Direktlänk till inlägg 1 december 2010
100 g ljus blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
0.5 dl sirap
0.5 dl socker
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk hackade syltade apelsinskal
1 msk korinter
3 msk apelsinlikör eller whisky
1 msk hackade mandlar
Garnering:
150 g mörk blockchoklad
25 g kokosfett eller 2 tsk olja
1. Lägg bakplåtspapper i botten på en rektangulär form cirka 15x25 centimeter. Lägg korinterna i en skål och marinera med likören.
2. Dela chokladen och lägg i en gryta. Tillsätt sirapen, sockret, smöret och grädden. Smält alltsammans på svag värme.
3. När allting har smält, öka värmen lite och låt smeten småkoka i cirka 20 minuter, rör om flitigt så det inte bränner fast.
4. Rör ner apelsinskalet, korinterna och de hackade mandlarna och häll upp i den förberedda formen. Släta till ytan, ställ i kylen och låt stelna i cirka 1 timme utan att täcka av.
5. Blanda chokladen med kokosfett och smält på svag värme, gärna i vattenbad eller i mikrovågsugn.
6. Bred chokladen över den stela konfekten, låt kallna och skär upp i bitar. Förvara konfekten svalt.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.