TJ

Alla inlägg under januari 2017

Av tj - 21 januari 2017 17:44


 

ANNONS
Av tj - 19 januari 2017 23:47

Imorgon kväll så kommer det ut en ny film där jag visar mitt senaste köp på lite coola grejer som jag kan rekommendera.

Tills dess,, godnatt allesammans!

/T out

ANNONS
Av tj - 19 januari 2017 08:57

Morgondag har guld i mun.
Är det inte så man säger?;) I alla fall så säger jag godmorgon! Haft en riktigt trevlig morgon med ingen stress och kunna äta frukost i lugn å ro

Det är inte så ofta det händer som folk kan tro. Ofta vaknar man alldeles för sent eller för trött, sen ligger man kvar och tillslut får man ta något snabbt. Men har kommit i gång med träningen, maten, frukost och allt som hör till, detta innan ens värmen kommit och snön smält. . . . Isen smält. Haha något är galet och inte vet jag vad;)

Hoppas ni får en bra dag så hörs vi senare framtill kvällen:)

/T out!

Av tj - 18 januari 2017 23:45

Det gick betydligt bättre i går jämfört med i måndags. Många av mina kurskamrater från biblioteksprogrammet var där och jag fick därför tillfälle att höra lite vad de andra läst under 2016. Riktigt spännande eftersom vi uppenbarligen tänkt väldigt olika och har läst massa olika saker. Själva kursen känns också väldigt spännande där vi fritt får skriva om vad vi vill inom ämnet. Det är också ett ypperligt bra tillfälle att planera inför uppsatsen. Gårdagens föreläsning handlade dels om själva uppsatsskrivandet, dels om den forskningsöversikt som ska lämnas in i mars så jag känner mig ganska redo även om det lång tid kvar.

 

Något som verkligen stör mig just nu är de hala trottoarerna. Där bilarna kör är det helt fritt från is, men för gångtrafikanter är det en isbana. På många ställen är det inte heller grusat! Snart kanske någon ramlar … Var bara tvungen att lägga ut detta som en liten paus i läsandet …


I dag har jag börjat söka efter lite material till min forskningsöversikt och läst inför det första seminariet i Idéhistoria som handlar om politiska ideologier. Parallellt läser jag även den andra litteraturen som är värdefull till källtextanalysen och hemtentan. Jag börjar också släppa tankarna på den förra tentan och ställer in mig på att det löser sig i slutändan. Skulle jag fått välja hade jag velat gå tillbaka och justera så att den blev ännu bättre, men det är dessvärre omöjligt. Jag tänker också att jag kan kontakta min examinator i efterhand och rådfråga hur jag ska göra. Nåja, sakta men säkert släpper jag taget och fortsätter med nästa moment. Att fastna i det gamla i det här sammanhanget är nog ytterst farligt.


Så jag tar nya tag helt enkelt. Nu är det biblioteksforskning och 1800- & 1900-talens idéhistoria med fokus på Europa. Den svenska idéhistorien kommer till våren tydligen.

 

 

Av tj - 16 januari 2017 21:33

 

Oj! Har jag inte bloggat på en hel vecka! Jag har haft fullt upp med både källtextanalys och hemtenta att jag helt glömt bort det. Grupparbetet blev ju klart redan i tisdags och betyget på det är redan satt. Det var ganska oväntat att vi fick det så snabbt, men skönt för en gångs skull. Att gå och vänta på ett betyg är väldigt ovisst. Man funderar på om man klarat sig eller inte. Precis den känslan har jag nu efter inlämningen av analys och tenta. Jag är nöjd och stolt över min prestation, samtidigt som jag är tveksam till om det räcker. När jag läste igenom frågorna till tentan blev jag något osäker på om jag verkligen svarat korrekt och det gör att jag inte känner mig riktigt nöjd. I bästa fall går den igenom, eller kanske räcker det med en komplettering. I värsta fall blir det omtenta … Inte särskilt peppad inför det, men vad gör man! Hoppas på det bästa!


I dag har den sista terminen på biblioteksprogrammet börjat. Mitt 2016 där jag fått pröva vingarna på annat håll går mot sitt slut. Jag kommer läsa den sista terminen på distans eftersom jag har Idéhistoria vid sidan av. Vi erbjuds därför bara en föreläsning som en introduktion till ämnet. Den trodde jag var i dag! Relativt glad och förväntansfull begav jag mig därför till Linnéuniversitetet igen i tron om att få återse alla biblioteksstudenterna. Men där var bara en! Alla andra var inte där. Det visade sig att det var fel dag, haha! Jag fick i alla fall en pratstund med en student jag inte träffat tidigare.

 

Vad har då mer hänt sedan sist? Ja, jag har städat ut julen. Granen slängdes ut i torsdags och därefter har allt annat pynt tagits bort allteftersom. Annars har det väl inte hänt så värst mycket. Tentavecka är mycket riktigt en tentavecka. Nåväl, nu börjar lite nya tider och om jag lägger om min studietid kan jag hinna påbörja årskrönikan och lite annat till er. Det ska bli väldigt roligt.


Ni får ha det bra till dess att vi hörs igen! Hej hej!

 

 

Av tj - 12 januari 2017 22:00

Hej på er!
Ja vintern kommer och går, vi hade en storm av vind och snö de senaste dagarna. Sen smälter allt bort när man tycker att, nu kan det väl få ligga kvar då i en månad eller så. . . Men nejdå det ska bara bli vatten av det hela. Hela utegården på jobbet såg ut som en plaskdamm!

Imorgon är det sista dagen på veckan, jag ska däremot jobba både fredag/imorgonkväll och samtidigt lördagen med. Inte mycket till helg;)
Uppkörningen kommer sakta framåt med och denna gång så hoppas jag verkligen att jag klarar mig.

Nu är det dags för sängen, hej på er och godnatt:)!

T out!

Av tj - 10 januari 2017 23:45

 

Det verkar som Moder Jord ändrade sig abrupt i går och gav oss ett betydligt mildare klimat än föregående vecka, en stor anledning till mitt inlägg om en rysk vinter i antågande. Ett inlägg som nu med fördel kan revideras. Att jag skulle försöka mig på att förutse vädret var lättare sagt än gjort. Temperaturerna stiger igen och vi befinner oss just nu runt nollan, den värsta av alla temperaturgrader! Därför att det innebär töande på dagen och frysning under natten vilket gör det halt och eländigt. Vid högre grader och några mängder snö dras vi med slask och annat roligt. Nää, jag är lite besviken på att temperaturerna stiger igen faktiskt. Hade verkligen hoppats på en kall vinter, likt den i Ryssland. I alla fall något liknande …

 

Nåväl, jag har viktigare saker att göra än haka upp mig på väderleken. Läsa och skriva till exempel. I dag har jag läst en väldigt fascinerande sammanfattning över den vetenskapliga revolutionen som uppstod och pågick under den tidigmoderna perioden (1400-talets slut fram till och med 1700-talets början), författad av Lawrence M. Principe (översatt till svenska av Björn Olofsson). Det är vetenskapens kanske mest intressantaste epok eftersom vår moderna världsbild formades här och samtidens lärda lade grunden till det vetenskapsfält vi i dag befinner oss i och fortsätter utveckla. Jag inspireras verkligen av dåtidens vetgirighet och entusiasm för att upptäcka, utforska och redogöra för i princip allt som går att forska om. En väsentlig skillnad mellan då och nu är att dåtidens lärda syftade att lära sig så mycket som möjligt medan dagens lärda snarare strävar efter att bli specialister, förvisso professionella och kunniga sådana, men begränsade till sina egna forskningsfält. Självklart är det inte möjligt att veta allt även om tanken är frestande. Kunskapstörst är å andra sidan aldrig fel skulle jag vilja påstå.


I morgon tänker jag ögna igenom ett större verk om perioden (för fördjupning). Hinner dock inte läsa allt tills på söndag då hemtentan ska lämnas in, men jag läser det jag behöver. Är så glad att jag tog mig tid att gå en extra runda i magasinet på stadsbiblioteket i dag, annars hade jag aldrig funnit detta otroliga verk.


Nåja, nog om det! Nu måste jag lägga mig och samla tankarna. Ni får ha det bra så länge! 

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se