TJ

Senaste inläggen

Av tj - Måndag 19 mars 22:30


Vad trevligt att Kändisfarmen tar vid när det vanliga Farmen tar slut. Det verkar också som att stämningen är väldigt bra utan någon vidare rivalitet vilket är uppskattat. Årets säsong av Farmen var verkligen inte den bästa, så himla många grupperingar, mobbning och annat helvete! Och till råga på allt så vann Stefan och inte Helena med en knapp marginal. Javisst, bra kämpat, men oj vad synd … Nåväl, jag sätter större hopp till kändisarna när de flyttar in på farmen.

 

 

ANNONS
Av tj - Söndag 18 mars 21:45

 

Han hade inte förändrats sådär jättemycket sedan jag såg honom sist, vilket var en lättnad. I dag har jag efter ungefär två månader umgåtts med T igen, och vi tog verkligen tillfället i akt att filma och spela lite spel. Vädret gav oss nämligen alla förutsättningar för en utedag och den chansen tog vi!

 

T har också varit en bra stöttepelare i det fortsatta arbetet liksom flera andra människor som hört av sig under veckan. Ni är guld värda och jag kan meddela er att jag reser mig igen. Det tillhör väl min läggning att inte gräma sig för länge. Vissa saker har såklart sin tid, men efter ett tag måste även den trasigaste människan resa sig från misären och börja laga sig själv. Jag är otroligt duktig på det jag gör och det vet jag om. Innan jag vet ordet av kommer allt har löst sig. Det är så dumt att tvivla. Det handlar om lära och utvecklas, och det kan komma mycket positivt utav det här.


Kram på er!

 

 

ANNONS
Av tj - Lördag 17 mars 23:35

 

Nu när jag börjar få lite distans till opponeringarna känns det lite bättre. Men det var fortfarande en hård prövning. Det gäller att inte ta saker och ting personligt, utan att se till arbetet man utför. I dag har jag dessutom varit tacksam över att kunna släppa tankarna på uppsatsen och i stället umgåtts med Emma och hennes kille. Det började med buffé på Grand Samarkand. Som en sen födelsedagspresent ville jag bjuda henne på mat och det verkade riktigt uppskattat. Sedan blev det lite shopping innan vi åkte hem till henne. Tillsammans med hennes kille spelade vi sedan wii och såg en film. En mycket bra lördag på många sätt! Stort tack för den.


Nu ser jag fram emot en minst lika bra dag i morgon då jag ska få träffa T igen eftersom snart två månader. Undrar hur han ser ut nuförtiden?

 

     

Av tj - Lördag 17 mars 15:11

I vilken svensk stad är jag i?


 


Som ledtråd kan jag ge: Stad med sjö, sjöns namn är samma som staden.

   

Av tj - Fredag 16 mars 00:14

 

Så var opponeringsdagarna över! Den här veckan har varit extra spännande och intressant, men också jobbig och tuff. En skulle kunna säga att veckan har varit bland den viktigaste för framtiden. Jag har gått upp med min uppsats och fått en prövande dom! Den löd att det måste till ett par ändringar för att bli helt perfekt. Jag kan respektera det, men just nu känns det lite omotiverat att ta tag i det. Framför allt eftersom det finns önskningar om lite ny struktur. Tydligen har handledare och examinator varit oeniga i frågan, så jag känner att jag hamnar lite emellan. De säger visserligen att jag ska lita på mitt eget omdöme så en egen slutsats tycker jag mig väl ändå kunna dra.


Nåväl, grupparbetets opponering har också varit ganska spännande, men kritiskt. Vi har alla varit hårda mot varandra, samtidigt som vi sökt lyfta varandra också. Men det finns å andra sidan inga som kan kriga så mycket som akademiker. Det har därför varit en mycket spännande fajt, men det är inte tal om att gå segrande ur den, utan att lära sig av den.


Trött och med dunkande huvudvärk (trots tablett) avslutar jag opponeringsveckan, och hoppas på att jag ska vara vid gott mod längre fram. Det är ju trots allt roligt samtidigt som det tar på krafterna.

 

 

Av tj - Onsdag 14 mars 17:21

Tjenare på er!

Tidigare i helgen så åkte vi skidor i Vongabacken och resultatet var ju u alla fall inte sämst;)

Kan inte säga att jag åker bra efter endast ett par gånger under en vecka i Idre och så nu en dag i Vongabacken... Men jag stod inte på näsan någon gång och kom igång mer å mer :D

Det kanske blir lite högre upp i backen för mig nästa gång.

Hur som helst så har ju en del hänt sedan det! Benjamin (citygross) vann tävlingen och ska nu representera oss i den stora tävlingen i maj. Han var absolut inte någon favorit på min sida men visst, om både den internationella och svenska folket gav honom högsta betyg så visst...

Hoppas han gör en del ändringar i numret bara.

Nu till dagens inlägg... idag har vi haft 1 av 2 TL-dagar, imorgon är den sista.

De har varit jätteduktiga idag, våra trivselledare och barnen har verkat tycka om de olika lekarna.

Nu blickar jag framåt mot imorgon och en ny TL-dag!

Hejsvejs!

Av tj - Söndag 11 mars 12:15


 

Några jag börjat följa på YouTube är Samir och Sigrid. Både roligt och trevligt att ha som sällskap när man äter frukost exempelvis. Här ska Samir laga mat ... går ju sådär ...

 

 

Av tj - Lördag 10 mars 22:30


 

Tävlingen är slut och vi har en vinnare, en representant för Sverige i ESC som hålls i Lissabon om drygt två månader. Svenska folket har valt Benjamin Ingrosso med bidraget Dance You Off. Jag vill inte säga att jag är förvånad egentligen. Även jag har kommit i kontakt med undersökningar och omröstningar de senaste dagarna och hört skvallret på stan. Jag har även haft viss korrespondens med en del kontakter utomlands som gav mig vissa vibbar i särskild Ingrossoriktning. De gillar hans scenframträdande som jag har förstått det. Jag kan inte direkt klandra dem. Liksom J håller jag med om att Ingrosso hade årets bästa scenframträdande även om fjolårets låt Good Lovin’ var snäppet bättre. Samtidigt tycker jag mig höra ett djup i Dance You Off som inte Good Lovin’ kunde erbjuda. Så ska han vinna är det med helt rätt låt enligt mig.

 

Finalen i sin helhet är jag mycket nöjd med. Här fanns verkligen en bredd och något för alla smaker. Det var lite synd om Renaida att hennes in-ear inte fungerade och fick lov att köra bidraget igen, men hon skötte det där på ett förträffligt sätt. Vittnar väl om en sann stjärna tänker jag … Låt oss då diskutera resultatet och jämföra med grabbarnas poäng och rangordning. Man kan väl klart säga att kvällen gick stick i stäv med grabbarnas önskemål. Jessica Andersson fick till exempel svenska folkets lägsta poäng, och Martin Almgren och LIAMOO var inte långt efter. Det återstod då John Lundvik som lyckades ta brons och hamnade på en välförtjänt tredjeplats. Silver och andraplatsen gick till Felix Sandman, en otroligt duktig ung man som definitivt sjungit från hjärtat. Dessvärre tycker inte TJ om honom och argumenterar för att bidraget är tråkigt. J kan medge att låten är fin, men han vägrar säga något mer. Vad T tycker och tänker har också varit svårt att få ett grepp om, men poängsättningen tycker jag säger allt. Båda två är i alla fall tacksamma över att guld och förstaplatsen går till Ingrosso framför Sandman. Troligtvis kan de nu sova gott om natten framöver kantänka.

 

Det intressanta är att Ingrosso ändå hamnade väldigt långt ner på listan när vi nu klart kan överblicka årets samtliga bidrag. Men det här är visserligen inte något nytt. Sist TJ var överens med svenska folket var 2015 när Måns Zelmerlöw vann. Sedan dess har vinnarna återfunnits långt ner på grabbarnas poängtavla, Frans med 22 poäng och Robin Bengtsson med 19 poäng. Vill vi vara extra nördiga kan vi se att 2018 går till historien som ett jämt år vad gäller könsfördelning, även om kvinnorna har ett bra övertag i toppen. Lundvik och Mendez gör dem sällskap. Som en del av er kanske kom ihåg var 2017 ett kvinnornas år med starka namn som Loreen, Mariette och Wiktoria i toppen, medan 2015 hade stark mansdominans, ett övertag som hittills inte gjort sig gällande de senaste åren.


Ja, men nu börjar det bli dags att avrunda och blicka framåt. Vi har ESC att vänta i maj med en värdig representant för Sverige. Stort grattis!

 

Tack för mig!

Nils Dahlman

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterat 29 juni:

 

Ibland måste man våga utmana sig själv! Att genomföra en längre resa kan vara en sådan utmaning. Det mår alla bra av!

 

                        

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se