TJ

Senaste inläggen

Av tj - Söndag 1 okt 23:15

 

Då var man hemkommen från Göteborg och jag är helt slut. Det var länge sedan jag varit så här trött, men helgen har givit mig en mängd intryck och funderingar att reflektera vidare kring. Bokmässan är väl det största som får bli inläggets huvudfokus. I år blev ju också bokmässan föremål för negativa och mörka krafter som hotade att inta den och Göteborg. Jag syftar här på nazister som sökte ta sig in och sprida sitt hatiska budskap. Det här stoppades å andra sidan, så de demonstrerade utanför i stället och på många andra plaster i Göteborg. Även om demonstrationen ägde rum var den inte vidare stor till antalet som media har haft en tendens att överdramatisera och förstora.


Enligt nyheterna kan det låta som att nazisterna verkligen intog Göteborg, och att folk flydde gator och torg. Men så var det verkligen inte. I själva verket var det många motdemonstranter med en mängd aktivister som sökte samla Göteborg att stå upp för de mänskliga rättigheterna och värdena. Jag hade själv kunnat engagera mig i en sådan demonstration även om de ibland kan bli ganska våldsamma eller leda till stor frustration. I stället efterfrågar jag en mer fredlig debatt, där vi kan diskutera hur vi ser på vår omvärld. Nu fanns det inte utrymme för något sådant då jag valde att fokusera bokmässan. Det ångrar jag verkligen inte för hela mässans idéprogram kretsade kring kärlek, humanitet och tolerans, men det skrev inte media lika mycket om. Det var väl inte lika viktigt …

 

När det gäller nazister är det av intresse att söka ett slags ”förståelse” till bakgrunden i deras problembild för att utröna vem deras största fiende egentligen är! Jag menar att jag inte försöker rättfärdiga den nazistiska propagandan, men jag börjar bli triggad att söka en djupare ”förståelse” för dess agenda, för att därigenom kunna dra slutsatser om vad det rör sig om. För mig handlar allt det här bara om missnöje, hat och förtvivlade protester, något som kan riktas lite varstans, men vari ligger det konkreta missnöjet och varför förhåller det sig så?


I en ansträngd levnadssituation är det lätt att hitta en syndabock som roten till alla ens problem. Exempelvis är det lätt att svartmåla och utpeka andra personer för sina problem, personer med annan hudfärg än sig själv, med annan sexualitet, med annan religion etc. Men en bör ställa sig frågan om problemet verkligen har med dessa ”andra” att göra eller om saker och ting egentligen ligger hos en själv. På vilket sätt är exempelvis dessa ”andra” våra fiender? Har de alltid varit våra fiender? Måste de vara våra fiender? Skulle vi börja svara på dessa frågor och vrida och vända på perspektiven skulle sannerligen hotbilden ändra karaktär. Då inser vi att dessa ”andra” med största sannolikhet inte är våra fiender. Självklart finns det människor som missgynnar samhällssystemet, och även personer som utsätter andra människor för sociala problem, men sådana förbrytare ska inte karakterisera en hel grupp av individer, särskilt inte eftersom samhällsförbrytare också påträffas bland inhemska befolkningsgrupper var vi än vänder oss i världen. Det håller alltså inte som argument att rikta missnöje mot en hel grupp av människor för att vissa inte beter sig som man borde. På samma sätt gäller det att sluta upp med att tänka vi-och-dem, och börja se människan för vad hon är. Tittar vi noggrant ser vi påfallande likheter … tro mig!

 

Utöver bokmässan, som jag tillsammans med Göran tog mig an, fördjupade jag mig i Göteborgs historia vid stadsmuseet. Det var riktigt spännande och lärorikt då man fick gå igenom olika rum för att komma framåt i tiden. I vissa rum fanns det också saker man kunde experimentera med. I övrigt tog vi det lugnt hemma hos honom. Där fick jag även möjlighet att träffa hans inneboende och tillsammans såg vi tre en av mina favoritfilmer The Dressmaker. Jag vill därför säga att jag är riktigt nöjd med vistelsen i Göteborg.


Hoppas ni haft en bra helg! Vi hörs!

 

 

ANNONS
Av tj - Lördag 30 sept 00:00

 

Då var Idolfinalerna igång och som jag skrev tänkte jag poängsätta talangerna varje fredag. Jag är inte riktigt klar med hur jag ställer mig till att skriva om vad jag tycker om varje uppträdande. Snarare sammanfattar jag väl intrycket och kommenterar helheten.


Första fredagen var lite haltande, jag tycker Gabriel och Joakim valde helt fel låtar, två grymma sångare som trampade fel. Kevin K bjöd på ett framträdande som inte fångade mitt intresse och Frida var väldigt svag. Hon blev också den första att lämna, vilket var synd för jag hoppades på henne. Chris höll allt på en bra nivå precis som vanligt, men den bästa var helt klart Jemima och hon fick den äran att sjunga sist vilket blev en bra avslutning.


Hoppas verkligen det blir högre standard nästa fredag!

 

 

ANNONS
Av tj - Fredag 29 sept 15:00

Tjenare på er!!
Denna dag är det äntligen fredag och helg!

Denna veckan har varit rolig som alla andra. Vi har haft utedag tillsammans med trivselledarna som ordnade massa olika stationer där de olika grupperna fick gå och testa på olika lekar. Det har varit en "hölsovecka" så därför var hela skolan med på massa saker, som detta och en runda hurt härstorpsjön. 


Vi hann också med vår första fredagsshow på fritidset som jag jobbat med tillsammans med ett antal av våra barn på fritids. Jag blev väldigt nöjd med det hela och jag tyckte verkligen attt vi satten en riktigt bra ribba för hur de andra nu ska ordna det.


Idag avslutas också tävlingen och en vinnare ska sedan utses. Det kommer i alla fall att ta oss hela helgen och sen får ju vinnaren hem en spillter ny Action kamera !


Ha en riktigt trevlig helg på er och ta hand om er!!


 

Av tj - Fredag 29 sept 11:19

 

Jaha, då sitter man på tåget till Göteborg! Det är nog första gången jag bloggar från mobilen så jag vet inte hur det blir, men jag ville ge er en uppdatering. Nu blir det bokmässa! 


Jag ser fram emot era bilder i dag (ni som är med i tävlingen). Kommer sitta och bedöma åtminstone någon gång under helgen.


Jag önskar er alla en grym helg :)


 

Av tj - Onsdag 27 sept 15:05

 

Jag skickade ut den här bilden i går till mina nyfunna gayvänner med samma fråga som rubriken ställer och fick ett flertal roliga svar som gav upphov till många roliga diskussioner. Mannen på bilden är bland annat en kosack, jultomten i egen hög person (fast gayversionen av honom), en gammal gubbe med förvirrad könsidentitet och en söt skojare! Jag undrar vad mannen på bilden i fråga egentligen anser om allt det här? Nåväl, det var en rolig plojgrej att göra och vi fick skratta mycket.


Hoppas ni har det bra så här i mitten på veckan. Själv njuter jag i fulla drag. Tack vare vädret och solen känner jag mig också pigg. Det är det bästa av allt … ;)

 

 

Av tj - Tisdag 26 sept 23:21

Tjenare!!

Tävlingen har nu kommit igång och redan har våra deltagare gjort ett utav de tre uppdragen. Tidigare idag skickades den andra uppgiften ut till deltagarna.

En av uppdragen har varit att ta en höstbild, vad som representerar hösten osv.

     Idag har vi planerat inför imorgon då det är aktivitetsdag för hela skolan. Det är trivselledarna som har planerat denna dagen och jag ska vara helt ärlig och säga att detta blir en utmaning för många av dem.


Många av dem är oförberedda och vet inte riktigt om vad som förväntas av dem och hur de ska förklara en aktivitet. Dock kommer de bli varma i kläderna och komma in i det, bli säkrare osv. Detta är ju ett rätt stort steg för dem att redan kastas in i en aktivitetsdag för hela skolan :)


På kvällen var jag och besökte fritidsgården. Det var verkligen ett tag sen sist jag var där och det var kul att träffa alla gamla kollegor igen.


Nu är jag också anmäld till ett läger som kommer vara en helg där vi som anmält oss ska gå en ledarutbildning. Då blir man ledare för organisationen "Junis" som är för de sneppet yngre än de som är med i UNF.


Ja nu ska jag ta och sova. God natt och sov gott!!!


 

Av tj - Tisdag 26 sept 20:49

Hej!

 

Hoppas ni som är med i tävlingen kommit igång med era höstbilder. Nästa moment blir att ta en bild som ”representerar” ens personlighet, kort sagt att beskriva sig själv med en bild. Som en hjälp i arbetet kan en utgå från sina intressen, och välja ett bra sätt att gestalta det. Man behöver alltså inte nödvändigtvis ta en bild av sig själv. Personligen är detta mitt favoritmoment, som också är väldigt fritt och brett och stimulerar till kreativitet.


En rolig sak är att våga gå utanför ramarna och tolka utmaningen på sitt eget sätt. På så sätt tillåter man sig själv att bli lite ”wild and crazy”! Det ska bli så spännande att se hur ni tänkt!

   

 

 

Av tj - Söndag 24 sept 16:52

Tjenare och god eftermiddag!

Nu är anmälningen stängd fr:m 17:00.
Den kommande veckan så kommer de tävlande att få 3 utmaningar som de ska göra i veckan, sen har vi vår vinnare ;)!

Mvh/T

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Uppdaterat 21 juli 2017

 

Tjenare!! I veckan påbörjade vi en undersökning om vad du som läsare vill se mer utav här på vår blogg.

 

Vi uppskattar om du tar dig 2 min av dig dag och svarar så gått du kan :)

 

https://goo.gl/forms/0UP03sXFv59Hhovh2

 

 

J's nyheter

Uppdaterat 27 september:

 

Men hur är man skapt!

             

Sociala medier

                

J´s författarskap

 

Media

               

Tips

   

Tävlingar

    

Övrigt

     

Regler för bloggen

    

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

 

Missat något av det nya ?

Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se