TJ

Senaste inläggen

Av tj - Fredag 26 jan 21:45

De senaste dagarna har varit betydligt bättre än i tisdags då jag var ordentligt nere och hade knappt ork till något. Ingenting hjälpte mig heller utan jag var tvungen att vänta ut dagen och hoppas på bättre tider. Jag har sådana där dagar ibland och det går inte att göra något åt det. Nåväl, jag vaknade i onsdags och kände åter livet inom mig och kunde med glädje återuppta mitt arbete. Det blev här en hel del läst och skrivet.


I går var jag också på lägenhetsvisning tillsammans med Emma för att kolla hur långt de kommit med hennes lägenhet. Det var bra att vi gjorde det för nu visar det sig att hon inte längre vill ha den. Lägenheten är alldeles för liten tyckte hon så det blir till att leta vidare. Jag önskar henne stort lycka till i detta arbete.


I dag har jag bland annat gjort några ärenden i stan och skrivit klart min reflektion om Frankenstein. Nu ser jag fram emot en helg med T (som kommer på besök) och lite läsning. Jag vet att det säkert finns de som undrar om T gått under jorden, men jag kan gladeligen meddela att han lever. Men han har onekligen haft annat för sig den här månaden. Längre fram kommer han dock återvända igen … det är jag säker på. Nåväl, jag avslutar denna trevliga fredag med Thor: The Dark World

 

 

ANNONS
Av tj - Tisdag 23 jan 16:05

 

Då var man igång igen! I dag är jag dock lite sur eftersom jag vaknade alldeles för sent och känner mig inte företagsam för fem öre. Ändå har jag försökt skriva lite och gå igenom mina anteckningar. När jag är på det här humöret vet jag inte vad jag ska arbeta med. Ska jag läsa, skriva en reflektion eller jobba med uppsatsen? Ska jag strunta i allt och gör något annat och ta nya tag i morgon? Jag tror medicinen blir att göra något annat en stund och återvända till arbetet senare. Något måste ju göras …


Hoppas ni alla har det bra!

 

 

ANNONS
Av tj - Måndag 22 jan 08:30

Som jag skrev i fredags kväll (natt) var det väldigt skönt och uppskattat att koppla av med lite film efter en intensiv vecka med studier. Eller egentligen var veckan inte så värst intensiv. Det gick ganska fort att läsa Frankenstein och jag har kommit igång bra med filosofin. I fredags satt jag med uppsatsen och avslutade nästan hela analysen vilket kändes otroligt skönt. Helgen har följt nästan samma mönster som fredagskvällen. Jag har suttit och läst, och tittat lite på konståkning. Det är otroligt egentligen vad de kan göra på isen. Jag hade gärna själv varit där, men det är ett företag som definitivt inte går. Något sådant är jag inte ämnad för, men det är beundransvärt att se andra åka. Särskilt isdansen är vacker. Jag gillade Alexsandra Stepanova och Ivan Bukins show. Hittade faktiskt deras fria shownummer på YouTube, dock från ett annat tillfälle.

 


 

 

Av tj - Fredag 19 jan 23:00

 

Efter en hel vecka med nya studier och uppsatsskrivande känns det underbart att få mysa i soffan med filmen Thor! Bra avslutning på en intensiv vecka!

 

 

Av tj - Onsdag 17 jan 13:00

 

Så vaknade jag då upp i går och vad mötte mig om inte ett vinterlandskap med snö fallande från himlen. Jag tvekar inte att säga att det var bland de största snöflingorna jag sett på flera år. Åtminstone kändes det så när jag betraktade detta vackra och beundransvärda landskap utanför mitt sovrumsfönster. Landskapet motsvarade precis min inre bild av vintern, som alltjämt är min referens när jag talar om eller beskriver vintern, som lever kvar i mitt medvetande och påminner mig om mina barndomsvintrar.

 

Med det sagt tycks vi nu fått vinter återigen. Det återstår bara att se hur länge snötäcket får pryda marken. De stora snöflingorna verkar redan vara borta. I dag har det ju knappt snöat alls. Det hindrade mig dock inte från att ta lite bilder (förvisso förskönade, men ändå ...).

 

 

Av tj - Måndag 15 jan 13:45

Då var man äntligen igång med vårterminen med nya kurser och nya uppgifter. Uppsatsen ligger såklart kvar i bakgrunden. Men förutom den blir det fördjupning i romantiken och filosofins historia. När det gäller det sistnämnda innebär det ett återvändande till antiken och sedan rör vi oss raskt framåt till vår egen tid. Det ska bli otroligt intressant att lära känna de olika tidsepokerna lite bättre genom att studera filosofi.

 

När det gäller romantiken (i idéhistoria) utgår vi från Mary Shelleys roman Frankenstein vilket ska bli otroligt kul för jag har faktiskt inte läst den än. Det är en ynnest att få läsa skönlitteratur när man pluggar. Det blir dagens uppgift tror jag ;)

 

 

Av tj - Söndag 14 jan 19:30

 

Återigen vill jag tacka alla som på olika sätt kontaktat mig efter att Bögen i rummet publicerades och peppat och uppmuntrat mig. Det gläder mig att den tagits emot så väl. Jag har längtat länge efter att få göra den, men har samtidigt känt ett stort vemod, framför allt för att jag egentligen inte anser att den behövs. Men med tanke på en del av frågorna fann jag den högst relevant ändå. Nu när den är gjord är jag äntligen fri och kan göra vilka filmer jag vill på YouTube. Det om något känns helt underbart. Ni är fortfarande helt fria att ställa fler frågor om ni undrar något, men nu när videon är gjord tänker jag gå vidare om jag säger så. Det kommer alltså andra teman framöver, men känn er ändå fria att fråga.


Det har varit en mycket bra helg. Varit nere i Älmhult och firat min yngsta morbrors födelsedag bland annat. I fredags träffade jag förresten Malin igen och fick en uppskattad pratstund med henne. Sedan har jag hälsat på mormors fd sambo som bor kvar utanför Älmhult (i ett hus som i bloggen tidigare hetat landet). Vi tog det mest lugnt och i dag har jag också varit på besök hos min äldsta morbror. Mina morbröder är lite utspridda nuförtiden så det är roligt att träffa dem när tillfälle ges. Ja, det var väl min helg förutom att ha städat undan julen. Det var ju tjugonde jul i går så dags att ta väck allt nu. Det är en härlig känsla att pynta av tycker jag, härligt att plocka fram, men minst lika härligt om inte härligare när allt ska bort! Vad tycker ni?


Nåväl, nu ska jag förbereda mig inför terminsstarten i morgon. Har knappt haft någon ledighet, men jag slutade höstterminen i tisdags och har därför fått några dagar.


Ha det bra! Hej hej!

 

 

Av tj - Fredag 12 jan 18:10

Bögen har kommit att fascinera och intressera massa olika människor. En del älskar honom, avundas honom, andra förstår sig inte på honom och ytterligare andra kanske beklagar sig över honom. Men han är ändå fortfarande ett spännande fenomen att diskutera. Varför och när blir man t.ex bög?


I "Bögen i rummet" tar jag mig an några av de frågor som alltsedan jag tillkännagav min homosexualitet varit i luften för att reda ut lite föreställningar som ofta råder om bögar.


 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterat 10 februari:

 

Hej på er! Hoppas alla får en fin lördag!

 

                  

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se