TJ

Senaste inläggen

Av tj - Måndag 21 maj 14:45

Ett underbart verktyg som jag upptäkt nyligen (har nog funnits i några/något år) QR kod !


Om du vill få ut information fast inte vill att det ska bli så mycket text som överväldigar läsaren, ge ett nummer till dig för kontakt, visa en film eller bara att man ska kunna spela upp musik så är denna kod underbar!!


Vi i UNF Ronneby kommer i snar framtid att använda detta på olika ställen och jag kommer använda detta på mit jobb. En QR-skattjakt är redan igång med planering från min sida. Ska bli spännande att se hur det kan utvecklas och bli mer!


   

ANNONS
Av tj - Måndag 21 maj 08:30

 


 

ANNONS

D&D

Av tj - Söndag 20 maj 19:15

Tjenare!

Påväg till rollspel nu i Karlskrona! Vad är det för rollspel undrar ni då? D&D såklart, ett engelskt rollspel där man skapar sin karraktär, har en spelledare som berättar omgivning och en historia som vi spelare sen ska rollspela ut om.


Man hamnar i strider mot monster och hjälper olika civilisationer med deras uppbyggnader osv.


Det finns olika regler kring varje spelares karaktär och det är upptill spelledaren att ge poäng i slutet av spelomgången på hur bra man rollspelat sin karaktär och sånt. Skitkul!


   

Av tj - Söndag 20 maj 13:15   

Av tj - Söndag 20 maj 10:15

Tjenare på er !!

Hänt en hel del sen Eurovision och det att Israel vann tävlingen.


Personligen är jag väldigt besviken över vinsten då det fanns många bra andra låtar som kunde fått ta hem vinsten.


Nog om det, nu är sesongen slut för i år med melodifestivalen och Eurovision så nu tar vi tag i något annat.


En sak som jag sett nyligen och som gjorde mig glad var att Gunde tog sig vidare i Lets dance i fredags och det förtjänade han verkligen :D!


Om jag bara kunde så skulle jag ju också vilja dansa så som han kan. Får väl ta och lära mig antar jag ;)


Under förra veckan så var väl det stora att vi tränade inför Rockgalan och hade tävling i snyggast och bästa pappersflygplan och vi fick 2 olika vinnare :)


Nu får ni ha en fortsatt trevlig dag så skriver jag sen!


 

Av tj - Lördag 19 maj 19:30

Oj! Veckan har bara rusat i väg … Inte bloggat på flera dagar. Uppsatsskrivandet upptar verkligen all tid. Tur att det snart är över för denna gång. På måndag ska den lämnas in är tanken.

 

I dag avbröts dock studierna några timmar för att se Prins Harrys bröllop. Det är något speciellt med honom som jag tycker väldigt mycket om. Framför allt fick jag upp ögonen lite extra för honom efter hans mycket gayvänliga berättelser när han var soldat och stöttade en kär vän. Sedan kan jag också se hans mor Diana i honom. Samma folkkärhet och sociala engagemang fast i en annan form givetvis. Det var min förhoppning att hon var med bröderna i dag. De har onekligen haft det svårt, men vuxit otroligt mycket under åren. Meghan Markle sägs också ha fått Harry att resa sig från mörkret och börja bli mer känslosam. Den här kärleken är ett steg i rätt riktning.

   

Så det var med sådan lycka jag satt och tittade på vigseln. Länge leve kärleken. Stort grattis till Harry och Meghan. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka i min ensamhet … tänk om det varit jag i stället för Meghan …


 

Av tj - Söndag 13 maj 22:00


 

Vi har en vinnare och det är Netta med TOY från Israel! Förvånad … inte det minsta. Det var som jag skrev tidigare att hon mycket väl kunde vinna, och på ett sätt förstår nog de flesta varför. Har man till exempel METOO i ryggen utgör man nästan genast ett hot gentemot de andra tävlande. Vi kan ju se att det smugit in politik i budskapen de senaste åren. Till skillnad från den svenska Melodifestivalen använder många länder bidrag med mer botten. Det innebär inte att svenska bidrag skulle vara budskapslösa, men en viss skillnad har märkts bara de senaste åren. Italien hade till exempel i år tävlingens mest politiska låt. Jag kan faktiskt se deras bidrag som tilltalande, men den är långt ifrån bäst. Det är egentligen bara Rasmussen från Danmark som hade årets bästa bidrag enligt mig. Efter honom satte jag visserligen Jessica Mauboy från Australien, men jag tycker å andra sidan inte att hon var lika stark som Rasmussen. Men det var det avvikande som segrade till slut.Den här festivalen var omgärdad av en hel del festligheter. Själv befann jag mig i Kallinge tillsammans med T och andra härliga människor. Skratt, lek och engagemang skulle kunna bli ledorden för dygnet. Förutom god mat gav kvällen upphov till intressanta diskussioner, tävlingar och musik naturligtvis. Detta fortsatte inpå natten och det hann nästan bli morgon innan vi bröt upp. Några timmar senare var man lagom trött, men det ska ju å andra sidan kännas att man varit igång. Yes, jag tackar alla för ett bra dygn. Nu återvänder jag till min uppsats!

 

 

Av tj - Lördag 12 maj 14:38

I kväll gäller det! Under veckan har vi fått en liten smygstart och kunnat skaffa oss några favoriter och säkert ett och annat hatobjekt också … precis som det brukar vara. Efter mycket lyssnande och tittade har nu alla tävlande länder fått alla sina poäng, och vi har ett resultat att utgå ifrån. Denna översikt är å andra sidan bara min egen då T ännu inte delat ut alla poäng. Jag gissar att det kommer under dagen eller i efterhand av något slag. Kategorier som tillkommit är nu show och vinstchans. Dessutom kan helhetsintrycket av bidragen har förändrats efter att vi sett scenframträdandena. Jag måste personligen säga att det varit ett intressant och roligt sätt att ge poäng i år. Det brukar annars vara massa förberedelser innan tävlingen. Dessutom brukar tävlingen vara mindre spännande eftersom man redan sett och hört alla länder. Denna nya metod är bättre, och betydligt rättvisare gentemot artisterna.

 

När vi nu är införstådda med hur poängsättningen gått till kan vi börja diskutera resultatet. I toppen hittar vi Rasmussen från Danmark tillsammans med Jessica Mauboy från Australien. De senaste åren har jag varit måttligt imponerad av Danmark, och när jag studerar tidigare översikter har jag haft en tendens att placera landet i mitten. Senast landet var bland de tio bästa på min lista var 2015 då Anti Social Media tävlade med The Way You Are, men då gick de inte ens till final. Bättre gick det för fjolårets Anja med Where I Am, men hon fick en grymt dåligt placering i själva tävlingen (20). Jag sätter därför stort hopp till Rasmussen som med sitt vikingatema framför bidraget Higher Ground. Att vi nästa år skulle få åka till Köpenhamn gör mig ingenting. Det jag dock sörjer är att han inte tagit med sig alla effekter från det ursprungliga numret. Det kändes lite halvt i torsdags om jag ska vara ärlig.


Men det kan likagärna bli Australien som vinner. Det är ett land som vuxit i mina ögon. Fjolårets Isaiah var ju i allmänhet lite mesig med sitt bidrag Don’t Come Easy, även om låten var fin. Mauboy tar oss till helt andra höjder med We Got Love, och hennes speciella stil gör hennes minnesvärd. Att vi får åka till Australien blir väl å andra sidan inte troligt, utan i stället utses något europeiskt land som värd. Det ska bli intressant att se var hon placerar sig.


Sedan har vi då Storbritannien och Israel efter varandra. Vad gäller Israel är det kanske inte så konstigt eftersom de alltid levererar bra låtar, och många gånger av en snygg man dessutom. Det är möjligt att Imri fortfarande dröjer sig kvar i minnet. I år ser vi å andra sidan något helt annat. Netta med sin TOY har något älskvärt över sig och jag fascineras kanske mer av hennes berättelse än själva låten. Att som tjock tjej hysa stor självrespekt och utstråla självförtroende till omgivningen är för mig en beundransvärd bedrift. Det kan vi alla inspireras av, och i förlängningen av METOO-rörelsen sätter bidraget sin särprägel på tävlingen. Folk hävdar med skräckblandad förtjusning att Netta är årets vinnare, och jag svarar: Visst kan hon vara det! Vad gäller SuRie från Storbritannien med bidraget Storm finns det inte mycket att säga då jag inte vet jättemycket om henne, men jag satsade ganska stenhårt på Storbritannien förra året. Det blev därför ett fiasko i fjol även om Lucie Jones placerade sig i mitten. I år kommer det i alla fall gå bättre … hoppas jag. Jag gillar låten. Om jag skulle anmärka på något är det väl hennes kläder. Inte jättesnyggt faktiskt …


Bland de häftigaste och underhållande bidragen i år är My Lucky Day med DoReDos från Moldavien. Ja, jag skulle väl nästan vilja påstå att det är Moldaviens bästa bidrag på flera år. Liksom de andra länderna jag har resonerat om har Moldavien klättrat. Det säger kanske inte så mycket om själva landet, utan vilken/vilka artister och bidrag som tävlar, men ändå. Det är onekligen en intressant utveckling. Här ser vi en trio som på slutet fördubblas med nästan identiska kopior. Framträdandet handlar om att förmedla en historia samtidigt som artisterna rör sig mellan olika dörrar på en stor vägg, och konkurrerar om varandras uppmärksamhet. Jag tror det här kan vara en stark motståndare.


I övrigt ser vi flera fantastiska och intressanta bidrag. Jag är extra glad över det Bulgarien och Serbien, och Cypern bjuder på en minnesvärd show. Irland är bland de länder som har en viss nedtoning, men historien bakom numret är väldigt intressant. Jag vågade knappt spekulera i huruvida killarna i videon skulle vara ett par, eller om de endast var nära vänner. Sådant där kan ju vara känsligt för den enskilde. Men min spekulation besannades efter mitt samtal med Malin. Det här bidraget tar stark ställning till hbtqia-frågor i Irland, vilket ju är glädjande. Om jag inte helt missminner mig har också de numera en neutral äktenskapsbalk. Själv föll jag för låten ganska snabbt utan att ha sett videon. Där och då blev den sedan ännu bättre.


Ja, resten låter jag faktiskt vara osagt, men det kan ju hända att vi får tillfälle att utvärdera mer ingående längre fram. Hur som helst, stort lycka till alla, speciellt till Sverige!

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterad 17-21 juli:

 

I Göteborg!

 


 
                          

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se