TJ

Senaste inläggen

Av tj - Torsdag 10 maj 19:38

 

Vilken rafflande start det blev i tisdags! Nästan alla länder gjorde bra ifrån sig och några var helt klart väl värda en finalplats. Personligen höll jag lite extra på Irland och Bulgarien och blev alldeles överlycklig när dessa ropades upp. I övrigt kan jag egentligen inte klaga på de andra, även om jag gärna hade sett Armenien i final. Sedan förvånade det mig att inte Grekland eller Azerbajdzjan gick vidare, men det kanske blev något fel i röstningssystemet trots allt, eller tyckte Europa att de sög helt enkelt.


Hur som helst, nu laddar vi om och förbereder oss för en lika rafflande semifinal. En sak som är säker är att Norden placerar sig högt i poängsättningen (undrar varför?). I kväll ser vi både Rasmussen från Danmark (som faktiskt är både min och T’s favorit), och Alexander Ryback från Norge gör comeback, och vår egen Benjamin Ingrosso från Sverige. Tvingas jag mellan dessa herrar blir det Rasmussen, men jag hoppas också Ingrosso kommer vidare. I övrigt håller jag på Australien och Serbien vilket jag ser att T också gör. Det gläder mig att han har höga tankar om Georgien, jag själv är lite tveksam där nämligen. Jag sätter större tilltro till Malta i det sammanhanget. Men det är roligt att vi tycker annorlunda.


I övrigt tävlar i kväll Rumänien, San Marino, Ryssland, Moldavien, Polen, Ungern, Lettland, Montenegro och Slovenien. Stort lycka till!

 

 

ANNONS
Av tj - Onsdag 9 maj 21:15

 

Även om det var tre dagar sedan jag var på konstutställning bloggar jag lite om det nu. Har nämligen suttit med min nya uppsats om mannen där ett utkast skulle lämnas in för handledning, och i dag har jag umgåtts med Malin och forskat på biblioteket i några timmar. Så det är först i dag jag har haft lite ledig tid. Nåväl, min morbror som just nu går på S:t Sigfrids Folkhögskola, Kronobergs konstskola har tillsammans med de övriga konstnärsstudenterna ställt ut sina examensarbeten på Växjö konsthall de senaste dagarna. Även om det finns vissa risker med att generalisera och överanalysera det man ser när det gäller konst, så vill jag ändå delge min reflektion efter konstrundan.

 

Det står ganska klart att de flesta förmedlar sådant som de har svårt att berätta om med ord. Detta grundar jag då i deras egna presentationer av sina arbeten som finns nedskrivna att läsa som komplement till utställningen. Även om de jobbar olika, med olika material, och har skiftande teman syftar deras verk ändå till att förstå sig på tillvaron och det samhälle de lever i. En del har en direkt yttre gestaltning som öppnar upp för experiment och ifrågasättande av rådande situationer i världen. Jag tänker här särskilt på en tavla som handlar om makt i alla dess former. Det kan likagärna handla om en auktoritet som står över människan i form av andra personer i omgivningen, en myndighet, regering, monark eller president eller en Gud, på samma sätt som en del av människans medvetande kan vara herre över det egna jaget. Förträffligt! Ett liknande projekt handlade om miljön med en sammansättning av individers utsagor om hemska saker de gjort mot jorden.

     

Andra har mer jobbat med inre gestaltningar där de velat förmedla en känsla, ett budskap eller begripliggöra sitt eget medvetande. Genom att exempelvis skissera fragment ur minnet framträder våra innersta känslor och mardrömmar. Det är fascinerande att ett nordiskt väsen får stort utrymme här. Vad morbror själv ska placeras i detta sammanhang kan vara svårt eftersom hans experiment och konstnärskap kan tolkas på flera sätt. Det är både inre och yttre gestaltning. Om jag får förstå honom rätt jobbar han med rumslighet, och att genom experiment med färg och form låta motivet forma sig själv mer eller mindre. De olika trianglarna representerar på så sätt varsitt rum, varsin geometriska form och symbolik. I en djupare mening representerar varje triangel varsin värld. Hur vi ska tolka dessa världar och vad de egentligen vill säga oss är upp till var och en. En del lär säkert endast se trianglar, och se tavlorna för vad de är. Andra ser kanske som jag något mer djupare och mer svårfångat. Konst är märkliga saker och ytterst subjektivt. Jag är glad att jag fick ta del av det här!

   

Även konstnären Karin Karinsons projekt tilltalade mig. Jag är dock osäker på om det är en nutidsbild eller framtidsbild vi ser, men här finns ändå det mesta med vad gäller astrologi och new age-rörelse. Mycket spännande!


Det blir allt för i dag ;)

 

 

ANNONS
Av tj - Tisdag 8 maj 19:42

Det är knappt man tror det, men nu är det äntligen dags igen. Och vad kan då passa bättre än en liten rapport. Då spelreglerna och poängsättningen skiljer sig en aning från de senaste åren kommer jag dock först uppehålla mig vid att introducera er i detta. Jag och T har i år haft tre kategorier till vårt förfogande i den första poängsättningen. Vi har utgått från låten, sångprestationen och helheten. Tidigare har vi också bedömt showen, det vill säga det som händer på scenen. Det här är dock lite svårt att bedöma innan man har sett hur det faktiskt blir. Risken är att länderna blir felbedömda, varför kategorin i stället bedöms efter varje framträdande. Nedanstående resultat är alltså sammanslagningen av de tre kategorierna Låt, Sångprestation och Helhet. Precis som tidigare år gäller poäng mellan 1-5 i varje kategori.

 

När vi nu klarlagt detta kan vi ge oss på att överblicka det första resultatet lite närmare. Jag har här endast gett er en bild över de sex bästa bidragen enligt våra poäng. Men som ni ser redan nu är T betydligt mer kritisk än jag överlag. Det ska tilläggas att jag visserligen hört dem ett bra tag nu, men jag tycker ändå denna bild skvallrar om en särskild utgång. Det är roligt att jämföra mina och T’s siffror tycker jag. Vi tycks vara överens om Azerbajdzjan och Albanien, men där slutar det. Medan jag håller Irland kärt och högt, och det omtalade bidraget Israel, har T i stället länder som Cypern och Österrike.


I övrigt tävlar Bulgarien, Finland, Makedonien, Grekland, Estland, Litauen, Kroatien, Vitryssland, Schweiz och Belgien om en finalplats i kväll. Stort lycka till!

 

 

Av tj - Lördag 5 maj 22:00

 

En mycket bra uppfinning jag nu håller i handen! Jag är medveten om att jag förmodligen är en av de sista som skaffat sig en Chromecast, så de flesta vet nog redan vad detta är, men jag är ju som bekant lite skeptisk och avvaktande av mig när det gäller tekniska utvecklingar. Ibland lönar det sig dessutom att inte vara alltför på. Men i alla fall, T och Emma var de som gav mig rätt skjuts framåt och när jag nu kom över en ganska billigt på Cdon passade jag på. I två dagar har jag nu castat från både Youtube, TV4 Play och Spotify in i tv:n. Roligt alltsammans ;) Det handlar med andra ord om att överföra saker från en mobil, surfplatta eller dator in i tv:n. Just nu är det väl nyhetens behag, men jag tror faktiskt det här kommer användas ganska mycket framöver.

 

 

Av tj - Lördag 5 maj 12:21


Despacito som jag spelat in på mitt Tyros 3. Hoppas ni också hänger med i rytmen!

  


 

Av tj - Fredag 4 maj 19:00

 

Robin gästar Youtube-kanalen med att berätta om sin elektriska skateboard!

 

 

Av tj - Fredag 4 maj 00:39

 

Hoppas ni alla hade en givande Valborg även om det var en del oväder på sina håll. Till och med snö kom på en del ställen har jag fått veta i efterhand. Dock inte här i Växjö vilket ju var en himla tur. Men regn, blåst och åska fick vi å andra sidan stå ut med. Därför kände ingen av oss något behov av att se majelden. Jag och Emma hade visserligen redan innan kommit överens om att inte se någon eld då vi såg den förra året. Då blev vi ju ganska besvikna eftersom kommunen inte sköt några raketer. Det är möjligt att vi ser den nästa år, men i år fanns det inget sug alls. Firandet hos Emma erbjöd dock andra festligheter och tillsammans med övrigt umgänge flöt kvällen på riktigt bra. På hemvägen fick jag ändå se en skymt av elden i alla fall från bussen.


Den följande första maj gick i politikens tecken, kampen om friheten, solidariteten och syskonskapet! Haha, ja om så vore. Inte för min del i alla fall. Jag fick förhinder på annat håll. Men jag ägnade ändå några timmar åt att skriva ner mina tankar angående samhället och så vidare som kan bli föremål för något större längre fram. Idén om att skriva en bok innehållande mina filosofiska tankar och övriga reflektioner är riktigt nervkittlande faktiskt, och diskussioner jag haft med vänner har varit inspirerande. Som en förlängning att använda en bloggportal där delar skulle kunna komma ut är inte heller någon dum idé. T har varit ganska drivande i den frågan. Jag missade även när han sprang milen, men jag var ändå med honom hela tiden i tankarna. Det blev en ju grym tid för honom ;) Så dagen resulterade mycket i projektarbete och därefter tog jag det lugnt. Ganska nöjd faktiskt!

 

De två senaste dagarna har jag ihärdigt jobbat med min nya uppsats om den maskulina emancipationen vilket är oerhört kul och stimulerande. Men det är mycket litteratur som ska läsas innan man kan övergå till rent skrivarbete. Men allt går ändå framåt vilket ju är en evinnerlig tur. Vid sidan om fortsätter jag mitt motions- ”tränings”mål med hjälp av appen Samsung Health som T visade mig. Den håller reda på mitt kaloriintag och hur mycket jag egentligen rör mig (förutsatt att jag har mobilen på mig vill säga). Jag förstår inte varför jag inte upptäckt den tidigare, men nu använder jag den ganska flitigt i alla fall. Kan varmt rekommendera den!


Yes, jag hoppas ni alla mår bra! Snart är det helg ;)

 

 

Av tj - Onsdag 2 maj 20:27

Tjenare!
Tänkte jag skulle beräta för er hur det gick när jag sprang nu i tisdags, igår;)


Vädret var soligt med en del moln också. 
Hade startnummer 842 på mig och starten sattes igång kl 13 efter lite uppvärming.


Det var väldigt myket folk där faktiskt. Det stod på hemsidan att det var 1101 anmälda och jag gissar att det var en del efteranmälningar med.


Efter en timme och 4 minuter så var jag äntligen i mål och fick tillslut plats 643 tror jag. Det är en placering jag kan vara stolt över och tiden är också väldigt bra. Jag är nöjd över loppet och nu såhär i efterhand så har jag förjävlingt ont i ben och rygg!!!    


 


In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterad 17-21 juli:

 

I Göteborg!

 


 
                          

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se