella slutsatser. Det biblioteksorienterade fältet borde kunna finna likheter och samhörighet med journalistiken beträffande medier och social interaktion.

 

Barn och ungdomstexter i samhällsdialog för mig emellertid vidare till litteraturvetenskapen som jag bara grundligt utforskat, men som jag å andra sidan brinner för. Mig veterligen bygger värdefull biblioteksservice på att bibliotekspersonal har kunskap om en del litteratur. Nu vänder sig litteraturvetenskapen främst till de som önskar studera litterär gestaltning från börjans skrifter till dagens texter. Men litteraturvetenskapen torde ändå vara användbar. Jag kommer nog inte studera hela det litteraturvetenskapliga fältet, utan väljer hellre att specialisera mig inom fältet där det är möjligt.

 

Som ni ser är det en del att överväga och det lär bli mer av den varan. Hittills har vi diskuterat sociala medier och äldre mediedeltagande, där tonvikten legat vid våra sociala interaktioner med medierna. I dag vidareutvecklade vi även resonemanget om föreställda gemenskaper (och skillnader) mellan då och nu. Jag kunde i diskussionen inte enbart prata om gemenskaper utan vidareutvecklade samtalet genom upptagandet av utanförskap och teknologiska klasskillnader. Framför allt känns ämnet bekvämt eftersom jag förkunnade detta utanförskapsresonemang med mina bibliotekskollegor. Det var tillika intressant att denna spekulation förde samtalet in i nästa fas. Nästföljande vecka kommer fokalisera 1900-talet och kollektiv intelligens.

 

I morgon väntar seminarium i Falun via webbkamera där jag framför teorier om sagornas budskap och hur vi i dag ska tolka bröderna Grimm och Hans Christians Andersens berättelser. Nåväl, jag tror jag avrundar här.


Hej!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - Måndag 7 jan 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - Söndag 6 jan 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 25 december 2018 15:49

  Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se