TJ

Senaste inläggen

Av tj - Lördag 24 feb 15:15

 

Tiden går verkligen fort när man har roligt. Vi är redan framme vid den fjärde och sista deltävlingen vilket innebär att i kväll framförs tävlingens sista bidrag. Nu ska vi inte vara negativa och ta ut för mycket i förskott, men personligen känner jag att det bästa redan har varit. Har ingen aning om vad T tycker och tänker om kvällen, men av poängen att döma så har jag mina aningar. Ändå har vi det här året varit väldigt snälla och generösa med poäng. Det har gjort att flera bidrag snabbt skjutit i höjden. I kväll görs inga som helst undantag.


Vi har tre comebacker att vänta. Den som väcker särskilt intresse är Mariette som ställer upp för tredje gången med bidraget For You. En snabb genomlyssning av låten fick mig att rysa av välbehag. Den har något speciellt över sig som jag inte kan beskriva, men bra är den i alla fall. Vi återser även Felicia Olsson som 2013 deltog med bidraget Make Me No 1. Då tyckte jag inte hon var någon särskild, men i år tycker jag hon har något riktigt bra och lyckat att komma med. Olsson är med i kampen om sångfågeln och jag och T placerar henne gärna högt i tävlingen. Bidraget Break That Chain kan gå långt!


Den tredje comebacken (som egentligen bara är en liten halv comeback) är Felix Sandman som valt att ställa upp själv i år. Vi känner honom annars i gruppsammanhanget med FO&O (tidigare The Fooo) som deltog i fjol. I år vill han dock berätta något mycket viktigt för oss genom en ballad. En mycket fin låt, men frågan är hur långt den kan gå?


I övrigt ser vi lite nya ansikten i Mello-sammanhang. Vi ser musikalartisten Emmi Christensson som redan uppträtt på de stora scenerna runt om i Europa, och fysioterapeutstudenten Olivia Eliasson från Karolinska Institutet som också har fallenhet för musik. Den unge rapparen Elias Abbas debuterar nästan helt och hållet i samband med Melodifestivalen då hans debutsingel Min Queen släpptes förra året. Sist men inte minst ser vi också dansbandsgruppen Rolandz som bjuder oss på en riktig svängom. Det är definitivt inte ESC-material, och jag tror inte heller de kan ta sig till final … men det återstår att se.

 

               

ANNONS
Av tj - Fredag 23 feb 15:30

 

Ladda inför helgen med lite Sissela Kyle, en av många jag beundrar :)


 

ANNONS
Av tj - Fredag 23 feb 14:14

Tjenare allesammans och jag säger välkommen till helgen :D
Denna helgen är det också den sista deltävlingen i Melodifestivalen och både jag och J har gett våra omdömen... det känns verkligen inte som att det finns så många låtar som man känner direkt att de kommer vinna.

Jag har en eller två st som jag tror skulle ge oss en bra plats i Eurovision 2018.

Vi får se om det blir någon av dem. Men de är de som förtjänar att vinna så det borde dem göra.

Nu ska jag åka och klippa mig så vi hörs sen:D

Av tj - Fredag 23 feb 00:32

Hej hopp allihop!


Vad hittar ni på? Har alla haft sportlov redan? Följer ni möjligen OS någonting? Ja, det är lite frågor som jag sitter här och funderar på. Själv har ju inte längre sportlov längre så jag har lite dålig koll på när det är, men så mycket vet jag ju att det är olika för olika delar av landet. Men det är sportlovstider i alla fall. Jag tänker på er varje dag och hoppas ni har det grymt kul i backarna. Det som gläder mig är dagens möjlighet att de flesta barn kan hyra såväl kläder som utrustning om de vill åka skidor och liknande. Det har kanske funnits ganska länge, men jag har aldrig reflekterat över det förrän de senaste åren. Att köpa dyra skidset är inget man gör om man inte menar allvar, och de flesta åker inte mer än någon gång om året. Så den här möjligheten gläder mig oerhört mycket.


Ni som inte längre går i skolan eller övergått till högre utbildning får dock nöja er med att snön ligger vackert utanför fönstret och jobba på i er egen takt (om det nu är snö på alla ställen vill säga). Själv njuter jag emellanåt. Snö får ju en att fyllas med ljus och lite energi. Det är mycket bättre än dystra regniga och ruggiga dagar. Den här veckan har jag jobbat på med min uppsats och skrivit på det gemensamma grupparbetet i romantiken. Mormor har även varit på besök och hållit oss sällskap. Det har varit väldigt trevligt.


Nåväl, nu ska jag snart knyta mig. Vi får höras … ha det bra!

 

 

Av tj - Tisdag 20 feb 20:13

Tjenare och godkväll!

Idag har vi haft full rulle på jobbet!
Gympasal, grillning, dator, Wii, musiktävling.. Ja allt ihop på en och samma gång :D

Det är riktigt kul samtidigt som det tar på krafterna såklart:)

Imorgon ska vi ha simning och jag har övertalats till att bada.... Vi får väl se hur det går..

Vill verkligen komma igång med löpningen igen men det svåra är just att börja.... När man sprungit första gången då är det ganska lätt att springa flera gånger och få in en rytm.... Jag kommer dit men jag får lägga av med alla ursäkter som jag kommer på ;)

Ha en bra kväll!

Av tj - Måndag 19 feb 11:28

Tjenare på er!
Helgen har varit hektisk. Det har varit läger och ett roligt sådant med.

Trotts alla saker vi gjort som var roliga så blev jag väldigt förkyld och febrig men idag är jag bara trött efter lägret:D

Vi har kört massa olika lekar och dessutom ätit en del godis och sett Melodifestivalen.

Nu i veckan så är det sportlov och jag ska planera ett musikquiz, en kahoot och sen har vi simhall och lite annat roligt.

Vi får se vad veckan lägger upp på matbordet till oss och jag får se till att njuta av denna vecka när det nu är lite mindre barn på fritids med:)

Ha en bra dag så hörs vi sen!

Av tj - Måndag 19 feb 00:15

Vilken bra bio jag precis varit på! Emma och hennes nya kille är väl kanske måttligt nöjda och imponerade, men jag tyckte verkligen om Black Panther! Berättelsen har ett särskilt djup som jag tilltalas av och som sätter de färgade i fokus och deras kamp för att bli fullt accepterade. Det är lite så jag väljer att se Black Panther, även om historien självklart rymmer så mycket annat. Framför allt tycker jag det är häftigt att det görs en sådan här film med färgade människor, det är definitivt på tiden och nu har vi fått en ny superhjälte att följa i Marvelproduktionerna. Wihuu! 5/5 TJ-ringar!

 


 

 

Av tj - Söndag 18 feb 11:30

 

Det var några dagar sedan jag skrev nu (förutom uppdateringarna om Melodifestivalen). Veckan har gått i vänskapens och kärlekens tecken, även jag föll för trycket utifrån. Fast jag hade uppgifter i filosofi att skriva tog jag ett kort avbrott och begav mig upp till Göteborg för att lära känna en kille som jag chattat och pratat med en tid lite bättre. Man kommer ju till en punkt när man faktiskt vill träffas IRL också. Nu var det bara tal om ett dygn, men det räckte för att jag skulle få en grov bild och lite pusselbitar föll på plats. Vi var bland annat på Naturhistoriska museet och fick följa livets uppkomst och utveckling. Det var ett spännande och roligt inslag i vardagen. I övrigt tog vi det mest lugnt hemma hos honom, spelade lite tv-spel och sådär.


Med nya krafter upptog jag sedan mina studier och ägnade veckoslutet åt att skriva klart två filosofiuppgifter. I dag väntar andra aktiviteter, bland annat ska jag promenera med en kär vän och i kväll blir det bio med Emma och hennes nya kille.

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterat 13 april:

 

Snart kan jag publicera mitt arbete!

 

                      

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se