TJ

Senaste inläggen

Av tj - Lördag 7 juli 16:57

Hej allesammans !
Hoppas det är bra med er och hoppas att ni har en bra sommar!
Jag har nu äntligen semester och sen kommer jag ta tillvara på så mycket jag kan.

Jag har varit väldigt frånvarande från bloggen och jag vet om det. Det är tråkigt MEN bloggen prioriteras ner när annat kommer emellan.

Nu när jag har semester ska jag ta tillvara på tiden och att använda den till att bloggen också.
Jag ska snart göra en resa utomlands och precis som förra året ska ni självklart få se vad vi hittar på då.;)

Idag har jag varit på Tosia med tjejen och kollat på alla marknadsstånd och köpt lite olika saker till längre fram med.:D

ANNONS
Av tj - Tisdag 3 juli 19:45

 

WIHUU! Sverige är i kvartsfinal! Som många vet hör det inte till vanligheterna att jag kollar på fotboll eller ens bryr mig om hur bollen rullar på planen, men Sveriges matcher i VM har onekligen intresserat och engagerat mig. Och nu lyckades vi alltså göra ett mål och vann mot Schweiz. Det gläder mig att det svenska laget levererar trots att Zlatan inte är med. Jag tycker det har varit tråkigt att spelet ska hänga på en person. Det svenska landslaget visar upp sig från sin bästa sida även om det klart finns utrymme för förbättringar. Det slår mig till exempel att flera av herrarna beter sig som divor (för att låna ett utryck från en av mina kära vänner). Dra folk i byxorna och hålla fast folk, puttas och allt annat som de gör för att få fatt i bollen. Ofta ser grabbarna också så ynkliga ut när de faller till marken. Fast det klart, vad hade fotbollen varit om vi inte fått se allt det här?


Nu hoppas jag vi möter England. Det får vi veta om bara en liten stund. Allt gott! Grattis Sverige!

 

 

ANNONS
Av tj - Måndag 2 juli 14:45

Tja allesammans!

   

Resan till och vistelsen i Falun blev minst sagt ett äventyr som hette duga. Frånsett själva tågresan hade nog vistelsen inte kunnat bli bättre än den var. Jag möttes av både värme, vänskaplig kärlek och respekt. All den oro och osäkerhet som en del hade sökt tvinga på mig lämnades inget utrymme i detta sällskap och i den tillvaro som jag här befann mig i. Jag kan ändå förstå omtanken och jag har pratat med många efter resan och intygat vilket fantastiskt gaypar som jag fått äran att träffa, och som jag nu ser fram emot att få lära känna. Dessa herrar ger mig hopp om en bra framtid, och ett bevis på att det sexuella mörkret som tycks breda ut sig i gayvärlden har sina änglar och sina ljusa fläckar. Jag tilltalas särskilt av deras klokhet, äkthet och insiktsfullhet. Som om det inte vore nog fick jag även träffa en av deras käraste vänner (dock i all hast innan jag skulle hem).

       

Vistelsen blev egentligen mest ett lära-känna-tillfälle. De visade mig runt i Falun. Vi var uppe och fikade vid hoppbackarna (förmodligen Faluns stolthet och ett måste som turistmål), och på kvällen tog vi ett bad. Annars var vi hemma hos dem, tittade på film, pratade eller spelade Tv-spel. Alltsammans var mycket trevligt, men det hade naturligtvis varit trevligare om jag varit något piggare. Resan slet nämligen ganska hårt på mig, även om det kanske inte syntes. Dessutom förundrades jag över hur pigg jag trots allt var. Men i fortsättningen blir nattåg ingenting för mig.

 

Själva ditresan var en fruktansvärd upplevelse. Jag glömde givetvis öronproppar eller ett headset så att jag kunde ha lyssnat på musik eller något. För folk snarkade något djävulskt och framåt nattimmarna började det dessutom lukta illa i tåget. Ingen ro fick jag heller, varför jag aldrig somnade. Nej tack! Hemresan hade kunnat sluta i tragedi, då det första tåget var försenat på grund av brand på järnvägen vilket ändrade om rutten. Det var stressigt för mig som vill ha full koll på situationen. Jag var ju rädd att inte hinna med nästa tåg. På tåget till Gävle var jag mest sur och kokade inombords, men log alltid när jag blev tilltalad (jag är ju inte dum). Jag hade turen att hamna bredvid en behaglig familj. På stationen i Gävle hann jag precis med tåget till Stockholm, och i Stockholm hann jag köpa lite kvällsmat och färdkost innan tåget rullade in. Jag kunde inte sova under den färden heller, kanske mest för att jag inte vågade lita på mig själv. Alvesta var ju inte slutstationen. Kl. 4.30 anlände jag till Alvesta och fick vänta till kl. 6 innan tåget till Växjö kom in. Då var jag riktigt sömnig ska sägas. Det blev direkt i säng efter det.


Så hela förmiddagen har gått åt till att sova ut. Under eftermiddagen blir det att tänka över äventyret och följa upp politiken i Almedalen. Kommer bli mycket av den varan de närmaste dagarna precis som vanligt. Yes, det var allt från mig just nu. Hoppas allt är bra med er! Hörs …

 

 

Av tj - Fredag 29 juni 18:24

Hej hopp!

 

Hoppas ni alla har det grymt i den härliga sommarvärmen. Ledsen för att jag legat nere lite med bloggandet, men har haft fullt fokus på mitt skrivande så det har inte hänt så mycket utöver det. Håller på att skriva om kärlek om jag inte redan informerat er om det. Men det händer desto mer till helgen för mig då jag ska upp till Dalarna och hälsa på en bekant som jag hoppas kan bli en väldigt god vän. Vi har snackat i snart ett år så det är på tiden att träffas IRL också. Det finns de som är skeptiska till den här resan, men till er vill jag bara säga att för att över huvud taget våga kasta sig ut, måste man också gå utanför sin trygghetszon då och då. Det var precis samma sak förra året med resan till Göteborg, och se hur bra det blev.

 

Att vara försiktig och hålla fast vid sina principer är A och O, men man måste kunna få leva också och utmana sig själv. Annars är det ganska troligt att man ångrar sig förr eller senare. En måste likaledes tillåta sig själv att se det goda i människan, och inte bara se potentiella hot. Det är i ren välmening ni säger detta till mig, och jag hyser stor respekt för er alla, men jag kan trygga er med att jag inte är rädd. Jag är för den sakens skull inte naiv, men äventyret måste hur som helst genomföras. Det säger mitt hjärta mig, och det tänker jag också lyda i det här fallet. Jag litar på alla inblandade och jag tror på min egen integritet.


Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

 

 

Av tj - Onsdag 27 juni 16:45


 

Av tj - Måndag 25 juni 13:07

   

En mycket fin och trevlig midsommarhelg är nu till ända. Drömmen om att bo i en stuga förverkligades till slut. Tillsammans med T, Emma och en av hennes kompisar firade vi midsommar i Rockneby utanför Kalmar. Det var en liten söt och mysig stuga med alla nödvändiga förnödenheter, men ändå av mer primitiv karaktär. Vi kunde vara våra egna och fick sköta det mesta själva, och det var precis så jag ville ha det. Även om det under resan uppstod ett antal meningsskiljaktigheter (som alltid när man är ett sällskap) tycker jag vi fick en bra vistelse. Vi fick lära oss hushålla med varmvattnet vilket jag tror blev en stor lärdom för somliga av oss. Även grillningen blev en upplevelse att minnas. Vi fick också lära oss stå ut med tvåhundra övriga hyresgäster (flugor), envetna gäster som skulle på en hela tiden. Men det är ju landet!


     


Jag ställer mig mycket positiv till stugans läge som låg i anslutning till fastighetsägarens eget hus och ett häststall. Värdfolket var trevliga och hjälpsamma. Det man dock bör komma ihåg är att ha med sig bil så att man kan ta sig överallt. Närheten till havet var utan bil ett skämt. Det fanns också en del underförstådda självklarheter i informationen som gjorde oss lite väl godtrogna. Men efter att ha läst informationen mer noggrant i efterhand förstår jag bättre. Men om vi bortser från dessa petitesser har vi att göra med en idealisk stuga.

 

     


Vistelsen i Kalmar var inte heller den dum. Det blev en promenad genom stadskärnan och därefter en tur till slottet. Jag och T var ensamma i slottet medan de andra roade sig i parken. Nöjda och belåtna åkte vi sedan hem.

 

   


Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar!

 

 

Av tj - Lördag 23 juni 16:16

Tjenare på er allesammans och hoppas ni alla haft en bra midsommar!
Jag har ju firat tillsammans med J i en stuga längsmed ölandskusten och det har varit väldigt trevligt! Idag besökte vi Kalmar slott och tog en sväng i alla rum som där fanns.

Ha en fortsatt trevlig kväll och missa inte fotbollen;)

Av tj - Torsdag 21 juni 22:52

 

Riktigt trevlig blev den fortsatta kvällen där jag sov över hos en kär kamrat. Vi tittade visserligen på en dålig film (i mitt tycke), men hade desto roligare i varandras sällskap. Resten av veckan har jag fortsatt skriva på en ny bok. I går var jag på stan med Emma och inhandlade några Sverigetröjor till fotbollsmatchen på lördag. Vid det här laget vet väl alla att jag inte är mycket för fotboll, men det innebär inte att jag inte hejar på Sverige. Det är ju mycket lättare att heja på ett land än ett särskilt lag i mitt tycke. Dessutom ville Emma gärna köpa tröjor till oss, så jag hängde på. En kul grej med andra ord.


I dag har jag varit på stan igen och klippt mig inför midsommarfirandet som blir i Kalmartrakten den här gången tillsammans med T, Emma och en av Emmas vänner. Vi har hyrt en stuga om jag inte sagt det redan. Känns som att jag berättat det för alla redan vid det här laget, men helt säker kan jag ju klart inte vara. Det ska i alla fall bli otroligt kul och mysigt. Jag har längtat efter det här i många år. Från början var tanken att vi skulle bo på Öland, men tyvärr var vi ute alldeles för sent för att hitta en stuga som alla trivdes med för ett bra pris. Jag tror ändå det här var ett bra val, och jag ser fram emot vår vistelse.


Önskar alla våra läsare en riktigt glad midsommar här och nu!

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterat 29 juni:

 

Ibland måste man våga utmana sig själv! Att genomföra en längre resa kan vara en sådan utmaning. Det mår alla bra av!

 

                        

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se