Direktlänk till inlägg 24 juni 2013
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
500 g färskrökt lax, i tunna skivor
8 st gröna sparrisar, lätt kokta
500 g färskpotatis
1 st grapefrukt, saften och köttet
1 st röd paprika, i tärningar
1 st citron, rivet skal
2 st schalottenlökar, skivade
0.5 knippe gräslök, finskuren
1 burk yoghurt eller crème fraîche
salt
peppar
olivolja
1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter.
2. Koka sparrisarna hastigt i lättsaltat vatten. Skär dem sen i bitar och stek i lite olivolja.
3. Skala och finhacka schalottenlöken. Finhacka gräslök och paprika. Dela grapefrukten och skär ut köttet i filéer med hjälp av en vass kniv. Lägg alltsamman i en stor skål.
4. Riv citronskalet och lägg ner det i skålen tillsammans med grönsakerna.
5. Slå av potatisen när den är färdigkokt. Låt den ånga av sig lite.
6. Blanda under tiden crème fraîchen med salt, peppar och en skvätt olivolja.
7. Skiva ned potatisen i en bunke, blanda ned såsen och smaka av med salt och peppar.
8. Lägg upp potatisen på en stor tallrik tillsammans med salladen och sparrisen. Toppa med den rökta laxen.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.