TJ

Alla inlägg under februari 2013

Av tj - 20 februari 2013 22:33

Hej allesammans! Eller lite bättre, godkväll allesammans!

Har ni haft en bra dag, det har jag ingen aning om men gissar på ja   Idag så har jag förberett mig inför 5-kampen som jag ska hålla i på skolan där jag hade praktiken som nyss är avslutad. Jag har tänkt mig att de ska få en stafett där de ska ballansera små kulor på en bräda eller något sånt, sen kapplabygge på tid, kast med boll. Sen de andra sakerna som är lite individuella.

Blir att sova nu för imorgon blir det upp tidigt då!

Ha det gött allesammans!! Godnatt!

 


MVH/T

ANNONS
Av tj - 19 februari 2013 16:06

   /TJ

ANNONS
Av tj - 19 februari 2013 12:00

Maja-Stina tog långa och bra tag ut i vattnet. Det gick lite trögare att simma själv än med en sjöjungfru. Dessutom hade hon alla sina vapen på ryggen. Tack vare hennes far hade hon lärt sig simma med fiskar och vara bland vatten. Det var så som hon hade fångat sina första fiskar. Inom kort var Maja-Stina framme vid skeppet och till odjuret som höll kaptenen fängslad i munnen. Nu fanns det ingen återvändo längre och Maja-Stina gav ifrån sig ett tjut när hon sedan började sticka odjuret.

 

Sjöodjuret tyckte inte om detta så han spottade ut kaptenen igen. Han sänkte sig sedan mot Maja-Stina och nu var han jättearg. Men hon lät sig inte skrämmas utan kastade sitt spjut rakt in i hans ena öga. Odjuret tjöt av fasa och klappade till Maja-Stina med den farten att hon flög upp på däck. Olof stod där både kladdig och sur, en förnedring han inte upplevt sedan våren 1564 utanför Kalmar. De båda iakttog varandra lite snabbt men sedan var fokusen på odjuret igen. Då susade en pil förbi de i ilfart och borrade in sig i odjurets hjärta. Han tappade balansen och föll ner i sjön. Väl där hoppade två sjöjungfrur upp och drog ner honom under vattnet.

 

Vid slottet hurrade man för bågskyttens hjältemod. Vakterna hade nu återfått förståndet samt deras allvarliga humör. Ingrid kramade om hjälten och bad Jonas att göra detsamma.

”Du verkar ha klarat dig bror min” sa hon och log. Bågskytten muttrade inte längre.

”Jag har varit med om en del men nu kände jag behovet av att komma hem” svarade han. Efter att ha tittat på skeppet som nu skulle lägga till vid landsbryggan skrattade han.

”Och det var nog ett ganska klokt beslut”.

 

Jonas gick sedan fram och kramade om sin morbror. De skulle lära känna varandra och han skulle få veta varför han inte vetat om honom tidigare. Ingrid förklarade för sin son att hennes bror tänkte i samma bana som han själv. Att laga mat var inget för hennes bror så det var därför som han stack. Men nu skulle han få stanna ett tag innan vidare resor. Han var i praktiken också den enda som kunde berätta om Sveriges huvudstad. Detta såg alla fram emot att få höra.

 

Skeppet hade nått sitt slutmål och Maja-Stina hoppade glatt ner till marken. Olof surade dock fortfarande men kom så småningom också han ner till sällskapet. Jonas blev nästan till sig när den färgstarka tjejen mötte alla med ett leende. Han ville gärna bli bekant med en flicka. Maja-Stina upptäckte också honom och flinade åt hans ansiktsuttryck. Just då kom mjölkerskan ut från slottet. Det var dags att mjölka innan alla var uppstigna. Men nu möttes hon av en hel drös med folk. Tiden nästan stannade och hon stirrade konstigt på de alla en efter en.

 

”Vad vill det här säg” sa hon bittert. ”Har ni ingen vett att sova som alla andra?”.

Alla bröt i gapskratt. Mjölkerskan fattade ingenting.


    /J

Av tj - 18 februari 2013 22:33


MVH/T

Av tj - 18 februari 2013 12:00

Snabbt som vinden red Jonas på Petrus genom skogen. Först var det lite svårt och han ramlade av minst två gånger. Detta hade han aldrig fått göra för sina föräldrar. Farten från Petrus blåste liv genom håret och i den stunden var det lätt av leva. Sorgligt nog skulle han få återlämna hästen till landshövdingen. Dimman hade nu nästan helt avtagit från den tidiga morgonen att man kunde se allt klart.

 

Vargen som anfallit Maja-Stina på grund av hunger hade nu blivit återställd. Han mötte Petrus i farten som först blev skrämd på nytt. Men sedan upptäckte vargen sin läkande hjälte på hästens rygg. Han skulle belönas och inte ätas upp denna dag. Vargen ylade och satte riktning rätt in i skogen. Jonas beordrade Petrus att följa med i samma riktning. Nu färdades de genom grönskande skog och senare ut på fältet. Vargen ylade en gång till och satte fart in i skogen igen.

 

De red över fältet och strax såg Jonas sin mamma. Det tog inte många sekunder innan han såg sjöodjuret ute på Helgasjön. Här verkade det hända saker minsann. Petrus bromsade in väldigt häftigt intill Ingrid som återigen blev skrämd. Hur mycket skulle hennes hjärta klara egentligen? Den här gången blev Ingrid oerhört glad och lättad över att se sin son. Aldrig tidigare hade hon varit så orolig. De tittade på varandra och Jonas lät märka en tår rinna nerför kinden på modern sin. Efter en varm kram var det dags att återvända till allvaret.

 

”Vad händer här” frågade Jonas till sin mamma. Ingrid började darra igen.

”Ett odjur anfaller det där skeppet, och en flicka har simmat ut dit” stammade modern. Jonas undrade om han verkligen hade hört rätt. Vad kan en flicka göra?

Då flög grindarna upp på slottet och ett gäng vakter strömmade ut. De var sömniga fortfarande och därför inte lika argsinta som de brukade vara i stundens allvar. Jonas och Ingrid ställde sig tätt intill varandra. Vakterna blängde sina trötta ilskna blickar i syndabockarna som var uppe alldeles för tidigt.

”Vad vill det här säg” frågade en av vakterna tillslut. Jonas bara pekade ut på Helgasjön och vakterna blev då knäsvaga och började bita på naglarna. Hälften av de svimmade och tre stycken vände sig om.

 

”Det finns inget vi kan göra” grät Ingrid och kastade sig i sonens famn.

”Säg inte det, syster” svarade en mörk röst bakom de allihop. Ingrid spärrade upp ögonen och Jonas vände tvärt sitt ansikte om mot rösten. Då kände han igen mannen. Det var ju bågskytten och varför kallade han hans mamma för syster?


Imorgon får vi den spännande avslutningen    /J

Av tj - 17 februari 2013 18:55

Hej allihopa!

Humör just nu: Glad!

Hoppas ni också har det humöret eller högre kanske. Idag så har älsklingen och jag varit ute på en lång och skön promenad. Sedan såg vi ett husprogram, där de säljer hus och sånt. Inte det roligaste att se alltid men när man äter är det okej. 

Det är en film som jag vill se otroligt mycket. "A good day to die hard" Jag har i alla fall höga förhoppningar om denna film. På trailers som jag har sett på den så verkar den bra, jag har alltid gillat han som spelar huvudrollen, han har varit bra i så många andra bra filmer!

Av tj - 17 februari 2013 12:00

Ingrid och Maja-Stina hade svårt att koppla den nuvarande situationen. Sjöodjuret tycktes bara komma allt närmare. Det värsta vore ju om besten skulle följa efter skeppet hit. Ingrid slog händerna för ansiktet och hoppades att ordning skulle inträffa inom kort. Maja-Stina visste bättre och frågade hastigt var Ingrid kommit ifrån. Därpå sprang hon in samma väg som henne då hon hamnade i slottsköket. Nu måste hon springa upp till andra våningen där föräldrarna fortfarande låg och sov.

 

Sjökaptenen Olof Riddarholm log över sin nya kompass och gick sedan över till sin kikare. Kronobergs slott var äntligen inom synhåll. De hade hållit sina tider väldigt bra och det skulle troligen bringa mer penning till kistan. Olof andades in havsluften och bara njöt när han plötsligt kände en stank. Därpå skrek mannen uppe i masten.

”Kapten, nu är det slut med friden” skrek han. Sjöodjuret reste sig upp ur vattnet och blängde sina ögon i kaptenen. Olof kände ilningar i ryggraden.

 

Maja-Stina fick upp dörren till sovkammaren. Här vilade de flesta av slottets tjänstefolk. Alla hennes kastspjut och andra tillverkade vapen låg vid sängen i kanten av kammaren. Jägarens dotter vaknade då precis av en hemsk mardröm. Hon mötte förfärat Maja-Stinas blick.

”Ett stort sjömonster tänker döda oss alla” viskade hon i mörkret. Maja-Stina greppade taget om sina vapen och kramade om flickan.

”Somna om du, jag fixar monstret” viskade hon tillbaka och stängde dörren om sig när hon sprang ut. Den här gången tog hon vägen till fängelsehålorna och ut genom en stor gång till andra sidan av slottet. Hon kunde se Ingrid darra inåt land. Maja-Stina vinkade lugnt och dök sedan ner i vattnet.

 

Sjöodjuret nosade på kaptenen och slickade sig om munnen. Tungan i käften fladdrade häftigt och ögonen vidgades. Men det blev droppen för Olof. Han dängde sin kikare rätt i skallen på sjöodjuret som ledde till att dennes ögon började rulla. Efter ett tag återfann odjuret sin balans och röt riktigt åt kaptenen. Därpå öppnades gapet och odjuret anföll.

”Kapten” skrek mannen i masten.


Imorgon fortsätter äventyret med Jonas    /J

Av tj - 16 februari 2013 23:04

Tja allesammans! Nu håller älsklingen och jag på med att bygga fantastiska byggen. Ni skulle bara se alla hennes underbara skapelser! Men en bild ska ni få och det är en egen skapelse, hoppas det duger också! Ha en bra kväll allesammans!


Med vänlig hälsning,T och E

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se