TJ

Alla inlägg under september 2014

Av tj - 5 september 2014 13:24

Tjenare på er!!


Idag känns det verkligen inte som fredag. Ingen tid att passa som det brukar vara på fredagar med tåg o.s.v. 

Men vi får se vad planerna blir i Fredagsspecialen sen. 


Idag har vi i alla fall redovisat vår analys av filmen "Play" Handlar om killar, två olika gäng. Ena gänget har utländsk bakgrund och det andra svensk bakgrund. De första gänget själ mobiler av andra och allmänt stökiga. Så det var en typisk skolfilm.....


Vi hörs lite senare !!

 


 

ANNONS
Av tj - 5 september 2014 09:16

 

Äntligen är den ute på marknaden! Sveriges dödbok. Ni kommer ihåg att jag har arbetat för förbundet i projketet Namn åt de döda för att göra databasen så komplett som möjligt. Nu ska alla avlidna i Sverige mellan 1901-2013 ingå. På grund av olika insatser och tillgång på material så saknar en del personer födelseort och datum för senaste civilståndsändring, men annars så... Över 9 miljoner poster!

Går att beställa i Rötterbokhandeln.

 

Så här ser uppgifterna ut när de är färdigställda och kodade.

    

#släktforskning

    

ANNONS
Av tj - 4 september 2014 11:27

Läraren är som bekant sjukskriven så i dag blir det till att läsa på hemifrån. I väntan på kurslitteraturen ögnar jag igenom PDF-filerna. I morgon öppnar programansvarige upp ett chattrum på servern där vi kan ställa frågor angående litteraturen.

 

Inga fler föreläsningar förrän nästa vecka alltså. Summeringen är väldigt positiv så här första veckan. Vi har redan haft en engelsk föreläsning med en bibliotekarie från Denver i Colorado. Det var lite svårare att hänga med såklart, men intressant. Gårdagens bibliotekshistoria var ju det bästa på hela veckan.

 

Yrket är väldigt gammalt och ett av världens äldsta. Det är spännande att följa bibliotekets utveckling och framför allt bibliotekariens roll i samhället. Nu står vi ju inför en ny utmaning där självbetjäningen tar vid. Bibliotekarien måste då hitta en annan funktion.

 

Roligt är också att jag i skrivande stund har idéer till mitt examensarbete som kommer om tre år. Där jag ska sammanfatta allt jag lärt mig och även utveckla hur biblioteksverksamheten ska skötas i framtiden.

#Plugg


 

Av tj - 3 september 2014 16:03


   

Av tj - 2 september 2014 19:15

Tjenare på er!!


Rubriken är väl inte så rolig men ändå.


Idag har jag äntligen fått se mitt fredagsval och jag fick media och affischer. Det blir att måla, redigera bilder och sånt så denna fredagen ser jag fram emot. En annan sak jag missade under min sjukvecka var äventyrspedagogik som verkar väldigt rolig. Denna torsdag är det självklart att det ska vara partier här på skolan så detta uteblir.. Det blir i stället på både måndag och torsdag så då får vi se vad det är!   


Då är det också elevrådets första möte så vi får se vilket gäng det blir i år. Samma från vår klass så jag och en till.


Ha det gött så hörs vi!

 


Av tj - 2 september 2014 17:11

Då var man igång! Dagens kursintroduktion blev inte alls som jag hade tänkt mig. Vår lärare var sjuk och ingen annan verkade kunna hoppa in. Nu ser hela kursen ut att få ändras om när det gäller föreläsningar och undervisande lärare. Vilket spännande drama!

     

I dag blev det därför mer mingel än lektion. Så jag tog mig friheten att lära känna två herrar som satt bredvid mig i föreläsningssalen. Väldigt trevliga måste jag säga. Båda är dessutom undersköterskor och det är ju inte vanligt att man träffar manliga sådana (jag brukar säga underskötare i det fallet) och nu fick jag förmånen att lära känna två. Det ser ut som att jag redan nu har två nya vänner. Björn satt bredvid mig på höger sida. Honom har jag redan introducerat.

 

Utbildningen går trots det framåt och i dag har jag hört mig för om praktikplatser både inom och utanför länet. Jag vill hinna se så mycket jag kan av biblioteksverksamheten.

 

 

Av tj - 1 september 2014 14:16

Det började jättebra! Jag hittade salen tack vare Björn Wirén som är min författarkollega. Universitetsområdet är som en hel stad för sig, men med rätt hjälp hittar man alltid. Nu blir det till att beställa kurslitteratur.

 

 

Av tj - 1 september 2014 08:18

Första dagen på universitetet! Tror ni jag klarar det? Vad ska jag säga... Äsch, strunt i det! Ingen mening att oroa sig. Nu kör vi!   

#skolan

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se