Direktlänk till inlägg 16 maj 2012
Chokladkaka3 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
200 g hackad, mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Baileysgrädde2 msk Baileys
3 dl vispad grädde
Uppläggning2.5 dl jordgubbar, rensade och delad
1 tsk strösocker
0.5 l vaniljglass
1. Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och lägg i chokladen, rör tills chokladen är helt smält.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
4. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
5. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
6. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter.
7. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.
8. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
9. Skär upp i oregelbundna portionsbitar.
10. Baileysgrädde
Vispa grädden löst och rör i Baileys.
11. Uppläggning
Blanda upp jordgubbar med strösocker.
12. Lägg ett lager glass på ett stort fat, fortsätt med några skedar Baileysgrädde och lägg på chokladkakorna.
13. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
/J
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.