TJ

Senaste inläggen

Av tj - Lördag 5 maj 12:21


Despacito som jag spelat in på mitt Tyros 3. Hoppas ni också hänger med i rytmen!

  


 

ANNONS
Av tj - Fredag 4 maj 19:00

 

Robin gästar Youtube-kanalen med att berätta om sin elektriska skateboard!

 

 

ANNONS
Av tj - Fredag 4 maj 00:39

 

Hoppas ni alla hade en givande Valborg även om det var en del oväder på sina håll. Till och med snö kom på en del ställen har jag fått veta i efterhand. Dock inte här i Växjö vilket ju var en himla tur. Men regn, blåst och åska fick vi å andra sidan stå ut med. Därför kände ingen av oss något behov av att se majelden. Jag och Emma hade visserligen redan innan kommit överens om att inte se någon eld då vi såg den förra året. Då blev vi ju ganska besvikna eftersom kommunen inte sköt några raketer. Det är möjligt att vi ser den nästa år, men i år fanns det inget sug alls. Firandet hos Emma erbjöd dock andra festligheter och tillsammans med övrigt umgänge flöt kvällen på riktigt bra. På hemvägen fick jag ändå se en skymt av elden i alla fall från bussen.


Den följande första maj gick i politikens tecken, kampen om friheten, solidariteten och syskonskapet! Haha, ja om så vore. Inte för min del i alla fall. Jag fick förhinder på annat håll. Men jag ägnade ändå några timmar åt att skriva ner mina tankar angående samhället och så vidare som kan bli föremål för något större längre fram. Idén om att skriva en bok innehållande mina filosofiska tankar och övriga reflektioner är riktigt nervkittlande faktiskt, och diskussioner jag haft med vänner har varit inspirerande. Som en förlängning att använda en bloggportal där delar skulle kunna komma ut är inte heller någon dum idé. T har varit ganska drivande i den frågan. Jag missade även när han sprang milen, men jag var ändå med honom hela tiden i tankarna. Det blev en ju grym tid för honom ;) Så dagen resulterade mycket i projektarbete och därefter tog jag det lugnt. Ganska nöjd faktiskt!

 

De två senaste dagarna har jag ihärdigt jobbat med min nya uppsats om den maskulina emancipationen vilket är oerhört kul och stimulerande. Men det är mycket litteratur som ska läsas innan man kan övergå till rent skrivarbete. Men allt går ändå framåt vilket ju är en evinnerlig tur. Vid sidan om fortsätter jag mitt motions- ”tränings”mål med hjälp av appen Samsung Health som T visade mig. Den håller reda på mitt kaloriintag och hur mycket jag egentligen rör mig (förutsatt att jag har mobilen på mig vill säga). Jag förstår inte varför jag inte upptäckt den tidigare, men nu använder jag den ganska flitigt i alla fall. Kan varmt rekommendera den!


Yes, jag hoppas ni alla mår bra! Snart är det helg ;)

 

 

Av tj - Onsdag 2 maj 20:27

Tjenare!
Tänkte jag skulle beräta för er hur det gick när jag sprang nu i tisdags, igår;)


Vädret var soligt med en del moln också. 
Hade startnummer 842 på mig och starten sattes igång kl 13 efter lite uppvärming.


Det var väldigt myket folk där faktiskt. Det stod på hemsidan att det var 1101 anmälda och jag gissar att det var en del efteranmälningar med.


Efter en timme och 4 minuter så var jag äntligen i mål och fick tillslut plats 643 tror jag. Det är en placering jag kan vara stolt över och tiden är också väldigt bra. Jag är nöjd över loppet och nu såhär i efterhand så har jag förjävlingt ont i ben och rygg!!!    


 


Av tj - Måndag 30 april 15:47

 

Det gick betydligt bättre i fredags, även om jag tvangs sitta och skriva nästan hela dagen. Men några timmar efter midnatt kunde jag äntligen lämna in mina tankar om Thomas Hobbes och John Lockes politiska filosofi. Därefter tog jag en ren slappdag. I lördags gjorde jag nästan ingenting, utan låg mest i soffan. Dock fann jag det väldigt understimulerande efter ett tag så jag joggade faktiskt framåt eftermiddagen. Men sedan blev det att slappa igen och vänta in Stjärnornas stjärna. Det dygnet gick ändå oväntat fort, så trots några lata timmar hade det plötsligt blivit söndag.


Under gårdagen var jag och köpte ett par nya löparskor. Har egentligen länge tänkt köpa det för de gamla är alldeles för dåliga. Men jag har aldrig kommit till skott. Jag blev därför väldigt glad när jag sprang på dessa fina skor. Nu kommer det bli roligt att ge sig ut i spåret igen. Mormor var också på besök och under kvällen badade jag med T. Då upptäckte vi också en ny bloggportal. Eller egentligen kände vi redan till den, men vi såg nu flera nya fördelar. Det tycks som att både jag och T varit i tankarna om att starta upp nya bloggar. Det innebär inte att TJ-bloggen stängs ner eller att vi slutar blogga här, tvärtom! Allting förlängs och utvidgas. Jag har till exempel länge velat skriva ner mina tankar om allt möjligt och liksom filosofera. Det skulle vara skönt att ha ett ställe där vi bara har sånt och ingenting annat. Allt annat kan vi ta här.


Yes, det där får jag spåna vidare på. T verkar redan vara igång, men för mig tar det nog ett tag till innan en sådan bloggportal öppnas. I dag har jag dessutom annat att tänka på. Är precis hemkommen från träff på stan med en kär vän, och väntar på att ge mig i väg snart igen. Det blir valborgsmässofirande hos Emma i år! Med det sagt önskar jag er alla en riktigt trevlig och fin Valborg!

 

 

Av tj - Måndag 30 april 14:20

Tjenare på er allesammans!

Hoppas ni mår bra och har det bra. Jag sitter i detta nu och skriver medans regnet smattrar mot fönsterrutan, helt överraskande kom detta oväder, åska och allting på samma gång   


En stor nyhet är att jag faktiskt hittat en ny bloggportal där jag startat upp en ny blogg. Nu säger jag absolut inte att vi ska sluta blogga här eller någonting!!!

Jag skapade den mest för att se hur konkurerande bloggportaler ställer sig mot Bloggplatsen.se


Jag kan säga att jag hittat en klar vinnare då både J och jag anser att blgogplatsen.se slutat att statsa på nya saker. Exempel på detta... Ja de har inte uppdaterat sin app för mobilen på evigheters evigheter samt att en del saker är omoderniserat.


Den nya bloggportalen som jag pratar om är "Blogspot.se" Den drivs som man kan gissa ut av Google.


Till en början så verkade det inte var något för oss men den växte snabbt alltefter att man förstod funktionerna och den är mycket häftigare och allt är anpassat för att vara effektivt och allt för att du som äger bloggen ska kunna skapa och göra roliga saker.


Ni kan ju spana in denna nyskapta blogg och självklart bloggar vi ju kvar här. Detta är mer som en test och jag ser fram emot vad det kan leda till.


https://toretorstensson.blogspot.se/Bilder från gårdagens fotografering bjuder jag lite på ;)!!


     

Av tj - Torsdag 26 april 23:33

 

 

Något som stör mig är när man är seg och trött när man verkligen inte vill eller behöver det. Hela veckan har jag varit lite slö faktiskt och inte känt mig värst motiverad till att skriva mina uppgifter. Min första tanke var såklart att vårtröttheten kickat in, men jag brukar å andra sidan inte lida av vårtrötthet så jag är beredd att överge den teorin. Då ligger förkylning och allmän trötthet bättre tillhands. Nåväl, jag har åtminstone lyckats läsa igenom allt källmaterial och antecknat viktiga saker att ta upp, så det som fattas är att börja skriva själva uppgiften. Men inte mycket händer just nu och snart är det hög tid att lägga sig. Här sitter jag med solglasögon i tron om att det ska hjälpa, men det har endast gett några få meningar. I sådana här lägen är det därför bättre att lägga sakerna åt sidan och frigöra tankarna.


I morgon tar vi nya tag! Sov gott allihop!

 

 

Av tj - Onsdag 25 april 09:30


 

Det finns alltid tid för att förändra och göra det som är viktigt för just dig. Under de senaste veckorna har vi kunnat bekanta oss med nya deltagare i Biggest Loser, och man blir alltid lika tagen av allas berättelser. Det verkar också vara riktiga krigare den här säsongen för ingen ger upp. Jag för min del blir alltid motiverad och inspirerad av att titta på Biggest Loser. Nu är jag inte tjock på något vis, men det hindrar mig å andra sidan inte från att ta lärdom av programmet.

 

Nu har jag dessutom hittat tränaren Mikael Hollstens YouTube-kanal där han i ett nytt projekt ska visa upp sin vardag och träning. Det är ett projekt jag med glädje följer. Återstår sedan att göra ett eget jobb, det lär väl bli något tuffare. Men serien behöver inte enbart ses som ett sätt att gå ner i vikt eller träna sig till en modell, utan att ta hand om sin kropp och våga prioritera sin egen behandling. Utifrån det tror jag fler kan ha glädje av serien.

 

 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

J's nyheter

Uppdaterat 29 juni:

 

Ibland måste man våga utmana sig själv! Att genomföra en längre resa kan vara en sådan utmaning. Det mår alla bra av!

 

                        

 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Följ bloggen

Följ TJ med Blogkeen
Följ TJ med Bloglovin'

Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se