TJ

Alla inlägg under februari 2013

Av tj - 16 februari 2013 21:30

Till final:

 

3. Ravaillacz – En riktig jävla schlager

   

 

7. State of Drama – Falling

 

Till andra chansen:

     


5. Martin Rolinski – In And out of Love

 


     


6. Caroline af Ugglas – Hon har inte

 

   /TJ

 

ANNONS
Av tj - 16 februari 2013 12:00

Jonas fattade efter andan. Det hade varit hans första nära-döden-upplevelse. Bågskytten inspekterade björnen, och när han klargjort att den var död muttrade han och började gå. Men Jonas stannade inte länge på sin plats utan följde efter sin hjälte. Detta uppskattade sedermera inte bågskytten något vidare utan bad om att få bli lämnad ifred. Han skulle väl inte behöva önska att björnen fortfarande levde.

 

”Jag är vilse och hittar inte hem” kom det plötsligt ur Jonas. Bågskytten muttrade något och pekade på vattenhålet där björnen kommit ifrån.

”Du kan hitta hem den vägen” svarade han och började gå lite fortare. Jonas bara stod kvar förvirrad och trött. Den täta dimman kom de sedan emellan och snart var bågskytten utom synhåll.

 

Trots sin förvirring återvände han till vattenhålet. Vattnet liksom glittrade och gav ifrån sig ett lugn som även den räddaste kände sig trygg i. Han upptäckte sin törst och formade händerna till en skål för att samla ihop lite vatten. Då märkte han hur varmt det var i vattnet. Som en redig vattenkälla var det. Mycket märkligt. Efter björnens intåg hade ju de mystiska varelserna hållit sig i bakgrunden. Nu däremot dansade de runt sin nya kamrat. Till den grad att Jonas nästan tyckte de var lite väl närgångna.

 

Midnatt hade nu blivit ungefär kl. 4 på morgonen. Hans mamma var nog färdig med sitt bakande vid det här laget. MAMMA! Hon skulle ju ha vatten. Endast vid få tillfällen brukade Jonas få aga. Nu kände han hur straffet kunde lyda. Dessutom kunde han inte berätta om typen som stulit Petrus eftersom han inte återfunnit honom. Fallet tycktes vara omöjligt att förklara för Kronobergs höga herrar. Vem lyssnade till barnens fantasier?

 

Då sträckte en hand upp ur vattnet. Jonas behövde inte tveka för allt magiskt runt honom uppmanade att han skulle greppa taget. Först var det ett vänligt handslag när händerna förenades men sen så drogs han ner i djupet. Farten ökade och Jonas kände att syret sjönk ofantligt snabbt. Han skulle snart få kramp och slutligen drunkna. Den som dragit ner honom märkte detta och ökade farten ännu mer. Jonas hade nästan försvunnit när han kastades upp i en glänta nära Evedal. Han uppfattade bara en fena som försvann ner i vattnet. Allt hade hänt så oerhört fort att han inte hunnit se något. Varför fördes han till Evedal?

En häst gnäggade bakom honom. Kunde det verkligen vara? Jonas vred på sig och där stod landshövdingens hingst Petrus.


Imorgon fortsätter äventyret med Maja-Stina     /J

ANNONS
Av tj - 16 februari 2013 09:31

Tja allesammans och godmorgon säger jag!


Idag ska älsklingen och jag ner på stan senare. Jag behöver en liten hylla har det visat sig, det finns nog på torget tror vi   


Kan ju ta och filma där nere sedan och lägga ut om så önskas, det kan ju vara roligt att se T och E shoppa, haha!

Men ni kan ju ta och kommentera önskemål på vad vi ska filma   


Apropå det! Vi har ju en pågående frågestund, ni som inte har lagt märket till detta kan ju börja skicka in frågor, de kan röra vad som helst, bara så länge som det är om bloggen, såklart. 

Det kanske skulle bara bra om vi skrev om de viktiga på topp-bilden, jag vet inte men kanske en bra ide där.


Nu ska vi äta frukost! Hej allesammans!!


MVH/T

Av tj - 15 februari 2013 22:19


MVH/T

Av tj - 15 februari 2013 12:00

Mängder med vatten fyllde Maja-Stinas lungor när hon susade längre ner i vattnet. Inte kunde hon slita sig loss heller för någon höll ett fast grepp om henne. Men tillslut släppte taget och hon kunde göra sig fri. När hon vände sig om log en sjöjungfru mot henne. Kunde det verkligen vara sant? Maja-Stina hann inte tänka mer för hon måste upp till ytan. Sjöjungfrun hade fört henne väldigt nära slottsvallen. Här kunde hon simma själv. Solen som värmt den gångna dagen hade nu värmt vattnet. Sjöjungfrun dök upp till ytan några gånger och simmade en bit med henne. Det verkade dock som att hon inte kunde prata eller så ville hon helt enkelt inte. Vid bron till slottsängen skrattade sjöjungfrun och vinkade hejdå. Därpå försvann hon ner i vattnet.

 

Först var det hela oförklarligt och konstigt som hon nyligen upplevt. Hade verkligen en björn anfallit henne? Och hade hon simmat med en livs levande sjöjungfru? Maja-Stina visste att hennes föräldrar inte skulle vilja vid hennes upplevelser i skogen. Hur skulle man förklara att landshövdingens häst var borta dessutom?

 

Midnatt hade nu blivit ungefär kl. 4 på morgonen och solen skulle strax åter resa sig. Vakterna på slottet öppnade grindarna först om två timmar för mjölkorskorna. Medan dessa timmar skulle kunna gå satte hon sig för att fiska i vallen. Där fanns det gott om torsk som väntade på att bli uppdragna. Då upptäckte hon en kvinnogestalt som kom emot henne. Dimman låg fortfarande på då och då så nu urskilde hon bara att det var en kvinna. Efter några sekunder hoppade hon fram ur dimman och panikslagen grep hon tag i Maja-Stina.

 

”Har du sett min son” frågade kvinnan med darr på rösten till henne. Maja-Stina hade visserligen blivit jagad av troligen en pojke. Sen om det var hennes son var ju en annan sak.

”Nej, jag tror inte det” svarade Maja-Stina artigt. Kvinnan slog händerna för ansiktet och ville nog försvinna till närmaste sinneskammare. Det var ett rum nere i källaren där sinnessjuka och sinnesslöa gärna hamnade. Kort sagt folk som inte passade in i dåtidens samhälle klassades som sinnessjuka.

”Men hur kom du ut ur slottet” frågade Maja-Stina lugnt. Om hon bara var artig skulle kvinnan lugna sig lite. Men kvinnans blodiga händer berättade allt. Hon hade brutit sig ut på något sätt med våld.

”Jag tog en gång från slottsköket” svarade hon bara. Maja-Stina tog initiativet att krama om henne. Kvinnan lät sig lugnas i hennes famn. Lugnet avtog dessvärre en minut där efteråt av ett dån. De måste hålla för öronen och springa för att se vad som dånar så hemskt. Men ser de i syne eller vad? Mitt ute på Helgasjön skymtade de båda ett stort sjöodjur. Lite längre bort kom också ett skepp som nu tycktes vara i fara.


Imorgon fortsätter äventyret med Jonas    /J

Av tj - 14 februari 2013 22:14

Hej!


Då var praktiken över helt och hållet. Lite sorgligt faktiskt när det har gått hyfsat under nästan hela resan. Dagen idag blev bara att få bedömning och lämna in berättelsen som jag har skrivit. De har ju skrattat så att de nästan låg dubbelvikta.    De kommer hålla mejlkontakt med mig angående framtida planer om ev. uppsättning av teater eller rollspel. Jag gissar med detta att de gillade manuset, haha. 

 

En annan glad nyhet jag kan lägga in är att Västra Torsås nu är helt färdigt med komplettering för samtliga 1933 personer som avlidit där mellan 1901-1940.    Imorgon väntar fortsatt arbete med Vislanda och ska också vara med TE.


Kram    /J

Av tj - 14 februari 2013 16:15


MVH/T

Av tj - 14 februari 2013 12:00

Det var inte lätt för Jonas att följa efter typen som stulit landshövdingens häst. Han lät ju endast sina bara ben bära honom genom fältet och in i skogen. Tillslut måste han ge upp och hämta andan. När han då återfått luft i lungorna insåg Jonas att han nu var inne i skogen. Ögonen vidgades på honom. Endast ett fåtal har lyckats komma ut från skogen levande. Varför skulle han följa efter den där typen? Och när han väl kommit fram, vad skulle han då göra? Tjuvar och banditer har ju troligen massvis med vapen så Jonas hade varit helt försvarslös.

 

Dimman hade dessutom blivit alltmer tjock och tätare vilket gjorde det svårare att se. Jonas tycktes urskilja mystiska varelser i dimman som dansade runt honom. Viskningar och öronbedövande läten borrade sig in i Jonas huvud. Det knöt sig i magen på honom och han insåg att han kommer svimma om de får hålla på lite till. Men då mindes han underhållningsgänget som brukade sjunga om mystiska väsen. Jonas var en stor beundrare så han genom sina minnesbilder tog några danssteg. Viskningarna avstannade. Här har jag min möjlighet tänkte han och började dansa hela dansen och sjöng i takt med stegen. Då följde skuggorna i dimman med och plötsligt dansade de genom skogen. När dimman lättat en aning kom de fram till en dal. Där låg en stackars varg och skakade. Jonas tog fram en salva som hans mor gjort för länge sedan om olyckan kunde vara framme.

 

Då hördes ett skrik genom skogen och därpå ett vrål. Jonas tyckte det lät som en björn. Då kom han på varför han var i skogen igen. En björn hade hittat typen istället. Jonas blev visad av de mystiska varelserna som liknade dvärgar. Efter många om och men följde han efter. Ungefär fem minuter senare stod han öga mot öga mot den fruktansvärda björnen. Björnen var hungrig och oerhört trött på sina byten att han vrålade och klöste klorna i närmaste träd. Nu skulle han få mat och ingen kunde hindra honom. Ingen kunde hjälpa Jonas nu men han skrek i panik efter hjälp ändå. Björnen blev då bara ännu argare och skulle kasta sig på Jonas då en pil sköts in i björnens hjärta.

 

Jonas vände sig om och där stod en bågskytt.


Imorgon fortsätter äventyret med Maja-Stina    /J

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se