TJ

Senaste inläggen

Av tj - Måndag 5 feb 22:30

 

Söndagen är inte mycket att orda om egentligen, det blev en liten städdag med bland annat nerpackning av all servis och porslin som jag fick i julklapp. Jag har inte riktigt orkat sitta med det så rummet har varit lite som ett bombnedslag med saker på sistone. Men det var skönt att få undan allt och visst märktes en direkt skillnad. I övrigt har det varit en lugn och avkopplande helg.

 

Den nya arbetsveckan börjar i samma bana och jag har under förmiddagen lagt fokus på filosofin och eftermiddagen åt romantiken. Det har varit behagligt att studera när det nu är så ljust och vitt ute. Ett riktigt härligt vinterlandskap … igen! Vi får se hur länge snön ligger kvar, men det är betydligt kyligare den här gången jämfört med senast, så vintern håller säkert i sig längre. Det tycker jag faktiskt vintern ska göra. Man blir ju mycket piggare när det är ljust ute, inte sant? ;)

 

 

ANNONS
Av tj - Måndag 5 feb 16:42

Tjenare på er!!

Har ni haft en bra måndag än så länge ? Det hoppas jag verkligen att ni haft.


Min dag, precis som helgen, har varit bra:D

Jag har ju varit på kurs i Uppsala i Junis och då var jag på kursen "mer disco" eller något sånt ;)


God mat, härliga människor och mycket kul, ja det är de orden som jag kan sammanfatta min helg på.


Kan också säga att det var 8 st som deltog i årets första mello-enkät och det tyckte jag var väldigt kul!


Nu bjuder jag på lite bilder och säger hej hej så länge:)

         


ANNONS
Av tj - Lördag 3 feb 22:00

Första deltävlingen avklarad och man kan väl säga att Karlstad gjorde sitt yttersta för att lyckas leverera. Jag har förstått på T och J att de inför den här deltävlingen varit lite oense, åtminstone om vi ska tro deras omdömen och poängsättning. Det är ju sådant som inte direkt syns i det sammanslagna resultatet, men nog märks det att det finns skilda åsikter. Hur som helst tycker jag grabbarna har gjort en helt förträfflig sammanfattning. John Lundvik gick direkt till final tillsammans med Benjamin Ingrosso, och det går väl inte annat än glädjas med de båda. Särskilt Lundvik som kan gå långt i tävlingen. T menar att vi i kväll kan ha hört en representant i ESC och J är mer skeptisk, men jag själv håller med T i hans resonemang. Såväl Lundvik som Ingrosso har båda potential och det ska bli riktigt roligt att följa deras väg.

   

Till andra chansen skickar det svenska folket Sigrid Bernson och Renaida. Det var bidrag som gjorde stort intryck på mig. Jag gillar att se Bernson i något annat sammanhang i pardans och Renaida känner vi igen från Idol. Det är spännande att följa hennes väg. Jag hade väl dock lite svårt att komma underfund med vad tjejerna ville säga med sina bidrag, men deras låtar är liksom finalisterna moderna och populära. Sådant går alltid hem hos folket i slutändan.

   

Vad gäller de andra tre bidragen som vi lämnar bakom oss var det nog många som höll andan när Edward Blom gick vidare i den första utgallringen. Skulle han möjligtvis kunna gå hela vägen? Ja sa några, nej sa andra … Jag själv satt på helspänn eftersom jag historiskt vet hur saker och ting kan yttra sig även i de fall då man tror att man har koll på läget. Livet på en pinne är tävlingens första fiasko, det var riktig ploj på hög nivå. Stackars Blom hade svårt att röra på sig och det var den dansande maten i bakgrunden som stod för den största underhållningen. Visst är det roligt, men det blir ändå inte mycket av det hela. I slutändan blir en bara sur. Kamferdrops stod för det lite annorlunda inslaget och bidraget är egentligen svårt att uttrycka sig om. Jag är å andra sidan för nya idéer och trollkonsterna lyfte numret avsevärt.

   

 

Men vad Kikki Danielsson ville åstadkomma med sitt bidrag har jag svårt att se. Hennes självbiografi liknar på många sätt Charlotte Perrelli från i fjol. Det var dömt att misslyckas från allra första början. Jag medger ändå att det var en fin låt och budskapet är tillsammans med Lundvik det starkaste i den kategorin. Men sett till helheten blir det inte mycket av det. Det har att göra med att Danielsson är delvis daterad vilket inte är så märkvärdigt egentligen, sedan att hennes bidrag inte riktigt är ESC-material. För hur det än är ställt med tävlingen i dag så är inriktningen numera ställd mot Europa, vilket blivit en förskjutning av den schlagertävling vi av den äldre generationen känner igen och är uppvuxna med. Det gör att Blom, Danielsson och Kamferdrops snabbt begränsas till den svenska publiken och tävlingens utfyllnad. Det i sig är inget negativt, men det är så det är!


Tack för mig!

Nils Dahlman

Av tj - Lördag 3 feb 18:30

Här kommer nu länken ni väntat på, länken till enkäten där du svarar på vad du tycker om varje bidrag som tävlar i kvällens första deltävling i Melodifestivalen 2018! 


Kommer bli väldigt kul att se om vi är överens!:)


https://goo.gl/forms/AFzlRIHs5bPDCCki1


Hoppas rätt låtar kommer vidare till finalen i "Friends arena"


 

Av tj - Lördag 3 feb 15:00

 

Jaha mina vänner, då var det dags igen för programmet som numera delat Sverige i två läger, antingen tittar man eller tittar man inte. Oavsett är det å andra sidan svårt att undgå festen vare sig man väljer att delta eller inte. Jag pratar såklart om Melodifestivalen! Är ni taggade? Ja, skulle några av er säga, andra kanske ställer sig frågande om inte Robin Bengtsson vann precis. Jag själv befinner mig någonstans mittemellan, jag kan inte fatta att det redan är ett år sedan Bengtsson gick och vann med bidraget I can’t go on! Men onekligen är det sant.


Vi lämnar bakom oss en tävling som imponerade måttligt på både mig och T. Att Sverige sparade in på resurserna och musikutbudet kanske kan verka förståeligt med tanke på de senaste vinsterna de senaste åren, men förfaringssättet görs på gott och ont. När jag nu i skrivande stund tänker på 2017 får jag anstränga mig för att komma på vilka som ens var med i tävlingen och hur alla lät. Sådant är lite tråkigt och nästan skrämmande eftersom andra år har varit så färgstarka och fyllda med bra musik inom olika genrer. Nåväl, vi sätter stort hopp på 2018.


I kväll börjar vi i Karlstad med en lagom blandad kompott. Vi återser fjolårets favorit Benjamin Ingrosso med ett intressant scenframträdande och den gamle schlagerräven Kikki Danielsson som visserligen har ett avskalat bidrag men budskapet är ändå tydligt; kärlek och tilltro till hembygden. John Lundvik har i år lämnat låtskrivandet för att själv medverka och är den artist som juryn anser har deltävlingens starkaste bidrag. I övrigt ser vi debutanter i mello-sammanhang; Renaida från Idol, Sigrid Bernson från Let’s Dance, omtalade Kamferdrops och sist men inte minst vår alldeles egen Edward Blom med bidraget Livet på en pinne. Är det upplagt för en lyckad kväll? Det återser att se …

 

             

 

 

Av tj - Fredag 2 feb 22:13

Dagens resa!

Tjenare och välkommen till denna lässtund!

Idag var jag tagit mig uppåt landet till Stockholmstrakten på Multikurs 2018 inom Junis.

Det finns flera olika kurser att välja mellan som ni hör från namnet "Multikurs". Jag har valt kursen "Junisdisko" där ska vi få lära oss upplägg kring hur man skapar och själva genomförandet av ett disko.

 

Nu är jag så himla trött så jag säger godnatt!!

 

     

Av tj - Fredag 2 feb 11:15

 

Jag tror det gläder er lika mycket som det gläder mig att se inlägg från T igen. Det är verkligen en fröjd att läsa vill jag säga. Precis som T skriver går vi nu in i en liten Mello-period, med en hel del inlägg om våra tankar om deltävlingarnas bidrag och Melodifestivalen i allmänhet. Några av er längtar säkert efter att få ett uttalande från schlagerexperten Nils Dahlman också, och han har lovat att göra något. Vad gäller min och T’s bedömning så presenteras den under lördagarna precis som vanligt i anslutning till deltävlingarna. Men jag har förstått att T väntar spänt på resultatet så bedömningen publiceras tidigare under lördagen så att ni riktigt kan grotta ner er i detta ;) Men jag kan redan nu ge er en hint om att jag är måttligt imponerad av starten. T verkar vara lite mer positiv, vilket jag personligen tycker är kul.


Gårdagen var turbulent dag på många sätt med ett flertal aktiviteter som jag ägnade mig åt. För det första tillät jag mig att slå två flugor i en smäll genom att träffa två fantastiska människor samtidigt som jag letade efter litteratur på biblioteket till mitt kommande grupparbete. Vad gäller dessa två möten, en lunchträff och en fikaträff blev allting lyckat. Vi pratade om allt möjligt och efteråt dansade jag som på moln trots att jag under lunchträffen tvangs lägga korten på bordet och diskutera vilken väg känslorna tagit. Går det att tala om en förälskelse eller finns där bara vänskaplig kärlek, det senare kändes mer riktigare. Även om det är uppskattat att vara ärlig kan sanningen såra mer än den allra förskönaste föreställningen i den mest utopiska idealvärld som finns att föreställa. Jag kände mig halvt rutten, halvt stolt när jag lämnade min lunchträff, men det känns ändå betryggande att han tog det bra.

 

Även om det var lite beklämmande att tillkännage hjärtats mening var jag ändå som en kvittrande lärka när jag kom hem. Jag hade inte bara haft två givande träffar, jag hade också lyckats hitta en mängd litteratur att läsa. Allt var som uppbyggt för en lyckad kväll … och det mesta fortskred utmärkt ända tills jag strax innan midnatt fick ta emot ett telefonsamtal från en kär vän som efter en timmes pratstund höll på att sluta i tragedi. Jag hade efter lunchträffen samlat tillräckligt mycket mod för att vara så uppriktig som möjligt och ur munnen slapp det ut information som inte borde ha avslöjats eftersom det sårade min vän mer än jag hade kunnat föreställa mig. Förtvivlad över det hemska brott jag precis hade begått tappade jag halvt besinningen och blev en förskräcklig människa. Jag skrek och var på helspänn till följd av den förebråelse vi båda kände inför situationen och båda våra omdömen höll i detta på att sviktas. Allt i detta var dömt att misslyckas och det var med vredesmod jag gick och lade mig. Lärkan inom mig hade sedan länge dött …


I dag när jag har lite distans till det känns det klart mycket bättre. Men jag kan fortfarande känna en tagg i mitt hjärta, säg den som uppfann skam! Jag tänker i alla fall ägna dagen åt att ta upp mitt arbete och omge mig med människor som lugnar mitt inre. Med hjälp av detta ska jag bli den människa jag gärna vill vara och faktiskt är, även om det blir lite tokigt ibland. Samtidigt är det fantastiskt vad för slags känslor denna man kan väcka inom en.

 

 

Av tj - Fredag 2 feb 09:04

Hej hopp på er!!
Under helgen är det dags för Melodifestivalen och både jag å J har igår lyssnat och gjort vår egna bedömning av de bidragen som tävlar imorgon kväll:)

Resultatet av detta kommer nog in under dagen eller vad nu J har planerat;)

Jag är ledig idag för en resan uppåt landet som jag tror kommer att bli väldigt rolig!

Ha en fortsatt trevlig morgon/förmiddag så hörs vi sen:)

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterat 10 februari:

 

Hej på er! Hoppas alla får en fin lördag!

 

                  

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se