TJ

Alla inlägg under augusti 2018

Av tj - 11 augusti 2018 11:30

Hejsan!

   

Vistelsen i Västervik var ett mycket kärt inslag efter en relativt lugn och anspråkslös vecka. Jag fick nämligen erbjudan om att bo tillsammans med en av mina nyvunna vänner i hans föräldrars husvagn några dagar. Då jag redan var inbokad på fredagen blev det bara ett dygn i husvagnen, men vilket dygn! Det var nu några år sedan jag semestrade i en husvagn med pappa och hans fru. Husvagnslivet har ju inte legat för mig på samma sätt i vuxen ålder som det gjorde när jag växte upp. Men det är fina minnen att se tillbaka på, och på så sätt fick jag ju också se stora delar av södra Sverige.

   

Västervik är dessutom lika vackert och tagande som det sägs vara. Jag blev kanske inte hänförd av borgruinen, men den var ändå iögonfallande. Då blev jag mer tagen av hamnen och stadskärnan som tycks ha bevarat staden som den sett ut sedan åtminstone 1930-, 40-, och 50-talet med bakgårdar och kvartersgator. Det var faktiskt som en liten tidsmaskin. I Växjö har man ju mer eller mindre rensat ut allt sådant. Det är bara runt stortorget, vid residenset och den gatan som skyltar om andra tider. I övrigt är det knappt inget. Därför var Västervik en mycket imponerande vistelseort.

     

Vistelsen på Västervik Resort Lysingsbadet (campingen) var också den givande. Jag fick träffa lite familjemedlemmar till vännen vilket fördjupade min förståelse för min vän, en helt enastående familj som berörde mig djupt även fast det bara var för någon timme. Familjen sitter ju på viktiga ledtrådar vet ni! I övrigt badade vi båda dagarna. Ett kvällsdopp på onsdagen var absolut nödvändigt efter den stekheta dagen. Torsdagens dopp gjorde mer eller mindre detsamma, men det var otroligt skönt. Speciellt när man fick äta en kulglass efteråt.

 

Ja, jag är mycket nöjd med resan till Västervik och hemresan var också den ett äventyr då jag färdades med buss och tåg. På bussen kom jag i kontakt med flera intressanta människor, och fick höra de mest dråpliga historierna jag hört på länge – där ett gäng fulla ungdomar stod för den största delen av underhållningen. Konversationen triggade igång min inspiration i varje fall, det är ett som är säkert. I Kalmar var det också kontroll på grund av stadsfesten innan jag skulle gå på tåget. Men på det stora hela var det en behaglig och rolig hemresa. Jag fick ju se delar av Småland jag ännu inte sett så det var en stor vinst för mig.


Yes, det var husvagnssemestern i Västervik det!

 

 

ANNONS
Av tj - 8 augusti 2018 09:33

Tjena tjena!


Hoppas alla har det bra de sista veckorna innan skolstarten och innan arbetet kallar en tillbaka. En del av er kanske redan avverkat er semester, andra är mitt uppe i den. Hur som helst har vi nog alla njutit lite extra de här dagarna när temperaturerna sjunkit till mer normala förhållanden. Lite regn hade faktiskt inte skadat heller (även om det anses vara dödsdömt att önska regn under en sommar). Nu väntas höga temperaturer igen och jag ser egentligen rött på det, men vad kan man göra? Det är helt enkelt bara att gilla läget.

 

De senaste dagarna har varit turbulenta och händelserika för min omgivning. Jag tycks befinna mig i ett slags tumult av känslor. Själv har jag börjat skriva på en av mina romaner och det väckte en del känslosamma reaktioner hos mig. Det är en ganska sorglig historia, samtidigt som den också rymmer mycket kärlek, och förhoppningsvis en gnutta humor. För andra har mer allvarsamma åtaganden gjort sig gällande. Åldern har börjat göra sig påmind på ett håll varför hemtjänsten kallats in. En del är i sorg där begravningar har hållits. Jag lider minst sagt med mina vänner och släktingar. Men sorgen balanseras samtidigt upp av mer livsbejakande händelser, ett bröllop är i antågande, flera nya bekantskaper dansar stolt i Prideparaden och snart väntar ett dop och en fest.


Även om det alltid är jobbigt med döden och tanken på att förlora folk som man älskar, ges ändå livet perspektiv när man hyllar kärleken och ett nytt liv som precis har fötts. Det är livets cykel på något magiskt vis. Jag har alltid fascinerats över det. Ända sedan jag mötte döden för första gången har den ständigt upptagit min tid. Ju längre tiden går desto mer förlikar jag mig med liemannen och det faktum att folk som man älskar kommer att dö. Det gör döden mindre skrämmande, i alla fall för mig.

 

Nu väntar lite trevligheter från min sida. Efter en lugn vecka hemma är det dags att resa lite igen. En camping i Västervik lockar bland annat – tänk vad roligt med lite husvagnssemester!


Önskar alla en fortsatt bra dag! På återseende …

 

 

ANNONS
Av tj - 3 augusti 2018 14:45

Tjenare på er allesammans!!

Har något mycket underhållande att berätta om igår och lite pinsamt det också!


Vi skulle åka ner till UNF-kontoretdär vi skulle förbereda inför kvällens aktivitet.  När vi skulle hem igen runt kl 18 så visade det sig ganska snart att bilbatteriet har dött..... Ja vad  ska vi göra..... Som tur är så ligger brandstationen bara 3 minuter där från så jag går dit och frågar om startkaplar och om någon kan följa med oss dit för att få igång bilhelv¨¨¨¨ igen.


Vi får en trevlig brandman med oss och hans bil, han får igång bilen igen och sen kör han tillbaka. 

Jag sätter mig bakom ratten och börjar backa,, vi står i en brant uppförsbacke. Får efter 15 meter motorstopp och batteriet dör igen.....


Ja tänkte jag... Kan ju inte gå till brandstationen IGEN och be dem komma igen... 


Efter en timme så går vi dit igen och ber någon följa med oss igen då vi försökt nå halva Ronneby men ingen kan ta sig till oss då  


Vi får denna gången med oss en utryckningsbil som åker med oss bort genom de smala vägarna och konstaterar på plats att vi får köpa ett nytt batteri.


Efter ungefär en halvtimme ringer vi en bärgningsbil som får komma med startkaplar och sen kommer vi, kl 22 på kvällen äntligen hem!!    


 

Av tj - 2 augusti 2018 11:00

 

Ibland ska man bara ta tillfället i akt och läsa en bok. Jag föll för omslaget och utan att ha läst för mycket om boken gav jag den en ärlig chans. Det har jag inte ångrat en sekund. En mörk familjehemlighet kastar sin skugga över handlingen i denna berättelse där vi får följa fyra generationer. Vi färdas från USA till Israel och hamnar slutligen i andra världskrigets München. En sak är säker, inget är vad det verkar!


Jag ger den ett toppbetyg på fem böcker av fem möjliga! Läs den om ni har möjlighet!

 

 

Av tj - 1 augusti 2018 13:15

 

Som en räddare i nöden kom en av mina vänner springande med en Arctic Air till mig så att jag kan jobba vid datorn utan att drunkna i svetten. En söt och behaglig liten sak måste jag säga som blåser kall och sval luft på en. Men den når inte vidare långt och den kyler bara ner direkt framifrån. Att den renar luften i rummet är dessutom också ett skämt. Den påverkar bara området runt omkring den. Fördelen är förmodligen energisnålheten, i övrigt är den inte direkt värd pengarna i mitt tycke. Vattnet som kyler ner luften i filtret ska också fyllas på var fjärde timme, så den håller inte så länge … Men men … i värmen är det mesta tillåtet och uppskattat.

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se