TJ

Senaste inläggen

Av tj - 19 september 2018 17:00

 

Just nu känns det som att jag ligger i fas och har hunnit ikapp efter mjukstarten. I dag har jag varit både på universitetsbiblioteket och stadsbiblioteket för att studera och leta litteratur. Nu är ryggsäcken fullproppad med ny spännande läsning. Självständigheten har ökat betydligt den här terminen där jag får välja inriktning och fördjupningsområden som ska resultera i ett självständigt arbete. Till kulturhistoria tänkte jag fokusera på folkhemsbygget (1930-50) och synen på barnuppfostran under denna tid. Men det kräver lite forskning i arkiven så det är bara till att börja.

 

 

ANNONS
Av tj - 16 september 2018 22:41

 

För att sammanfatta den här veckan kan jag säga att jag kommit igång bra med studierna. Jag väntar visserligen fortfarande på några kursböcker, men frånsett denna väntan har läsning och skrivande gått mycket fint. Vad gäller min förkylning är det mesta helt återställt … det är bara halsen som fortfarande spökar. Även om det kanske är vågat har jag börjat jogga och promenera den här veckan som paus i pluggandet. Det kan ha fördröjt återhämtningen, men samtidigt ska det ju vara nyttigt med motion så det behöver inte alls ha fördröjt någonting. Jag hoppas på det bästa, men för säkerhets skull avstod jag dagens joggingtur för kände mig inte helt pigg på det.

 

Helgen har varit mycket angenäm. Jag blev inbjuden till en exklusiv middag hos en av mina kära vänner. Exklusiv är inte att ta i, för han bjöd på inte mindre än fem rätter med tillhörande drycker. Han fick mig att känna mig som en prins där jag satt, och det är en ganska ovanlig känsla för mig. Men jag njöt ändå i fulla drag tillsammans med det övriga sällskapet som bestod av andra bekantskaper, ytterligare en kär vän och en helt ny bekantskap. Det här var en träff för att vi skulle lära känna varandra lite grann och det hann vi göra under de timmar vi satt till bordet. Inte förrän långt inpå natten bröt vi upp och gick och lade oss. Självklart fick alla sova över. Jag sov förvisso inte så mycket ska jag erkänna, men det gjorde mig inget.


Jag har varit ganska pigg under dagen faktiskt ändå. Vi kom upp efter kl. 10 och satte oss till bordet och fortsatte diskussionen under frukosten. Den tog några timmar, haha! Runt kl. 14-15 bröt vi upp och var och en begav sig slutligen hem till sitt. Då var det bara att slå upp kursböckerna igen. Men kvällen har också gått åt till att titta en del på tv och koppla av. Jag är nöjd med veckan och ser fram emot nästa. Då händer andra spännande saker!


Kram!

 

 

ANNONS
Av tj - 10 september 2018 14:40

Stora delar av farhågorna har i detta nu besannats. Mycket riktigt blir det här ett historiskt val där framför allt blockpolitiken har splittrats och nästan fallit samman. SD växer så det knakar även om de inte blev riktigt så stora som många trodde. Tur är väl det, men deras framfart har ändå bidragit till att de två traditionella blocken inte har någon full majoritet och måste alltså till att samarbeta blocköverskridande om det ska gå att regera över huvud taget.


Jag väljer att hålla mig lite avvaktande till hela resultatet har lämnats och regeringsbildningen tar form att kommentera det här valet, men jag ska ärligt säga att jag både suckar, räds och skrattar åt utgången. Sverige tycks verkligen vara delad i två läger. Även om det är en stor nedgång för oss sossar ska vi ändå komma ihåg att vi fortfarande är största partiet och att vi gjort en mycket bra valrörelse. Vår övertygelse kan ingen någonsin ta ifrån oss. Nu gäller handlingskraftighet och samtal för att få ihop en välfungerande regering. Vilken typ av regering det blir återstår att se, men jag hoppas innerligt det blir en anständig regering som för Sverige framåt, och som gör sitt yttersta för att befolkningen ska kunna utvecklas och självförverkligas på humana premisser. Det är regeringen skyldig oss alla! Till dess får vi hålla varandras händer <3

 

 

Av tj - 9 september 2018 00:15

 

Hemkommen efter en lång och intensiv dag med T och SSU. Eftermiddagen tillbringade jag med T på matmässan vid stortorget. Där fanns en hel del att provsmaka, och vi träffade även vänner som vi inte sett på flera månader. T köpte lite karameller medan jag nöjde mig med att titta. Därefter tog vi en promenad förbi valstugorna och slutligen gick vi runt Växjösjön.

 

Vi hann bara ses några timmar för jag hade bestämt mig för att hjälpa SSU med valkampanjen ute på Campus. Jag har haft så dåligt samvete för att jag varit sjuk i slutspurten av den här valrörelsen, så något måste jag ju göra. Det var en mycket lärorik, spännande och intressant upplevelse. Ett underbart gäng partimedlemmar med god sammanhållning och därtill bra samtal. Det enda jag hakade upp mig på var ett samtal som handlade om att jag skulle vara emot privatiserad vård. Det stämmer att jag inte är ett stort fan av privatiseringar överlag, men jag ger gärna svar på tal. Förutsättningen för bedrivandet av privat sjukvård är att stora delar av de vinster som kommer ur verksamheten ska återinvesteras i densamma. Kvalitet och patienternas bästa måste alltid prioriteras framför hur mycket pengar som går att vinna på vården. Därför är ett vinsttak det minsta man kan begära.

   

Trött, men nöjd lägger jag mig och hoppas på det bästa i morgon. Då väljer Sverige vilken riktning vi ska ta.

 

 

Av tj - 7 september 2018 23:15

 

Efter en turbulent känslomässig vecka där jag funderat mycket på min farmors hälsa och samtidigt brottats med förkylning unnade jag mig själv i dag ett biobesök. Superhjältarna 2 levererade en minst lika underhållande och spännande historia som den första filmen. Fick skratta mycket. Det var också lite coolt att för första gången vara ensam i salongen. Jag njöt i fulla drag tack vare att jag också börjat kunna läsa mina kursböcker och kommit en bit på vägen att genomföra mina uppgifter. Det gör att veckans förpassande till hemmet och soffan/sängen inte känns helt onödig trots allt.


Om allt går vägen i helgen ska jag både umgås med T och delta i valkampanjen under lördagskvällen. Men jag vågar inte lova för mycket. Vi får se vad jag orkar och inte.


Kram på er!

 

 

Av tj - 5 september 2018 23:15

 

Sjukdomsförloppet övergår i nya faser vilket jag finner ytterst intressant. I dag vaknade jag redan innan väckarklockan ringde och kände mig mycket bättre till mods. Huvudvärken hade avtagit och snoken var inte igentäppt. Dock märkte jag ganska snabbt av en irriterande känsla i halsen när jag gjorde i ordning frukosten … och mycket riktigt utvecklade jag under förmiddagen en fruktansvärd hosta. Så medan de andra symptomen tonats ner rejält har jag i dag fått dras med en förskräcklig hosta. Det gick så långt att jag investerade i en hostmedicin på apoteket för att dämpa skiten.


Dessförinnan träffade jag Malin på Condeco för en fika och en trevlig pratstund. Eller ja, hon pratade mer än jag för att jag ville spara på rösten. Det var nog första gången jag hade en lågmäld profil. Men jag tror hon hade överseende med detta. Ibland får man ta saker och ting som det är. Får väl kompensera det nästa gång genom att prata extra mycket.


Nåväl, allting rullar vidare. Har i alla fall kommit igång med läsningen nu. Så det går åt rätt håll. Hoppas ni mår bra och behåller hälsan i gott skick. Det är ett elände att vara sjuk. Men jag ska samtidigt inte klaga för jag är sällan sjuk. Så det bästa vore att helt enkelt sluta gnälla och blogga om något annat. I morgon gör jag därför ett nytt försök. Hej på er!

 

 

Av tj - 4 september 2018 23:15

Skolstarten har börjat relativt dåligt. Förkylningen håller i sig och med den en sprängande huvudvärk. Hjärnkontoret klarar därför inte av att jobba på helvarv. En mjukstart har därför varit lösningen. Dessutom har vi inte fått tillgång till allt kursmaterial förrän i dag då lektorn glömde att öppna forumet för oss studenter, men ingen skada skedd. Jag har börjat läsa lite smått i en tidskrift och skrivit ner mina tankar om vad som står i den. I övrigt har jag tagit det lugnt på soffan och läst mindre krävande litteratur. Jag hoppas innerligt det vänder ganska snart. Det är inte i nivå med en typiskt ”manlig förkylning”, som slår ut hela systemet, utan fortfarande är det jag som bestämmer. Men det är just segheten och den bristande koncentrationen som stör mig.


Tur i alla fall det finns lite Idol och politiska utfrågningar att titta på medan man väntar på att bli frisk. Om allt går vägen ska jag också träffa Malin i stan i morgon. Det ser jag fram emot!


Puss och kram på er!

 

 

Av tj - 2 september 2018 22:45

Sista anhalten på det här sommarlovet blev att hälsa på farmor i Alvesta. Jag har väl känt att jag försummat henne lite grann under den här sommaren vilket inte varit meningen. Men jag har ju samtidigt försökt få tid att träffa alla vänner och bekanta, och se lite nya platser. Det tycker jag gjort med den äran faktiskt. Självklart har jag inte hunnit med allt, men det gäller ju att prioritera. Jag är nöjd med sommaren och ser fram emot den intensiva hösten som startar i morgon.


Det var också nyttigt att landa hos farmor innan skolstarten för att få perspektiv på saker och ting. Sommaren har verkligen varit hård mot henne, och hon är nu sämre än någonsin. Jag har faktiskt aldrig sett henne så trött och gammal förut. Nu kan jag för första gången kalla henne gammal, och jag börjar inse att tiden går så fort. Framför allt eftersom hon den här helgen behövde vila mycket mer än förut, hon satt inte uppe med mig längre och kollade på film eller spelade kort, eller annat roligt vi brukar göra. Det tynger verkligen mitt hjärta att se henne lida dessutom för jag ser hur frustrerad hon är över sin situation. Hon bad till och med om ursäkt för att hon varit jobbig under helgen, och det tackar jag henne för. Samtidigt behöver hon inte be om ursäkt till mig. Hon har all rätt i världen att vara utled på sin situation. Det vi anhöriga kan göra är att försöka vara ett så bra stöd som möjligt för henne.

 

Som en liten fin gåva bakade jag ett stort gäng bullar åt henne. Det gjorde helt klart hennes dag för hembakade bullar är något helt annat än de bullar man kan köpa i affärerna.


En annan tråkighet är att jag lyckats dra på mig en förkylning under helgen. Så söndagen har mest gått åt till tedrickande och slötittande på tv. Jag hoppas innerligt inte förkylningen blir långvarig. Det vore ju annars typiskt att bli sjuk till skolstarten. Vi hoppas på det bästa!


Ha det gott!

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 
 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se