TJ

Senaste inläggen

Av tj - Tisdag 17 okt 10:15

Tjenare! Tänkte att det var dags för mig att prata om helgen! 


I helgen som varit så var vi alltså i Göteborg cch hälsade på min ena storasyster tillsammans med min och hennes familj. 

På lördagens när vi kom fram så åt vi en jättegod middag innan vi gav oss ut på en liten shoppingtur. Jag gick ut sen igen med resten av gänget som stannade inne första turen. Jag kan med säkerhet säga att du inte hinner se allt i Göteborg på bara några timmar..  


Sen hade vi till kvällen lite tv mys innan vi åt lite till innan vi gick och la oss. 
 En väldigt trevlig helg och tack för den!


Nästa gång jag ser dem så har de flyttat så det är lite spännande :)


Nu ska jag jobba så vi hörs!


 

ANNONS
Av tj - Måndag 16 okt 22:51

Det har gått riktigt bra i mormors nya lägenhet. Hon har kommit igång tycker jag och varje sak har nu fått sin plats. Visserligen är det mesta fortfarande nerpackat, men det är ju så det är i början. I helgen som precis varit packade jag upp de lådor med böcker som hon gjort i ordning till mig. Det var böcker i blandade ämnen, men ämnen som redan står sorterade i bokhyllorna så jag fick organisera om så det blev ordentligt. Det var kul faktiskt.


I övrigt har vi donat med diverse och utforskat promenadleder. I går var ute i huset nästan hela dagen och plockade. Det är otroligt vad saker man samlar på sig under en livstid, men men … Sakta betar vi av rum för rum.


Nu måste jag snart lägga mig så jag orkar upp i morgon. Då har jag min första intervju!

 

 

ANNONS
Av tj - Måndag 16 okt 22:18

 

Av tj - Lördag 14 okt 00:49

Vilken otroligt bra dag det har varit! Jag har lyckats fixa en del intervjuer till min uppsats (förutsatt att de inte drar sig ur …), och skrivit en del på metodkapitlet. Det blir alltså en del resande i länet de närmaste veckorna. I helgen kommer jag fortsätta läsa in mig på metoden jag ska använda medan jag hjälper mormor med det sista vad gäller flytten. Det var visst några lådor som jag skulle gå igenom.

 

Under kvällen har jag följt Idol och jag måste säga att de blir bättre och bättre för varje vecka. Till och med Kevin K imponerade varför han förtjänade lite extra poäng. Temat var kärlek och talangerna valde att dedikera sina låtar till olika personer. Medan Jemima fokuserade sina olyckliga kärlekar, hyllade Chris sin stora kärlek. Magnus valde att sjunga för sin dotter, Joakim sjöng om ett tidigare förhållande, Hanna hyllade sin bästa vän och Erika och Olivia hyllade sina föräldrar. Men det starkaste numret i kväll var enligt mig Gabriels hyllning till sin avlidne vän. Det gick direkt in i hjärtat och jag är verkligen glad att jag fick ge honom full poäng.


Några måste dessvärre få lite mindre. Noah som sjöng för en hemlig kärlek resulterade inte i något nytt. Jag tyckte det var lite tråkigt. Kevin K har stigit sedan förra veckan. Hans val att sjunga för alla som någon varit mobbade och stå upp för olikheter och egenvärden gick verkligen hem på många plan. Det var starkt och bra gjort. Den som å andra sidan fick lämna tävlingen var Olivia, vilket förvånade mig! Jag var så inställd på Noah den här gången. Men det visar hur fel man kan ha! 

 

 

Av tj - Fredag 13 okt 20:44

Hej på er!
Inte skrivit mycket denna veckan alls. Måndagen var som den brukar, utomhus på jobbet inte lite annat, tisdagen minns jag inte ens:D och den onsdag torsdag och idag har jag varit sjuk.

Tack och lov så har det blivit mycket bättre nu framåt kvällen!

Just nu ligger jag bara i ett bad och slappnar av. Till slutet av helgen ska vi ha besökt stan och träffat en av mina storasystrar och hennes familj. Det kommer verkligen att bli mysigt. :)

Förresten, kan ni fatta att det snart är jul och sen nyår... det har verkligen gått supersnabbt!

Ha det gött nu allesammans och ha en bra helg!:)
Mvh/T

Av tj - Torsdag 12 okt 23:00

Hej hej!


Det var några dagar sedan jag skrev och egentligen har det inte hänt sådär jättemycket av intresse för en bredare allmänhet, men jag fick i går tillfälle att ”dejta” min far, med andra ord träffa honom och få till ett fördjupat samtal om lite allt möjligt. Med åren har jag kommit underfund med att vi är ganska lika, men samtidigt så olika, och detta har varit ett litet hinder i vår kommunikation under min uppväxt. Av olika anledningar har vi haft en relation där vi inte riktigt kunnat prata med varandra, utan vi har mer handlat i olika situationer och skrapat på ytan kommunikationsmässigt. I vuxen ålder har jag emellertid försökt hitta verktyg för att närma mig honom på ett mer djupare plan.

 

Jag är komplicerad på det viset att jag gärna tränger mig in i folks inre och fiskar efter samtalsämnen och tankar som kan få mig att förstå hur människor upplever sin tillvaro och hur de förstår världen runt omkring dem. Det säger sig självt att detta kan te sig skrämmande för de flesta, och det är inte min mening att skrämmas, men jag kan inte hjälpa att jag finner ytliga samtalsämnen ointressanta i längden. Det är därför jag är tacksam för mina vänner och andra bekantskaper som verkligen vill prata och tänka tillsammans med mig. Det gläder mig att jag börjar lära känna min far nu för han är en väldigt intressant man.

 

I dag har jag förutom studierna lunchat med en otroligt spännande människa ute vid Linnéuniversitetet, faktiskt samma man som jag hade en kaffeträff med för några veckor sedan. Vi har haft regelbunden kontakt sedan dess och han har många fina och bra egenskaper som jag attraheras av och som jag ser hos en tillkommande. Det var därför naturligt att fråga om han ville luncha med mig … och det ville han! Det hela blev väldigt lyckat som jag ser det. Vi fick möjlighet att prata om vår utbildning och hur vi ser på det här med relationer. Där upptäckte jag att vi tänkte ungefär likadant vilket självklart väckte mitt intresse. På vägen hem svävade jag på moln kändes det som. Väldigt intressant! Jag hoppas verkligen vi får tillfälle att träffas fler gånger.


Hoppas ni har det bra i det kalla höstvädret! Ta hand om er!

 

 

Av tj - Tisdag 10 okt 12:35

Hej allesammans och jag kan direkt säga att jag är glad över att kunna skriva här igen.


Under helgen har jag varit på en ledarutbildning för organisationen "Junis" som är samma sak som unf ungefär med den skillnaden att man är med i Junis tills man är ca 13 år. Sen går man över till den äldre föreningen som är UNF.

Men som sagt. Jag var på ledarutbildning, en grundkurs i ledarskap. Lärde mig lite nya trix till jobbet som vi kan ha användning för. Lärde mig nya lekar och lite annat om själva Junis.

    Träffade underbart nytt folk, några nya bekantskaper från kursen är superkul ju!


Sen igår, måndag, så hade vi mellanmål utomhus innan vi fortsatte med en uteaktivitet innan de sen fick gå in och så startade jag upp ett MusikQuiz.


En trevlig måndag och såklart kommer det att bli en väldigt rolig tisdag med.

Ha det gött på er allesammans!!


 

 

Av tj - Söndag 8 okt 21:15

 

Hemkommen från en spännande bioupplevelse med Emma! Äntligen fick vi se Blade Runner 2049 med Ryan Gosling i huvudrollen. Vi fick se trailern av filmen när vi var på bio tidigare i år och bestämde oss för att se den. Folk börjar tycka att jag går för mycket på bio, men jag kan inte hjälpa det! Det är ju så många bra filmer i år. Jag minns bara för något år sedan då det knappt var några intressanta filmer som lockade. Min biohistorik vittnar om hur lite jag gick på bio förr. Men i år har det varit ett riktigt bra utbud.

 

Blade Runner 2049 var helt okej som hade de flesta viktiga komponenter jag anser en bra film ska ha. Framför allt lyckades den frambringa en mängd känslor hos mig. Jag fick både skratta, gråta och bli frustrerad. Den lämnar en tomhetskänsla efter sig och en mängd obesvarade frågeställningar hänger i luften vilket kanske inte är så positivt. Emma reagerade också på slutet och tror det kommer en uppföljare. Det skulle jag dock inte vilja påstå, utan antar att det här var Dennis Villeneuve’s version. Ja, fortsättning följer om filmen någon annan gång …

 

Eftersom jag ”firade jul” i fredags har jag tittat på Idol i efterhand och kan säga att jag inte förstår hur Kevin O kunde åka ut! Det var verkligen för tidigt. Visserligen är alla talangerna så grymma att det inte går att bestämma vem som ska åka. Men det var alldeles för tidigt för Kevin O, så mycket vet jag! Överlag var det spännande framträdanden med temat ”Det här är jag”. Man kan dock återigen ifrågasätta valet av låtar hos vissa. Medan talanger som Olivia, Jemima och Gabriel hamnade rätt var Joakim och Noah ute på hal is. Resten försvann mer i mängden vilket kan vara farligt inför framtiden. Nåväl, det är som det är!

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Uppdaterat 21 juli 2017

 

Tjenare!! I veckan påbörjade vi en undersökning om vad du som läsare vill se mer utav här på vår blogg.

 

Vi uppskattar om du tar dig 2 min av dig dag och svarar så gått du kan :)

 

https://goo.gl/forms/0UP03sXFv59Hhovh2

 

 

J's nyheter

Uppdaterat 1 december:

 

Lussekatter så här när det snart börjar bli jul!

             

Sociala medier

                

J´s författarskap

 

Media

               

Tips

   

Tävlingar

    

Övrigt

     

Regler för bloggen

    

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

 

Missat något av det nya ?

Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se