TJ

Senaste inläggen

Av tj - Onsdag 8 aug 09:33

Tjena tjena!


Hoppas alla har det bra de sista veckorna innan skolstarten och innan arbetet kallar en tillbaka. En del av er kanske redan avverkat er semester, andra är mitt uppe i den. Hur som helst har vi nog alla njutit lite extra de här dagarna när temperaturerna sjunkit till mer normala förhållanden. Lite regn hade faktiskt inte skadat heller (även om det anses vara dödsdömt att önska regn under en sommar). Nu väntas höga temperaturer igen och jag ser egentligen rött på det, men vad kan man göra? Det är helt enkelt bara att gilla läget.

 

De senaste dagarna har varit turbulenta och händelserika för min omgivning. Jag tycks befinna mig i ett slags tumult av känslor. Själv har jag börjat skriva på en av mina romaner och det väckte en del känslosamma reaktioner hos mig. Det är en ganska sorglig historia, samtidigt som den också rymmer mycket kärlek, och förhoppningsvis en gnutta humor. För andra har mer allvarsamma åtaganden gjort sig gällande. Åldern har börjat göra sig påmind på ett håll varför hemtjänsten kallats in. En del är i sorg där begravningar har hållits. Jag lider minst sagt med mina vänner och släktingar. Men sorgen balanseras samtidigt upp av mer livsbejakande händelser, ett bröllop är i antågande, flera nya bekantskaper dansar stolt i Prideparaden och snart väntar ett dop och en fest.


Även om det alltid är jobbigt med döden och tanken på att förlora folk som man älskar, ges ändå livet perspektiv när man hyllar kärleken och ett nytt liv som precis har fötts. Det är livets cykel på något magiskt vis. Jag har alltid fascinerats över det. Ända sedan jag mötte döden för första gången har den ständigt upptagit min tid. Ju längre tiden går desto mer förlikar jag mig med liemannen och det faktum att folk som man älskar kommer att dö. Det gör döden mindre skrämmande, i alla fall för mig.

 

Nu väntar lite trevligheter från min sida. Efter en lugn vecka hemma är det dags att resa lite igen. En camping i Västervik lockar bland annat – tänk vad roligt med lite husvagnssemester!


Önskar alla en fortsatt bra dag! På återseende …

 

 

ANNONS
ANNONS
Av tj - Fredag 3 aug 14:45

Tjenare på er allesammans!!

Har något mycket underhållande att berätta om igår och lite pinsamt det också!


Vi skulle åka ner till UNF-kontoretdär vi skulle förbereda inför kvällens aktivitet.  När vi skulle hem igen runt kl 18 så visade det sig ganska snart att bilbatteriet har dött..... Ja vad  ska vi göra..... Som tur är så ligger brandstationen bara 3 minuter där från så jag går dit och frågar om startkaplar och om någon kan följa med oss dit för att få igång bilhelv¨¨¨¨ igen.


Vi får en trevlig brandman med oss och hans bil, han får igång bilen igen och sen kör han tillbaka. 

Jag sätter mig bakom ratten och börjar backa,, vi står i en brant uppförsbacke. Får efter 15 meter motorstopp och batteriet dör igen.....


Ja tänkte jag... Kan ju inte gå till brandstationen IGEN och be dem komma igen... 


Efter en timme så går vi dit igen och ber någon följa med oss igen då vi försökt nå halva Ronneby men ingen kan ta sig till oss då  


Vi får denna gången med oss en utryckningsbil som åker med oss bort genom de smala vägarna och konstaterar på plats att vi får köpa ett nytt batteri.


Efter ungefär en halvtimme ringer vi en bärgningsbil som får komma med startkaplar och sen kommer vi, kl 22 på kvällen äntligen hem!!    


 

Av tj - Torsdag 2 aug 11:00

 

Ibland ska man bara ta tillfället i akt och läsa en bok. Jag föll för omslaget och utan att ha läst för mycket om boken gav jag den en ärlig chans. Det har jag inte ångrat en sekund. En mörk familjehemlighet kastar sin skugga över handlingen i denna berättelse där vi får följa fyra generationer. Vi färdas från USA till Israel och hamnar slutligen i andra världskrigets München. En sak är säker, inget är vad det verkar!


Jag ger den ett toppbetyg på fem böcker av fem möjliga! Läs den om ni har möjlighet!

 

 

Av tj - Onsdag 1 aug 13:15

 

Som en räddare i nöden kom en av mina vänner springande med en Arctic Air till mig så att jag kan jobba vid datorn utan att drunkna i svetten. En söt och behaglig liten sak måste jag säga som blåser kall och sval luft på en. Men den når inte vidare långt och den kyler bara ner direkt framifrån. Att den renar luften i rummet är dessutom också ett skämt. Den påverkar bara området runt omkring den. Fördelen är förmodligen energisnålheten, i övrigt är den inte direkt värd pengarna i mitt tycke. Vattnet som kyler ner luften i filtret ska också fyllas på var fjärde timme, så den håller inte så länge … Men men … i värmen är det mesta tillåtet och uppskattat.

 

 

Av tj - Tisdag 31 juli 17:30

 

Unnar mig själv en speldag och låter det svenska imperiet växa sig stort och starkt. Civilizations V är fortfarande ett av de bästa och roligaste strategispelen jag spelat.

 

 

Av tj - Söndag 29 juli 22:00

Tjena!


Precis som T skrev har vi hunnit med en hel del. Nu tog jag olyckligtvis inga bilder, men jag har haft en mycket bra helg i Blekinge hos T. Det var länge sen vi var själva och kunde göra sådant som vi vanligen inte brukar göra med andra, så det var högst uppskattat. Men som alltid går tiden väldigt fort när man har roligt. Hade gärna stannat några dagar extra, men T jobbar ju den här veckan.


Lite av vad vi hade för oss då … ja, vi testade ett nytt datorspel - Endless Space 2 – som handlar om att ta över och kontrollera galaxer. För oss som gillar Civilizations var det här ett häftigt spel. Du kan dessutom kontrollera och göra fler saker i Endless Space än i Civ. Vem vet, kanske köper jag också spelet en dag … Under fredagen deltog jag under UNF’s filmkväll för att visa mitt stöd för nykterhetsrörelsen. Filmerna vi såg var The Greatest Showman och The Black Panther. Senare på kvällen bjöd jag T på middag vid Bistrogården som födelsedagspresent.

 

Under lördagen badade vi i Brunnsbadet och spelade minigolf (vilket jag hoppas filmen på Facebook visar). Till skillnad från i fjol beslöt vi oss för att köpa till ett åkband så vi kunde åka rutschbana. Det var förmodligen det roligaste under hela vistelsen att åka, men jag ogillade stoppet när vi kom ner, som kom för abrupt på. Det var också beklagligt att det kostade 50 kr extra, vilket jag inte tycker var värt. Men men … vem är jag att klaga över det. Jag och T är å andra sidan kluvna till om vi kommer betala för att åka fler gånger … åtminstone för tillfället.


Ja, det var lite av alla aktiviteter vi hann med. Värmen har varit lika tryckande och påfrestande i Blekinge också. Det började till och med brinna i Hallabro (där T och jag har några vänner), en brand mellan torsdag och lördag som de nu lyckats släcka. Det var ju en himla tur! Läskigt när det är så nära.


Nu laddar jag inför en ny vecka med nya möjligheter. Vi hörs!


 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterad 17-21 juli:

 

I Göteborg!

 


 
                          

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se